10 reden om naar Europa-Park te gaan, ook als je niet in de achtbaan durft

10 reden om Europa-Park te bezoek, ook als je niet in de achtbaan durft

Europa-Park is een van de leukste en grootste attractieparken in Europa. In het park vind meer dan 100 verschillende attracties, waaronder ook veel duizelingwekkende achtbanen. Maar misschien is niet iedereen bij jullie thuis een groot fan van dit soort attracties of zijn ze nog niet oud of groot genoeg. Maar ook dan is een bezoek aan Europa-Park zeker een aanraden. Hier 10 reden om toch naar Europa-Park te gaan als je niet in de achtbaan durft.

Europa-Park

Europa-Park is een groot themapark in Rust, Duitsland. Het park is werd in 1975 opgericht door de familie Mack, die een lange geschiedenis heeft in de pretparkindustrie. Al in 1780 begon deze familie met het bouwen van koetsen, die later ook geschikt waren voor kermis- en circusexploitanten. In 1920 richtte de fabriek zich op het bouwen van kermisattracties en dat doen ze nog steeds. De familie Mack bouwt nu de meest moderne en innovatieve achtbanen van de wereld.

Het park was oorspronkelijk bedoeld als een klein attractiepark dat het een showroom moest worden, voor de nieuwste achtbanen van MACK Rides. Na een aantal jaren besloot de familie om de attracties te presenteren in de verschillende lande van Europa en hun cultuur. In de loop der jaren is het park uitgegroeid tot een van de grootste en populairste themaparken in Europa, met miljoenen bezoekers per jaar. Vorig jaar was Europa-Park na Disneyland Parijs en de Efteling het best bezochte attractiepark van Europa. Het park heeft talloze prijzen gewonnen voor zijn innovatieve ontwerp en gastervaring.

1. Bezoek Ierland & Engeland

Als je met kleine kinderen naar Europa-Park wilt gaan, dan zijn de landen Ierland en Engeland de landen om zeker te bezoeken. Beiden landen zijn namelijk speciaal gericht op de allerkleinste. Zo vind je in Ierland verschillende kinderattracties zoals de kinderachtbaan de Ba-a-a-Express (3+), een oldtimerbaan, Tower Tow (3+) en het kinderschommelschip Dancing Dingie (3+). Ook is er een grote indoor speelpaleis Limerick Castle (4+) voor veel klim- en glijbaanavonturen.

Als je denkt aan Engeland, dan denk je aan de Rode Dubbeldekkers en zwarte taxi’s. Beide zijn dan ook zeker te vinden in Europa-Park. Zo zijn de Crazy Taxi (3+), waarbij de taxi’s kriskras door elkaar rijden. De London Bus is ook een leuke attractie voor de allerkleinste, waarbij de bus rondjes maakt in de lucht. Natuurlijk mag grote carrousel ook niet ontbreken. The British Carousel is een prachtig originele, handgemaakte, houten paardencarrousel.

Naast Ierland en Engeland vind je in veel van de andere themagebieden ook kleine (indoor) speeltuinen en attracties voor (kleine) kinderen die liever niet in een echte achtbaan gaan.

2. Grimms Sprookjesbos

Naast de verschillende landen, vind je in Europa-Park ook een echt sprookjesbos, waar de verschillende sprookjes van Grimm vertelt worden, van Vrouw Holle, Ezeltje Strekje, Zwaan Kleef Aan tot de vlechten van Rapunzels en het kasteel van Doornroosje. Een heerlijke plek om even uit te rusten van alle attracties voor groot en klein.

3. Europa-Park Parade

Elke dag is er in Europa-Park ook een vrolijke parade. Naast veel muziek, praalwagens en dansers mogen de mascottes van Europa-Park Ed & Edda met hun vrienden daarbij niet ontbreken. Maar ook Snorri en de andere helden uit Waterwereld Rulantica zullen aanwezig zijn voor een Meet & Greet.

