Maaltuin Slot Zuylen

Maaltuin Dinerexperience in Slot Zuylen

Ben je op zoek naar een leuk avondje uit waarbij je dineert op een speciale plek in Nederland? Dan is de Maaltuin zeker iets voor jou. Op verschillende bijzondere plekken in Nederland duikt dit pop-uprestaurant op gedurende deze zomer. De avond bestaat uit een heerlijk combinatie van eten, drinken en cultuur met eek knipoog. Eén van de locaties is Slot Zuylen bij Utrecht en ik mocht daar komen eten, samen met mijn Australische vrienden. Het werd een topavond en ik vertel je er graag alles over.

De Maaltuin

De Maaltuin is een reizend restaurant dat steeds tijdelijk haar deuren opent op bijzondere plekken. Hier ontmoeten culinair en cultuur elkaar. Denk aan kastelen, paleizen, musea of botanische tuinen in Nederland. In de Maaltuin kun je terecht voor een heerlijke avond, met mooie gerechten die een verhaal vertellen, wijn- of mocktailarrangement en live muziek. Laat je meenemen in de geschiedenis van de locatie en haar bijzondere verhalen. Elke editie van De Maaltuin is uniek en verrassend. Na het succes van de Bijlmerbajeseditie, Paleis Soestdijk, Vliegbasis Soesterberg, Muiderslot, is de Maaltuin nu geopend op Slot Zuylen.

Slot Zuylen

Slot Zuylen is een historisch kasteel en landhuis gelegen aan de Vecht in de buurt van Utrecht. Het kasteel heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 13e eeuw en heeft verschillende transformaties ondergaan door de eeuwen heen. Het staat bekend om zijn prachtige architectuur, tuinen en historische betekenis. Het kasteel heeft gediend als de thuisbasis van de adellijke familie Van Tuyll van Serooskerken. Tijdens avond mag je een kijkje nemen in het slot en haar prachtige kasteeltuin. Hier vind je heel veel verschillende planten, bloemen, fruitbomen. En als je goed kijkt zie je ooievaars op het dak in hun nesten.

Bij de kasteelpoort word je persoonlijk welkom geheten en krijg je een plattegrond mee van het slot en de tuin. Tijdens deze rondleiding kom je meer te weten over het familiewapen met de 3 hondenkoppen. Onderweg krijg je ook alvast een lekkere cocktail en een amuse. Aan het einde van de rondleiding kom je bij de grote tent, waar je aan tafel kunt gaan.

Het diner

Het diner bestaat uit 5 gangen, met daarbij een passend wijn- of mocktailarrangement. Tussen de gangen door kregen we nog een paar opdrachten die hoorden bij de 3 hondenkoppen; trouw aan de koning, trouw aan God en trouw aan de familie. Daar was er natuurlijk live muziek in de tent. We hebben heerlijk gegeten en gedronken, wat het samen met de omgeving en de muziek het tot een complete avond uit maakte. Onze Australische vrienden waren dan ook zeer onder de indruk en hebben zelfs om één van de recepten gevraagd om mee te nemen naar huis.

Meer informatie over van De Maaltuin edities in 2023

Trompenburg Tuinen: 10 augustus – 28 augustus
Landgoed Vollenhoven: 14 september – 8 oktober
Buitenplaats Doornburgh: 12 oktober – 29 oktober
Paleis Soestdijk Wintereditie: 2 november – 26 november
Werkspoorkathedraal: vanaf 9 december

Tijden: donderdag t/m zondag van 18:00 – 22:30u
Ticket hier verkrijgbaar! Wees er snel bij, want de Maaltuin edities raken vaak snel uitverkocht!


Lees ook

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.