Europa Park 2023

Europa-Park; dit kun je verwachten in 2023

Afgelopen meivakantie mochten wij met het gezin een paar dagen het attractiepark Europa-Park bezoeken, gelegen in het Zwarte Woud in Duitsland. Voor dit attractiepark kun je zeker een aantal dagen uittrekken, want er zijn meer dan 100 attracties en shows te bezoeken, voor groot en klein. Voor ons was dit niet de eerste keer dat wij er waren, dus ik deel graag met je wat er dit jaar nieuw is bijgekomen en wat er nog komen gaat.

Europa-Park

Dit jaar opende Europa-Park haar deuren alweer voor de 49e keer. Europa-Park is een groot familiebedrijf, van de family Mack. Ooit begonnen in 1780 begonnen als bedrijf op dat houten koetsen bouwde, waarna kermisattractie en in 1975 opende ze Europa-Park als levende showroom voor hun eigen achtbanen. Inmiddels staat de zevende en achtste generatie nu aan het roer. Het park is ondertussen al 8x bekroond met Golden Ticket Award voor beste attractiepark ter wereld. Naast het attractiepark is er ook diverse overnachtingen mogelijk, is er een waterparadijs (Rulantica), VR Experience (YULLBE) en kun je er fine dining experience beleven (Eatrenalin). Bij Europa-Park zitten ze nooit stil en ook dit jaar hebben ze weer heel wat nieuwe dingen toegevoegd aan hun park.

Liechtenstein

Europa-Park is onderverdeeld in verschillende landen, elk met unieke attracties, restaurants en architectuur in de sfeer van het betreffende land. Dit jaar is daar een 16e themagebied bijgekomen en doet het vorstendom Liechtenstein zijn intrede in Europa-Park. Het vorstendom ligt tussen Zwitserland en Engeland in met als middelpunt de nieuwe “Liechtensteinse Ballonvaart“. De kleurrijke ballonnen dragen de namen van de steden Liechtenstein, Vaduz en Triesenberg. De vernieuwde ballonvaart is een attractieklassieker, en werd in 1996 voor het eerst in het park in gebruik genomen. Wel nieuw is het “Liechtenstein Plein” met het grote ingemetselde wapen van het vorstendom. Daarnaast kunnen je in het park een miniatuurversie van de “Liechtensteiner Weg” vinden, die in zijn oorspronkelijke vorm in verschillende wandeletappes door alle elf gemeenten van het vorstendom voert.

Keizerin Josefina

In het park bevind zich een grote vijver, grenzend aan het Oostenrijkse themagebied. Hier vind je het romantische verhaal “Josefina’s kaiserliche Zauberreise”, vertelt tijdens een boottochtje. De gloednieuwe boten zijn voorzien van een tafeltje, voor een ontspannen eet- en drinkpauze, terwijl je langs het keizerlijke pracht en praal vaart.

Wie zijn de Yomis?

Wanneer keizerin Josefina je meevoert door haar keizerrijk, zie je misschien ook overal kleine groene trollen die kattenkwaad uithalen! Deze mythische wezens, ook bekend van “Zauberwelt der Diamanten”, zijn dit jaar ook het zien in de Sprookjesbosbioscoop in “Grimm’s Sprookjesbos”. De film “Fina & de Yomis” brengt alle facetten van het Oostenrijkse thema samen en geeft je antwoord op de vraag wie de Yomis zijn en wat ze te maken hebben met keizerin Josefina. Speciaal voor dit filmavontuur werd de Sprookjesbosbioscoop omgebouwd en uitgerust met interactieve elementen en nieuwe bioscooptechnologie om het verhaal over de Yomis nog beter tot zijn recht te laten komen.

Sneak preview Voltron Nevera

Europa-Park staat natuurlijk bekend om zijn spectaculaire achtbanen en volgende jaar zijn daar een hele nieuwe aan worden toegevoegd, de Voltron Nevera. Achter de hoge hekken zijn al de eerste delen van deze inmense achtbaan te zien. De 1.385 meter lange achtbaan zal gaan bestaan uit 7 inversies, 4 lanceringen, 2,2 seconden gewichtloosheid achter elkaar en het wereldrecord met de steilste lancering van 105°.

Kroatië van Nikola Tesla

De Voltron Nevera zal komen te staan in nog een nieuwe themagebied, namelijk Kroatië. Ook dit gedeelte zal pas in 2024 opgaan, maar ter introductie is nu al de nieuwe 360-graden film in de Traumzeit Dome et zien. Liggend op grote zitzakken neemt de grote visionair Nikola Tesla je mee bij zijn baanbrekende experimenten met elektriciteit aan het eind van de 19e eeuw en verken je samen met hem de bezienswaardigheden van zijn geboorteland Kroatië. In “Nikola Tesla’s Beautiful Croatia” begint de ontdekkingstocht midden in zijn laboratorium: de revolutionaire uitvinding van de wetenschapper maakt een geheel nieuwe manier van voortbewegen mogelijk, waarmee je op ongekende wijze de mooiste plekken van Kroatië zult verkennen.

