Europa-Park | De beste overnachtingen Hotel Kronasar

Hier kun je overnachtingen in Europa-Park

Afgelopen meivakantie waren we een paar dagen uitgenodigd in Europa-Park. Dit attractiepark is het grootste attractiepark van Duitsland en dit jaar voor de 8e keer uitgeroepen tot beste attractiepark ter wereld. Naast het attractiepark is er ook een heel groot zwemparadijs. Je kunt je dus voorstellen dat je hier best een paar dagen je kunt vermaken. Gelukkig zijn er in Europa-Park ook verschillende manier om te blijven over nachten. Ik zet ze hier voor je op een rijtje.

Overnachten in Europa-Park

Europa-Park is een van de grootste attractieparken van Europa, met meer dan 100 attracties en shows, verspreid over 15 Europese themagebieden. Hier kun je dus met gemak een paar dagen doorbrengen. Zeker als je ook een bezoek aan Rulantica, het zwemparadijs, wilt toevoegen aan je programma. Als je meerdere dagen blijft, beidt Europa-Park ook verschillende mogelijkheden om te blijven slapen op het park, zoals in een van de 6 hotels of in het Camp Resort of op de camping.

Voordelen van overnachten

Wanneer je een overnachting boekt in Europa-Park zijn er verschillende voordelen die je krijgt. Zo kun je bijvoorbeeld al eerder het park bezoeken, nog voordat de poorten opengaan voor dagjesmensen. In de zomer is dit al om 8.30 – 30 min voordat de poorten opengaan – en tijdens HALLO Winter en het winterseizoen om 10.00, dat is zelfs een uur voor de gewone openingstijd. Tijdens deze eerdere opening zijn sommige attracties exclusief voor jou al open. Een vroege entree geldt ook voor Rulantica. De complete Waterwereld opent al om 9.00 voor alle hotelgasten. Ook voor de Avond- en Moonlight tickets, mag je een half uur eerder naar binnen.

Een ander voordeel is dat je tijdens je verblijf het parkeren van je auto bij het hotel inclusief te prijs is. Net als de Wifi, zwembaden, sauna’s en de Fitness-Club “Boston Red Sox zijn vrij toegankelijk voor alle hotelgasten. Verder is er een gratis Shuttelbus tussen het park en alle hotels, Eatrenalin, YULLBE en Rulantica. En als je vóór 15.30 uur in Europa-Park shopt, dan kun je de souvenirs rechtstreeks laren afleveren bij de receptie van je hotel, waar je ze na sluiting van het park kunt ophalen met je aankoopbewijs.

1. Hotel Santa Isabel – Portugees paradijs

Het eerste hotel dat gebouwd werd in Europa-Park is Santa Isabel, geïnspireerd door de charme van Portugal. Dit hotel biedt een gezinsvriendelijke sfeer, met speciale themakamers en de speelruimtes, . Ondertussen kunnen de ouders heerlijk ontspannen in de weelderige tuinen. Met een eigen strand en directe toegang tot het pretpark is dit hotel een ideale keuze voor gezinnen.

Weetje; Het verhaal gaat dat de senior Mack het plan van zijn zoons om ook in de hotel business te stappen niet zo zag zitten en ’s nachts stiekem de bovenste etage van de tekeningen heeft uitgegumd. Maar als snel bleek het hotel aan een stuk door volgeboekt te zijn en volgende snel meerdere hotels in het park.

2. Hotel El Andaluz – Spaanse charme

In Hotel El Andaluz wordt je ondergedompeld in de zonnige sfeer van Andalusië. Met zijn kleurrijke binnenplaatsen, sfeervolle kamers en een groot zwembad is dit hotel ideaal voor gezinnen. Het restaurant biedt een scala aan mediterrane gerechten die zowel ouders als kinderen zullen bekoren.

3. Hotel Colosseo – Italiaanse elegantie

Omdat Europa-Park natuurlijk onder verdeeld is in meerdere landen van Europa, zie je dit ook terug in de hotels, Bij Hotel Colosseo stap je binnen in de grandeur van het oude Rome. Met zijn indrukwekkende architectuur, ruime kamers en een adembenemend uitzicht op het park, biedt dit vijfsterrenhotel een luxueuze ervaring.

4. Hotel Castillo Alcazar – Spaans fort

Hotel Castillo Alcazar domineert de skyline van Europa-Park met zijn imposante torens en kantelen. Dit middeleeuwse fort biedt gezinsvriendelijke kamers, een speeltuin en een sfeervol restaurant. De magie van de ridders en prinsessen komt tot leven in dit unieke verblijf.

5. Hotel Bell Rock – Amerikaanse New England-stijl

Voor een reis naar Amerikaans New England is Hotel Bell Rock de perfecte keuze. Met zijn vuurtorens en maritieme sfeer biedt dit hotel een gezinsvriendelijke omgeving, met een terras met uitzicht op het meer.

6. Hotel Krønasår – Scandinavisch avontuur

Hotel Krønasår opende haar deuren in 2019 en is een 4 sterren hotel. Dit hotel is ontworpen als een natuurhistorisch museum met in het midden in de lobby hangt een gigantische skelet van zeeslang Svalgur. Het hotel heeft veel gezinsvriendelijke kamers met een Scandinavische charme. Met een overdekt zwembad Rulantica is via een loopbrug direct bereikbaar.

Camp Resort – Buitenavontuur

Naast de hotels is er een de mogelijkheid om te verblijven op het Camp Resort in een van de blokhutten of in een tipitenten. Deze slaapverblijven hebben geen eigen badkamer en dat maakt het dus een echte kampervaring en brengt het buitenleven dichterbij. Kinderen kunnen spelen in de speeltuinen en ’s avonds kun je er gezellig samen rond bij het kampvuur zitten.

Tip: als je verblijft in het Camp Resort is het verstandig om oordoppen mee te nemen. De blokhutten zijn namelijk zeer gehorig.

Camping – Onder de sterren

Ben je op doorreis naar je vakantiebestemming in het Zuiden van Europa, met je tent, camper of caravan, dasn is het ook mogelijk om te kamperen op de camping van Europa-Park, voor een ontspannen verblijf onder de sterren. Met moderne voorzieningen en een gezinsvriendelijke sfeer kunnen ouders en kinderen genieten van het kamperen zonder in te leveren op comfort.

Fotobron: Europa-Park en privé

Lees ook mijn andere blogs over Europa-Park:

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.