Europa-Park Deel 2 – langs 15 landen in een achtbaan

Uitje | Europa-Park Deel 2 – langs 15 landen in een achtbaan

Vorige maand hebben wij een bezoekje gebracht aan, een voor ons toen nog onbekend, Europa-Park. In dit park bezoek je maar liefst 15 verschillende landen in één of een paar dagen. Allemaal geheel in stijl en vol met te gekke achtbanen en andere attracties! Zeker de moeite waard om deze zomer, als jullie richting het zuiden rijden even een paar dagen een pitstop te maken.

Europa-Park Deel 2 – langs 15 landen in een achtbaan

Wie zou dat nou niet eens willen, heel Europa door in slechts een paar dagen? In Europa-Park kan dit. Wij verbleven hier 3 dagen en zagen hoe mooi en verschillend de landen in Europa zijn. Allemaal hun eigen kenmerken, hun traditionele eten en klederdracht. In dit park is het thema tot in de puntjes tot uitvoering gebracht. Ik neem je mee naar alles wat wij hebben gezien en beleefd. Maar ondanks dat wij er maar liefst 3 dagen waren, hebben we lang nog niet alles gezien. Dit is meteen een disclaimer, want Europa-Park biedt nog veel meer dan ik je nu ga vertellen.

Lees ook: Europa-Park Deel 1; het leukste uitje over de grens

Duitsland

Wanneer iemand je vertelt dat een park groot is, is het moeilijk om je daar iets bij voor te stellen. Maar ik kan je verzekeren dat je aan 3 volle dagen in dit park nog niet voldoende hebt. Wij begonnen ons avontuur in Duitsland. Dit is het land waar je het park binnenkomt. Hier vind je verschillende shops, informatie over het park, rolstoelverhuur en natuurlijk echt Duitse pretzels. Maar ook de stop voor de EP- Express. Deze monorail brengt je in één keer naar Spanje, aan de andere kant van het park. Dat kan heel handig zijn. Bij de entree vind je hier ook 2 orginele delen van de Berlijnse Muur.

Hier stapten we ook meteen in onze eerste attractie, het Voletarium. Heel eerlijk hadden we geen idee wat het precies inhield, maar de wachtruimte was al erg indrukwekkend. We hadden geluk dat we zo goed als meteen konden doorlopen, maar eigenlijk hadden we wel even hier in de rij willen staan, want er was genoeg te zien.

Het Voletarium is het grootste ‘flying theatre’ van Europa. Binnen kregen we eerst vlieginstructies. Nadat iedereen goed vast zat, werden we naar het randje gebracht en vlogen we ineens over de mooiste plekjes van Europa. De toon was daarmee voor dit weekend meteen gezet voor wat we allemaal nog konden verwachten!

Rusland

Next stop was Rusland. Hier bevindt zich namelijk de Euro-Mir achtbaan. We waren het weekend in gezelschap van Lisette (van Lisette Schrijft) en haar 3 kinderen en Merel (van Lotus Writings) en haar oudste dochter. Beiden waren al eens eerder in het Park geweest en wisten de weg. Bij de grotere kinderen was deze achtbaan één van de favorieten. Nou is onze oudste dochter geen held, maar liet zich toch overhalen door de anderen. En wat wij nooit voor mogelijk hadden gehouden gebeurde; zij vond het leuk en wilde nog een keer! Gelukkig kan dat in Europa-Park, want de wachttijden zijn in tegenstelling tot veel attractieparken vaak niet langer dan 30 minuten.

Nederland

Na een paar rondjes in de Euro-Mir wilde de rest wel door en liepen we door naar Nederland voor lunch met poffertjes en patat met kaassaus (huh lekker Nederlands) en bitterballen. Helaas is het grootste gedeelte van Nederland in aanbouw. Na een grote brand vorig jaar mei is een deel van dit gebied en een deel van Scandinavië verwoest. Maar binnen een jaar zal er een vernieuwd Scandinavisch dorp zijn met winkeltjes, restaurants en een “verrassing” in de kelders. De iconische darkride Piraten in Batavia zal in 2020 heropend worden. Uiteraard spannender dan ooit. Nu vermaakten de jongste kinderen zich prima in de botsautootjes en de draaiende Delftse KoffieKopjes.

