Dierenpark Amersfoort Feestweekend 75 jaar

DierenPark Amersfoort is jarig en viert feest

DierenPark Amersfoort is jarig en mag maar liefst 75 kaarsjes uitblazen. Natuurlijk vieren zij hun 75e verjaardag niet alleen, want ook jij bent uitgenodigd! Tijdens het Hemelvaartsweekend van 18 t/m 22 mei vindt er een groot feestweekend plaats in de dierentuin. Vier het feest mee en laat je verrassen door verschillende (muziek)optredens en bijzondere bewoners. Ik licht alvast een puntje van de sluier op en mag je verklappen wat er allemaal te doen zal zijn.

DierenPark Amersfoort

Op 22 mei 1948 opende DierenPark Amersfoort voor het eerst haar deuren voor de allereerste bezoekers. Van oudsher is deze dierentuin een familiebedrijf. De eigenaar is nu de kleinzoon van de oprichters van het park en de zoon van oud-directeuren Astrid en Henk Vis. DierenPark Amersfoort is al jaren dé dierentuin voor kinderen. Je kunt hier namelijk lekker klimmen en klauteren tussen de dieren. Er zijn namelijk 5 dierverblijven waar je doorheen kunt roetsjen en zijn er 3 Klim Alles-routes. Hierbij kun je onder de grond langs gaan bij de hyena’s, dassen en prairiehondjes. En tenslotte is er een echt Dinobos en vind je overal in het park nog veel meer glijbanen en klimtoestellen. Maar natuurlijk kom je ook voor de dieren. Achter centimeter dik glas kun je even heel dicht bij de leeuwen, tijgers en apen komen.

Kom een feestje vieren!

Tijdens het Feestweekend van 18 t/m 22 mei is het groot feest bij Dierenpark Amersfoort. Zodra je het park binnenkomt, word je feestelijk onthaald met vlaggetjes en muziek. Het hele park is aangekleed met (straat)entertainment. Kom gezellig mee swingen tijdens verschillende (muziek)optredens en laat je verrassen door meerdere straatentertainment-acts in het park.

In het Dwaalhof kun je verdwalen in de rijke geschiedenis van het park. Ga er op ontdekkingstocht, lees grappige anekdotes, word verrast door oude foto’s, herbeleef herinneringen en bekijk de liefde voor dieren en het park vanuit de ogen van alle bijzondere medewerkers. Je vindt het doolhof achter het station van de Berenboemel. Neem ook hier een kijkje, want de machinist heeft koffers vol herinneringen meegebracht.

.

Ontmoet de Poepprofessor en de Dinoranger mét het dinojong of loop mee met de Gids tijdens een unieke, historische rondleiding door het park. Om 14.00 uur start de rondleiding vanaf het Berenplein.

Als één van de eersten kun jij het speciale doeboek ‘MAKI! Ons bos is jarig’ bemachtigen. Dit tijdschrift staat vol met puzzels, spelletjes en een heleboel oude én nieuwe (dieren)verhalen. Abonnementhouders krijgen dit weekend per gezelschap een gratis exemplaar bij de entree. Heb je geen abonnement? Dan kun je het magazine aanschaffen in een van de winkels of bestellen onder ‘extra’ in de ticketshop en afhalen in het park. De opbrengst gaat naar de bouw van het nieuwe chimpanseeverblijf!

In de shop van het park kun je ook veel nieuwe knuffels, spelletjes, sleutelhangers en nog veel meer vinden! In de winkeltjes is alles gloednieuw en er is zelfs een speciale jubileumcollectie, met echte collectorsitems.

.

Het hele jaar feest in Dierenpark Amersfoort

Kun je niet op het feestweekend aanwezig zijn bij alle festiviteiten? Niet getreurd, want het hele jaar door kun de 75e verjaardag van Dierenpark Amersfoort meevieren. Zo kun je in Het Dwaalhof verdwalen in de rijke geschiedenis van het park. Verder zullen er ook dieren in de kunst te bewonder zijn. Drie Amersfoortse musea vieren de verjaardag mee en stellen dierlijke hoofdrolspelers tentoon.  

Feestactie

Wie jarig is, trakteert. Neem tijdens en rondom het feestweekend (18 t/m 31 mei) een jaarabonnement en krijg € 7,50 korting. Bekijk alle voorwaarden op de website.

Praktische informatie Dierenpark Amersfoort

Adres: Barchman Wuytierslaan 224,
3819AC Amersfoort
Openingstijden:
– 31 mrt t/m 29 okt 2023: 09:00 tot 18:00u
– 30 okt t/m 23 mrt 2024: 10:00 tot 17:00u
Prijzen: 0-2 jaar gratis / 3-12 jaar €23 / >12 jaar €25,5
Aan de kassa of online tickets zonder datum zijn de kaartjes €2 duurder.
Parkeren: Kom je met de auto? Ons park beschikt over een eigen parkeerterrein. Kosten voor een parkeerkaartje zijn €9,50
Meer informatie vind je op https://dierenparkamersfoort.nl

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.