Europa-Park Deel 1; het leukste uitje over de grens

Uitje | Europa-Park Deel 1; het leukste uitje over de grens

Vorige week opende in Europa-Park in Duitsland een heel nieuw hotel met de naam “Krønasår”. Dit werd groots gevierd, maar dat is niet het enige feestje. Vorige maand werd Europa-Park in Duitsland door de ANWB uitgeroepen tot leukste uitje over de grens van 2019! Een feestje waar wij bij mochten zijn, tijdens ons tripje naar dit pretpark. Omdat wij er zoveel gezien, beleefd en nieuwtjes gehoord hebben, zal ik de komende weken een aantal blogs plaatsen met Europa-Park in de hoofdrol. Vandaag over de nieuwe attracties die komen gaan dit jaar.

Europa-Park Deel 1; het leukste uitje over de grens

Begin van dit jaar werden wij uitgenodigd door Europa-Park om eens zelf te komen kijken in dit attractiepark in Duitsland. Persoonlijk had ik er nog niet eerder van gehoord, maar was zeker wel nieuwsgierig geworden. Tijdens ons verblijf werd dit park door de ANWB ook nog eens uitgeroepen tot het Leukste uitje over de Grens. Maar wat is Europa-Park eigenlijk voor een park en is het 5-6 uur rijden wel waard? Daarom eerst wat feitjes op een rijtje.

Europa-Park – de feitjes

Dat dit attractiepark is uitgeroepen tot “ANWB leukste uitje over de grens 2019” is dan ook niet heel vreemd. Het park is namelijk het grootste pretpark van Duitsland en bestaat uit een oppervlakte van bijna 150 voetbalvelden. In Europa-Park vind je dan ook de meeste attracties van Europa bij elkaar. Momenteel zijn er al meer dan 100 attracties en kun je dagelijks verschillende shows bezoeken. Van attracties voor de hele familie tot gewaagde achtbanen, er is genoeg te doen en te zien voor iedereen. Je kunt je dus wel voorstellen dat je er aan een dag bezoek niet genoeg aan hebt.

Dat je er misschien nog niet zoveel van gehoord hebt, kan wel kloppen. De meeste bezoekers komen namelijk uit Duitsland, Frankrijk en Zwitserland. Het Park ligt in Duitsland in de buurt van Straatsburg, dus vlakbij de grens van Frankrijk en Zwitserland. Toch vinden ook steeds meer Nederlanders de weg naar Europa-Park. Momenteel bezoeken zo’n 5,6 miljoen mensen per jaar dit park. Daarna mee is het ook het best bezochte park op Disneyland na in Europa.

Een echt Themapark

Het park is opgedeeld in 15 Europese themagebieden. Iets wat je aan de naam van het park Europa-Park, waarschijnlijk al een beetje verwacht had. In elke gebied vind je niet alleen de verschillende attracties uitgevoerd in het thema, maar ook de aankleding, de kostuums van het personeel en het eten en drinken is hier helemaal op aangepast. Proef de spareribs in Duitsland en beleef de wereldprimeur van Europa in Oostenrijk: “Coastiality” – een achtbaan waarbij je ook nog eens de virtuele wereld beleeft doordat je virtual reality bril op moet tijdens de rit. Vergeet ook niet een bezoekje aan het Franse themagebied dat sinds kort uitgebreid is met een nieuwe indoor-achtbaan genaamd Eurosat – CanCan Coaster (nu ook met VR-experinence terwijl je wacht in de wachtrij). Ook heeft het park gedurende de hele dag allerlei parkshows. Bekijk de schitterende show van Paddington on Ice of ga terug naar de middeleeuwen in de spannende arena-show El Barón.

Familiebedrijf Mack Rides

Europa-Park is een familiebedrijf. Voor- voor- grootvader Mack begonnen als eerste met het bouwen van treinwagons en pipowagens. Maar na het bouwen van een eerste carrousel, sloegen zij een totaal andere weg in. Mack Rides werd opgericht en nu 7 generaties verder verkopen zij de meest geavanceerde en spectaculaire achtbanen van dit moment. Europa-park is dan ook naast een attractiepark voor het gewone publiek, een showroom voor andere attractieparken over de hele wereld. 90% van alle attracties is van eigen hand. Hier worden de nieuwste achtbanen uitgeprobeerd voordat andere parken ze kopen. Dit maakt Europa-Park dan ook voor achtbaan-junkies het paradijs op aarde 😉 Gelukkig maken zij ook attracties voor de allerjongsten en is het ook zeker een leuk uitje voor het hele gezin.

Verleng het leukste uitje met een overnachting

Omdat het attractiepark zo’n 600 kilometer vanaf Utrecht rijden is, is het wellicht een goed idee om een overnachting te boeken bij één van de mooie themahotels die Europa-park heeft. Zo kun je uitgerust aan je dagje uit beginnen of juist een prachtige dag eindigen in één van de hotels. Overnacht bijvoorbeeld in het 4-sterren superior themahotel „COLOSSEO“ waarbij je je volledig in Italiaanse sferen bevindt. De bouwplaats in de lobby van het themahotel is een klimparadijs voor de kinderen. Of slaap een nachtje in een kasteel, het “Castillo Alcazar” hotel, in een blokhut, Tipi of Huifkar op Camp Resort of gewoon in je eigen tent of caravan op de camping.

Sinds vorige week is het nieuw hotel het “Krønasår” ook geopend. Dit 4-sterren themahotel is een waar museum. Het hotel heeft 276 gethematiseerde kamers en 28 suites. Neem eens een kijkje bij de historische voorwerpen voordat je de shuttle-bus naar het park neemt. Het is net of je beland bent in de film “Night at the museum”.

Rulantica Zwemparadijs

Naast het nieuwe themahotel Krønasår komt er aan het einde van het jaar nog een grote uitbreiding aan! In de nieuwe waterwereld Rulantica vind je 32.600 m2 waterpret. Dit waterpark heeft maar liefst 17 glijbanen verdeeld onder 9 prachtige themazones. Laat je bijvoorbeeld meevoeren in de stroming in Vildstrøm of ga van één van de spectaculaire glijbanen in de gigantische gletscherberg in Vinterhal.

 • Rulantica Europa-Parl
 • Rulantica Europa-Parl
 • Rulantica Europa-Parl

Naast glijbanen zijn er nog 8 andere attracties te vinden. Het waterpark is elke dag open van 11.00 tot 22.00 uur. Wanneer je overnacht in één van de themahotels mag je echter al om 10.00 uur naar binnen. Zorg dat je als één van de eersten het spiksplinternieuwe waterpark bezoekt en noteer het alvast in jullie agenda want het opent op 28 november dit jaar!

Volgende keer neem ik jullie mee langs alle 15 Themagebieden in het park

Spread the love

One thought on “Uitje | Europa-Park Deel 1; het leukste uitje over de grens

 • Wij gaan samen dit jaar naar Europapark, met de caravan.
  Op de camping van het park staan en het park in.
  Verheug mij er nu al op en ben heel benieuwd.
  Ik wilde dit al heel lang, maar het gaat nu eindelijk gebeuren.
  Weet nog niet wanneer, want ik heb nog een paar onderzoeken. En als die goed zijn, dan vertrekken we. Jammer dat het nieuwe waterpark dan nog niet klaar is, maar wie weet gaan we volgend jaar weer.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.