De Maaltuin Vliegbasis Soesterberg editie 2023

DateNight tip | De Maaltuin-editie op Vliegbasis Soesterberg

Vorige maand mocht ik al een keertje langskomen bij De Maaltuin voor een diner-ervaring in de oude Bijlmerbajes. In de maand juli kun je daar nog een keertje komen eten, voordat deze beruchte gevangenis gesloopt zal worden. Dit zal een zeer bijzondere ervaring en daarom was ik erg blij met een nieuwe uitnodiging voor de editie op vliegbasis Soesterberg. Dit was meteen een mooie excuus voor een date night met mijn vriend. We hebben een zeer leuke avond gehad, dus ik vertel je er graag alles over. Want als je ook wilt gaan moet je snel zijn, want deze avonden verkopen snel uit en zijn maar tot 9 juli beschikbaar.

De Maaltuin

Ben je opzoek naar een onvergetelijke avond uit, op een bijzondere plek waar culinair en cultuur elkaar ontmoeten. Dan is De Maaltuin echt is voor jou. De Maaltuin is namelijk een reizend restaurant dat tijdelijk haar deuren opent op bijzondere plekken in Nederland. Denk aan kastelen, paleizen, musea of botanische tuinen. In combinatie met een heerlijk diner, met gerechten die een verhaal vertellen, wijn- of mocktail arrangement en live muziek, word je meegenomen in de geschiedenis van de locatie. Elke editie van De Maaltuin is uniek en verrassend. Na het succes van de Bijlmerbajeseditie, is De Maaltuin nu geopend op Vliegbasis Soesterberg en Paleis Soestdijk. Wij bezochten de Maaltijd editie op Vliegbasis Soesterberg.

Vliegbasis Soesterberg

Voordat we aan tafel gingen tijdens de Maaltuin-editie op Vliegbasis Soesterberg mochten we eerst de prachtige vliegbasis gaan verkennen. We werden bij de poort verwelkomd met een lekkere mocktail en een kaart. De route nam ons mee langs een een ondergrondse bunker, waar we nog een lekkere amuse kregen. Onderweg konden we op de kaart verschillende QR codes scannen. Dit waren geluidsopnames van een oude Amerikaanse soldaat die ooit gelegerd was geweest op de Vliegbasis Soesterberg, toen het nog een vliegbasis was. Nu is deze vliegbasis niet meer in gebruik, maar een nationaal park. Zo bracht de wandelroute ons ook langs een vogelkijkhut, waar we de veldleeuwerik konden horen fluiten en we meer leerde over de flora en fauna van het gebied. We hadden het geluk dat het een prachtige avond was en we een heerlijke wandeling konden maken.

.

De Maaltuin diner Vliegbasis Soesterberg

Aan het einde van de wandeling werden we verwelkomd in en oude F15 Hangar, waar we aan tafel mochten. Het diner was een heerlijk vijfgangen diner met een bijbehorende wijn- of mocktail arrangement. Voordat het diner geserveerd werd, werden we welkom geheten en kregen we allemaal nog een leuke opdracht. Op elke tafel lagen namelijk een aantal velletjes papier, die we mochten gebruiken om vliegtuigjes mee te vouwen. Deze konden we daarna uitproberen om te zien hoe ver ze konden vliegen. Wanneer je de overkant van de baan raakte, mocht je een QR code scannen en je naam achterlaten. Aan het einde van de avond was er een fly-off en ging de winnaar naar huis met een prijs. Het was erg leuk om te zien hoe enthousiast er gevouwen werd en hoe verschillend alle vliegtuigjes waren. Die van ons haalde helaas de overkant niet, maar we hebben er niet minder plezier van gehad.

.

Tussen de gangen door was er ook nog een muzikaal optreden, wat samen de avond tot een zeer bijzondere en onvergetelijke ervaring maakte. We hebben echt een hele leuke date-night gehad en willen zeker graag ook de andere editie van De Maaltuin gaan ontdekken de komende maanden.

.

Meer informatie over De Maaltuin Soesterberg

Data: 1 juni – 9 juli (van donderdag t/m zondag)
Tijden: 18:00 – 22:00u
Ticket hier verkrijgbaar! Wees er snel bij, want de Maaltuin edities raken vaak snel uitverkocht!

Andere editie van De Maaltuin in 2023

Paleis Soestdijk: 18 mei – 18 juni
Bijlmerbajes: 22 juni – 23 juli –> Lees hier mijn ervaring tijdens de Bijlmerbajes editie
Slot Zuylen: 13 juli – 6 augustus
Muiderslot: 27 juli – 13 augustus
Trompenburg Tuinen: 10 augustus – 28 augustus
Landgoed Vollenhoven: 14 september – 8 oktober

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.