Maaltuin Werkspoorkathedraal

De Maaltuin komt naar Werkspoorkathedraal in Utrecht

Dit jaar heb ik al een aantal keren mogen aanschuiven bij een Diner Experience van de Maaltuin. Deze avonden vinden altijd plaats op een bijzondere plek in Nederland, met een goed verhaal, muziek en natuurlijk heerlijk eten. Afgelopen week mocht ik aanwezig zijn bij het proefdiner op een nieuwe locatie, het Werkspoorkathedraal in Utrecht. Vanaf 8 december opent de Maaltuin hier een nieuwe Experience en ik geef jullie alvast graag een sneakpreview.

De Maaltuin

Ik heb al een aantal keren aanwezig mogen zijn bij een maaltijd van de Maaltuin. Keer op keer waren dit bijzondere ervaringen op bijzondere ervaringen in Nederland. Zo mocht ik al eens eten in de gevangenis, op een vliegbasis en kasteel. De combinatie van het diner en het verhaal van de locatie maakte het altijd weer een geweldige avond. Niet alleen leerde je meer over deze bijzondere plek in Nederland, maar ook heerlijk vijfgangendiner met drankenarrangement, live muziek en leuke opdrachten, zoals een vliegtuigjes vouwen wedstrijd. Bij de Maaltuin weet je zeker dat je een bijzondere avond tegemoet gaat.

Werkspoorkathedraal in Utrecht

De Werkspoorkathedraal in Utrecht is een voormalige fabriekshal met een rijke industriële geschiedenis die teruggaat tot 1913. De fabriek, oorspronkelijk bekend als de Werkspoorfabriek, was een belangrijke speler in de metaal- en machinebouwindustrie gedurende vele decennia. Het was verantwoordelijk voor het produceren van diverse industriële goederen, zoals locomotieven, schepen en bruggen. Na de industriële neergang werd de Werkspoorkathedraal omgevormd tot een veelzijdige evenementenlocatie. Hierbij zijn veel van de oorspronkelijke industriële elementen, zoals de imposante stalen constructies, bakstenen muren en grote open ruimtes behouden gebleven. Deze kenmerken en de verhalen uit het verleden een perfecte nieuwe locatie voor de Maaltuin, meteen unieke esthetiek en sfeer.

Dit kan je verwachten

Bij aankomst kregen we allemaal een locker toegewezen, waarin we broodtrommel vonden met een kaart om in en uit te klokken en coupons voor een welkomstdrankje en amuse. Op een briefje werden we welkom geheten op onze eerste werkdag en dat onze shiftleider ons later zou komen halen voor een rondleiding. Zo kwamen we meteen helemaal in sfeer van het verleden van deze oude hal.

Midden in de enorme hal stond een grote lange gedekte tafel, maar voordat we aan tafel mochten kregen we een rondleiding en hoorde we de verhalen van vroeger. De tour werd afgesloten met trompettist hoog in de nok. De trompet was vroeger ook het teken van schafttijd, aan tafel dus.

Het menu bestond uit 4 gerechten, waarbij ook een vegetarische keuze, geinspeerd op de locatie en met streekproducten. Hierbij werd ok een wijnarrangement geschonken en heerlijke alcoholvrije mocktails. Tijdens het eten werden we nog getrakteerd op live muziek en een echte spoken word artiest. Via oude radio’s hoorde we ook nog een aantal anekdotes van werkmannen van het Werkspoor. Tot slot kregen we allemaal een loonzakje van fl. 23,- om aan het einde van de avond in te leveren voor iets lekker voor thuis.

Maaltuin Werkspoorkathedraal

Deze fantastische beleving plaats vanaf 8 december en loopt door t/m 30 december. Wat je kunt verwachten? Tickets zijn nu al verkrijgen, leuk als date-night of samen met vrienden of familie. Bestel ze zijn, want uit ervaring weet ik dat deze avonden snel uitverkopen.
De Maaltuin Werkspoorkathedraal winter 2023

Mocht je toch te laat zijn, hou dan de website van De Maaltuin in de gaten, want ook volgend jaar zullen ze weer langs veel leuke locaties trekken
Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.