In de wachtruimte van de Traumzeit Dome kunnen je alvast een tentoonstelling met spannende inkijkjes in de nieuwe achtbaan vinden en een overzicht van belangrijke Kroatische persoonlijkheden en hun opmerkelijke prestaties. En voor wie echt heel nieuwsgierig is naar deze nieuwe achtbaan, kan alvast een voorproefje zien in onderstaand filmpje.

.

Nieuw showprogramma

Hou je wat minder van al die achtbanen, dan is er in Europa-Park nog genoeg andere dingen te doen en zien. Zo zullen zijn er meerdere shows te bezoeken. In de nieuwe show “Surpr’Ice presents GalaXia” zweven de schaatsers niet alleen over het spiegelgladde oppervlak en brengen ze het publiek in vervoering met een grandioze voorstelling, maar fascineren ze de toeschouwers voor het eerst in de geschiedenis van Europa-Park met LED-verlichting in hun kostuums. De LED-choreografie past zich perfect aan het decor van de show aan en varieert per scene.

De nieuwe editie van “Ed’s Adventure Parade” is een van de dagelijkse hoogtepunten met gedetailleerd ontworpen paradewagens en kostuums. Het spannende spektakel “De terugkeer van de Sultan” zal de gasten verbazen met gewaagde stunts op paarden. De “SECRET – The Illusion-Show” met Vincent Vignaud in Europa-Park Teatro zal de zaal versteld doen staan met verbazingwekkende magie. Waaghalzige sprongen zullen de bezoekers verrassen tijdens de High Diving Show “Retorno dos Piratas” van 27 mei tot 3 september.

Rulantica: extra glijbanen en rustruimtes

Een van de reden waarom een meerdaags bezoek aan Europa-Park aan te bevelen is, is zodat je ook voldoende tijd hebt om het tweede park van het resort, Waterwereld Rulantica, te bezoeken. In dit waterparadijs vind je meer dan 50 glijbanen en attracties, 2 poolbars, 3 sauna’s, 1 stoombad en maar liefst 14 thema gebieden. Het hoogtepunt van de nieuwe 30 meter hoge “Nordiskturn” is de “Vikingløp”-raceglijbaan, gebouwd op een fonkelende edelsteenmijn. Als de toren is beklommen, zijn er in totaal acht buizen waarin de bezoekers het tegen elkaar kunnen opnemen. Op matten gaat het dan ‘head first’ de diepte in. Elke seconde telt op de snelste glijbaan van Europa, want slechts één persoon kan bij de finish als winnaar uit de bus komen en toegejuicht worden door de toeschouwers op de tribune.

De meer dan 400 extra ligstoelen en zitjes in “Nordiskturn” zorgen voor ontspanning na al het waterpret. De toren strekt zich uit over zes verdiepingen, waarvan er drie speciaal ingericht zijn als ligruimte. Jong en oud kunnen zich onder meer ontspannen in het “Lågerhus”. Gasten genieten daar nog meer van hun rust op de Lågerhus Sofa’s, die exclusief gereserveerd kunnen worden. In “Viking Snåck – Frisk & Lækker” en in “Viking Kaffi” op de begane grond en de eerste verdieping vinden bezoekers ook een vers en heerlijk aanbod aan eten en drinken.

Nieuw VR-avontuur

Niet alleen in het park en waterparadijs vind je VR mogelijkheden, er is zelfs een heel VR Experience Centrum, genaamd YULLBE. In de nieuwe PRO-experience “Amber Blake: Operation Dragonfly” beleef je een interactieve 3D-actiethriller. De 30 minuten durende VR-beleving is gebaseerd op de “Amber Blake”-stripboeken van het Belgisch supermodel Jade Lagardère. Deze state-of-the-art technologie is een zenuwslopend avontuur met op de achtergrond de indrukwekkende skyline van Singapore. Samen met de stoere agente Amber Blake maken je jacht op de mysterieuze crimineel “Blue Dragon”. Dit vereist niet alleen sterke zenuwen, maar ook vaardigheid en teamgeest.

Wij zijn niet naar YULLBE geweest, maar in het park kun je al wel een klein VR voorproefje krijgen.

Restaurant wereldprimeur Eatrenalin

Eatrenalin is een hele nieuwe futuristische gastronomische beleving voor alle zintuigen. Hier worden je ondergedompeld in de meest uiteenlopende werelden. Niet alleen door geuren en smaken, maar ook visueel, akoestisch en middels bewegingen. Dit wordt mogelijk gemaakt door een indrukwekkend samenspel van multimedia-inhoud, gastronomische topprestaties en een gepatenteerde nieuwe ontwikkeling, de ‘floating chair’ van MACK Rides. Zo wordt je getrakteerd op een culinair menu van acht gangen. De keuken combineert moderne en internationale invloeden, passend bij de ambiance van de verschillende ruimtes van het restaurant. Vanaf mei kun je zowel een nieuw menu met vlees (“Red Dimensions”) als een nieuwe veganistische variant (“Green Dimensions”) ontdekken. Wil je hier eten, dan moet je wel ruim van te voren reserveren voor een plekje.

Wil je meer zien van ons trip naar Europa-Park check dan mijn Instagram Highlights. Hier vind je al onze foto’s terug

Lees ook mijn andere blogs over Europa-Park:

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.