SterkWater Fort Abcoude

Diner bij Sterkwater in Fort Abcoude

Zo af en toe moet je, als ouders, even tijd voor elkaar maken. Wij gingen daarom afgelopen weekend samen uiteten bij Sterkwater. Dit is niet zomaar een restaurant, maar een Pop-Up-Diner-Experience in Fort Abcoude. Een bijzondere locatie, met een mooi verhaal en lekker eten en drinken. Een aanrader als je eens iets meer wil dan alleen maar uit eten.

Sterkwater

Het concept van Sterkwater klinkt je misschien wel bekend in de oren. Het is namelijk het zusje van de Maaltuin, waar wij al eerder eens mochten komen eten. Je dineert met een bijzonder en heerlijk 5-gangen diner, op een bijzondere locatie met een verhaal. De gerechten zijn allemaal bereid met liefde en geïnspireerd op de verhalen. Daarnaast kun je tijdens het eten ook genieten van heerlijke wijnen, mocktails en live muziek. Genoeg ingrediënten voor een geslaagd avond je uit.

Fort Abcoude

Deze editie van Sterkwater vindt plaats in Fort Abcoude, onder de rook van Amsterdam. Deze editie vond in het voorjaar voor het eerst plaats en krijgt nu een verlenging. Fort bij Abcoude is het oudste fort (1885) van de Stelling van Amsterdam, de verdedigingslinie van de stad Amsterdam. Helemaal gebouwd uit bakstenen, is het de laatste in zijn soort.

Om er te komen wordt je eerst met een pondje overgevaren, waarna je een wandeling maakt rondom het fort. Onderweg ontdek je hoe Water, Mankracht, Landschap en Natuur een belangrijke rol spelen in de verdediging van dit stukje UNESCO werelderfgoed. We hadden geluk, want het was een prachtige na-zomeravond. Het advies om deze avond op goede schoenen te komen, ipv hakjes is er zeker eentje om op te volgen. Onderweg kregen we een drankje en mochten we ook een kaartje naar huis sturen.

Aan tafel

Na een gezonde wandeling rondom het fort, mochten we aan tafel. Het diner werd opgediend in het oude kruitmagazijn, naast de slaapvertrekken van de soldaten. In 3 ruimtes staan verschillende tafeltjes klaar. Er groot waren de ruimtes niet, dus we zaten allemaal wel wat knus op elkaar. Op tafel vonden we een menukaart en de drankkaart, met zowel de wijnen als de mocktails die geschonken werden.

Het Sterkwater diner bestond uit maar liefst 5 gangen, met elk een passende wijn of mocktail. Tussendoor mochten we ook nog even met een koptelefoon een rondje lopen achter het kruidmagazijn langs. Dit was een lange smalle gang met raampjes naar de kruidmagazijn. En natuurlijk was er ook live muziek. Deze combinatie van cultuur, muziek, goed eten en lekkere wijn is perfect voor een bijzonder avondje uit, waar wij geen genoeg van kunnen krijgen en we kijken dan ook uit naar een volgende editie!

Praktische informatie Sterkwater Abcoude

Datum: 31 augustus t/m 24 september
Tijd: 18.00-22:30u
Adres: Molenweg 19b, 1391 CH Abcoude
Reserveren kan hier – doe het snel, want deze editie raakt snel uitverkocht

.

Andere edities:

  • De Maaltuin Klooster Doornburgh – 12-29 oktober
  • De Maaltuin  Paleis Soestdijk – 2 november – 12 december
  • De Maaltuin Werkspoorkathedraal – vanaf 9 december
Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.