4. Bezoek een theater show

Naast alle attracties zijn er ook verschillende shows die je kunt bezoeken. Zo vind je in Griekenland een echte ijs-arena, waar je een spectaculaire show van kunstschaatsen van het hoogste niveau kunt gaan zien. Wij zagen eerder de speciale ijsshow over beertje Paddington.

Ben je dol op paarden, dan is de Spaanse arena zeker een plek die je niet mag overslaan. Hier kun je een adembenemende stuntshow zien waarbij er in de strijd tussen goed en kwaad maar één winnaar zijn! Ook in Italië is er een show te zien met acrobatiek, dans en komedie voor het hele gezin. Tot slot is er een replica van het Het Globe Theater uit de tijd van Elizabeth. Hier worden stukken van Shakespeare werden opgevoerd.

5. FoodLoop

Er zijn veel verschillende eettentjes en restaurants te vinden in het park. Maar er is er maar eentje waar je waarschijnlijk voor in de rij moet staan en dat is FoodLoop. Is het de moeite waard? Zeker! Een etentje hier is een grote attractie op zichzelf. Zodra je je eten en drinken hebt bestelt via een touchscreen is het wachten tot jouw drankje of burger via een rails met loops bij jouw tafeltje komt. Overal waar je kijkt zie je flesjes en borden voorbij schieten in hun eigen achtbaan.

Europa-Park Foodloop

.

6. Voletarium

Een van de mooiste manieren om Europa te zien in Europa-Park is in de attractie Voletarium (4+).Dit is het grootste ‘flying theater’ van Europa. In deze attractie wordt je voorzichtig over een rand gereden, waardoor je voeten loshangen. Door de grote schermen overal om je heen lijkt het net alsof je echt vliegt en raas je over de mooie landschappen die Europa kent. Echt een aanrader!

7.  Josefinas kaiserliche Zaiberreise

Midden in Europa-Park vind je een grote vijver. Hier vind je de nieuwe attractie Josefina’s magische keizerlijke reis, wat onderdeel is van de uitbreiding van het Oostenrijkse themagebied. Stap in een van de mooie salonbootjes en vaar mee door de mooie paleistuin met fonteinen en waterspuwers. Tijdens dit boottochtje leer je alles over deze keizerin Josefina en de brutale Yomis.

8. Madame Freudenreich Curiosités

Een van de favoriete ritjes is Madame Freudenreich Curiosités. Achter haar schattige souvenir- en curiositeitenwinkeltje bewaart zij namelijk een geheim, namelijk echte dinosaurussen. Samen met haar dino’s maakt ze er een dolle boel van.

9. Neem de Europa-Park Express of monorail

Het park op zichzelf is al het bezoeken waard. Alle themagebieden zijn met zoveel zorg en liefde samengesteld dat je je ook echt even in Spanje, Oostenrijk, Nederland, Frankrijk of Italie waant. Een leuke manier om het park te verkennen is door bijvoorbeeld de monorail of de EP Express te nemen. Vanuit de lucht kun je alles nog beter zien. De monorails stopt in Luxemburg en IJsland en de EP Express in Spanje en Duitsland.

10. Rulantica, het waterpark van Europa-Park

Sinds een paar jaar heeft Europa-Park ook een eigen waterpark, Rulantica. Dit waterpark is niet zomaar een zwembad, maar echt zwemparadijs met heel veel verschillende waterattracties, zoals maar liefste 25 verschillende glijbanen, die variëren in lengte en snelheid. Voor ieder wat wils. Verder is er is er een golfslagbad, een lazy river,een heel groot buitenbad en kun je cocktails drinken aan een bar in het zwembad. Hier kun je gemak vele uren doorbrengen.

.

Europa-Park is zeker een aanrader voor iedereen, of je nu wel of niet van achtbanen houdt. Het park biedt namelijk zoveel meer en je kunt er makkelijk meerdere dagen verblijven. Er zijn dan ook meerdere mogelijkheden om er te overnachten.

Lees ook:
Europa-Park; het leukste uitje over de grens
Europa-Park – langs 15 landen in een achtbaan
Rulantica het waterpark van Europa-Park

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.