Frankrijk

Omdat het een beetje een regenachtige dag was, besloten we eerst in de overdekte achtbanen te gaan. De Franse CanCan Coaster was daar één van. Onze jongste zag dat niet zo zitten, dus verlieten wij de groep om samen een kijkje te nemen in Madame Freudenreichag haar curiositeitenwinkeltje. Daarachter bleek zij dinosaurussen te houden. Tijdens dit ritje zie je niet alleen heel veel dino’s. Je ruikt ze ook nog eens!

Na ons ritje was de rest van de groep nog niet terug. Ik vroeg aan de medewerker bij de ingang vanaf welke leeftijd de CanCan was. Vanaf 6 jaar zei hij, want deze achtbaan ging niet over de kop. Ik overtuigde Kleine Zus dat het niet eng was en ze ging mee de wachtrij in. Eenmaal in het karretje gingen we steeds hoger en hoger en hoger… waarna ook heel hard naar beneden in het donker. Wel zagen we mooie lichtgevende objecten. Alleen Kleine Zus zag daar weinig van, want die hield haar ogen stijfdicht. Na afloop zei ze dat ze daar nooit meer in wilde, want haar hart was gestopt met kloppen. Jammer, want later hoorde ik dat je in deze achtbaan ook een VR experience kan doen, die al begint in de wachtrij!

Griekenland

Het weer was gelukkig aan de beterende hand en daarom wilde een aantal graag een natte broek halen in één van de 3 splashattracties. Eén daarvan vind je in Griekenland, maar er is er ook één in Portugal en eentje in Oostenrijk. Die laatste is meer wat voor kleine kinderen en die deden we dan ook met Kleine Zus een paar dagen later. Net als in alle andere Europese landen, kun je hier terecht voor echte Griekse Kebab. Iets wat Papa’s Liefste zich geen twee keer liet zeggen.

Engeland en Ierland

Tussen alle achtbanen en spannende attracties zijn Engeland en Ierland de landen waar je moet zijn voor de jongste kinderen. Hier heten de attracties de Crazy Taxies en de London Bus. Ik word al misselijk als ik er naar kijk, maar de meiden kunnen er geen genoeg van krijgen. Natuurlijk was mijn lievelingsbeertje Paddington daar ook te vinden. In het theater is daar momenteel ook een speciale Paddington On Ice show te zien. Zeker een aanrader.

Ierland is echt voor de allerkleinsten. Hier is een grote zandbank met klautertoestellen, bootjes en een mini-achtbaan die 3 rondjes maakt. Leuk om je kinderen alvast voor te bereiden op het echte werk zoals de Silver Star, BlueFire en WODAN 😉

IJsland

De WODAN is een heel grote, heel snelle houten achtbaan. Deze achtbaan is maar liefste 1.050 meter lang met een hoogte van 40 meter en een topsnelheid van 100 km/u. Daarbij kruist hij ook nog eens 2 andere achtbanen – de katapultachtbaan Blue fire Megacoaster en de waterattractie Atlantica Supersplash.

Mocht je willen instappen, haast je dan naar IJsland. De wachtrij was, toen wij er waren, 30 min. Dat is voor een achtbaan van deze grootte natuurlijk niets. Terwijl de anderen in de rij gingen staan, gingen de meiden en ik op walvissenjacht.

Scandinavië

Vlakbij IJsland vind je ook Scandinavië. Momenteel nog flink in aanbouw na de verwoestende brand van een jaar geleden. Maar de wildwaterbaan oftewel de Fjord Rafting was wel open. Mat name Kleine Zus kon van deze attractie geen genoeg krijgen. Gelukkig was de wachttijd minder dan een kwartier, dus konden we er wel een paar keer in.

Portugal

Waar je ook lekker nat kan worden is in Portugal. Hier vind je Atlantica Supersplash. De tweede grote Splash-achtbaan in het park. Terwijl de grote kinderen daar in gingen, klauterde de jongste even lekker in de indoor apenkooi. Lisette en ik benutten de tijd goed met een lekker kopje koffie in de zon.

Oostenrijk

In Oostenrijk moet je zeker in de AlpenExpress Coastiality stappen. En eigenlijk niet 1x, maar wel 6x! In deze achtbaan kun je namelijk een heel bijzondere ervaring opdoen. Namelijk een achtbaanritje met een VR-bril op. Je kan de achtbaan ook gewoon beleven, maar voor €2 meer krijg je echte iets heel bijzonders voorgeschoteld.

Er zijn 5 verschillende VR-filmpjes om uit te kiezen. Wij kozen allemaal voor Paddington. Tijdens het ritje moet je zorgen dat Paddington de koffers ontwijkt die van de wagen vallen. Doordat Paddington achter de postwagen aan holt waarin jij zit, is het net alsof je zelf achteruit de achtbaan door gaat. Een echt heel bizarre ervaring.

Met de VR-bril op is het alleen wel jammer dat je niet ziet waar de achtbaan echt langs komt. Je wordt namelijk meegenomen een juwelenmijn is. Maar gelukkig kun je deze mijn ook te voor bezichtigen of met de minisplash voor kinderen, de Tiroler Boomstammen. Deze durfde Kleine Zus wel aan, dus kregen we alsnog een nat pak

Zwitserland

In Zwitserland stond ook een achtbaan waar Kleine Zus haar zinnen op had gezet, de Bobbaan. Het leuke van deze baan is, is dat je als toeschouwer kunt wachten in het midden van de achtbaan en ze zo voorbij ziet schieten. Helaas was ik net te laat om een foto van ze te maken. Ik had net Grote Zus nog even bij de Euro-Mir afgezet, voor nog een laatste ritje, toen ik de ring in stapte. Ik zag ze nog wel, maar kon geen foto maken.

Italië

Italië hadden we bijna overgeslagen, maar op de terugweg naar de auto op de laatste dag, besloten we daar nog snel even een ijsje te eten. Hier vind je natuurlijk het beste ijs van het park. Deze kun je heerlijk aan het water opeten en waan je je echt even in Venetië.

Omdat we nog lang geen zin hadden om naar huis te gaan, kozen we nog een attractie uit. Papa’s Liefste en Groete Zus gingen nog een keer in de CanCan en Kleine Zus en ik gingen vliegen met Leonardo DaVinci.

Luxenburg en Spanje

2 Landen waar we wel geweest zijn, maar niet echt in een attractie, zijn Luxenburg en Spanje. In Spanje waren we aanwezig bij de uitreiking van de ANWB Award Leukste Uitje Over de Grens 2019. Ook is dit de eindstop van de EP Express. Heel fijn als je terug wilt naar de hoofdingang en je voeten zijn moe.

In Luxemburg vind je een groot plein waar je de Europa-Park Parade kunt zien elke middag. Ook is hier een informatiecentrum voor het nieuwste gedeelte van Europa-park; Rulantica. Wel heb ik spijt dat ik niet een rondje heb gemaakt in de FoodLoop; in deze achtbaan krijg je namelijk koffie en taart geserveerd.

Grimms Sprookjesbos, Avonturenland en Het Koninkrijk van de Minimoys

Tot slot zijn er nog 3 andere landen te vinden, die exclusief zijn voor Europa-Park en (helaas) niet echt bestaan in Europa; Grimms Sprookjesbos, Avonturenland en Het Koninkrijk van de Minimoys.

Het Sprookjesbos is altijd leuk voor iedereen. Zo kun je een kijkje nemen in het huis van Hans en Grietje, een echte eenhoorn zien, Rapunzel haar haar zien laten zakken en laat Vrouwe Holle het sneeuwen.

Arthur en de Minimoys waren voor mij het enige karakter dat ik vooraf kende. Er is namelijk een film over Arthur. Deze attractie lijkt ook erg op de Droomvlucht uit de Efteling, maar gaat net iets harder door de bocht. Voor deze ride hebben we het langste in de rij moeten staan, maar het was het zeker waard.

Welk land in Europa-Park zou jij wel willen bezoeken?

Spread the love

One thought on “Uitje | Europa-Park Deel 2 – langs 15 landen in een achtbaan

  • Oww als je ik blog lees haal ik mooie herrinneringen op ? we zitten zeker te denken en mischien is dat volgend jaar al om er week naar toe te gaan maar nu met de kinderen. Ja voor ons is het ook alweer zon 9 jaar geleden. Maar leuke blog je hebt overal leuk over vertelt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.