Europa-Park

Europa-park | Dit zijn de nieuwtjes in 2024

Vanaf 23 maart opent Europa-Park, één van de grootste en meest populaire pretparken in Europa, weer haar deuren. 2024 belooft een mooi jaar te worden, want niet alleen zal de 14e achtbaan, Voltron Nevera powered by Rimac, open gaan, maar ook zijn de Alpenexpress Enzian en Tiroler Wildwaterbaan vernieuwd. Wij kunnen niet wachten om het te gaan ontdekken! Voor de echte liefhebbers is er op 17 maart al een Pre-Opening Sunday en kun je voor de officiele opening al gebieden van alles Europa-Park te bieden heeft.

Europa-Park

Europa-Park vind je in het kleine plaatsje Rust, in het Zwarte Woud is Duitsland. Het pretpark werd in 1975 opgericht door de familie Mack en altijd een familiebedrijf gebleven. In het park vind je verschillende Europese landen, elk met unieke attracties, restaurants en architectuur in de sfeer van het betreffende land. De familie Mack maakt zelf ook attracties en daarom vind je hier altijd het nieuwste van het nieuwste op het gebied van achtbanen. Maar ook als je geen achtbanenfanaat bent, is er in Europa-Park voor alle leeftijden wat te beleven, met heeft meer dan 100 verschillende attracties en van wervelende shows tot het waterpark Rulantica. Europa-Park is maar liefst 8x uitgeroepen tot het beste attractiepark van de wereld en in ons eigen land tot ANWB Leukste uitje over de grens.

Voltron Nevera powered by Rimac

Toen wij vorige jaar in Europa-Park waren, zagen we al de eerste palen van de nieuwste achtbaan, de Voltron Nevera. Deze achtbaan is geïnspireerd op de uitvinder Nikola Tesla, één van de grootste ingenieurs en uitvinders aller tijden. Nikola Tesla is bij het grote publiek vooral bekend als de uitvinder van de wisselstroomgenerator, de tl-buis en de eerste waterkrachtcentrale. De Voltron Nevera combineert talloze innovatieve elementen: met 7 inversies, 4 lanceringen, 2,2 seconden gewichtloosheid achter elkaar en het wereldrecord met de steilste lancering van 105°, kortom een intense en onvergelijkbare beleving die uniek is in de wereld.

De achtbaan zal te vinden zijn waterachtbaan Poseidon en Euro-Mi, in het 17e Europese themagebied, Kroatië en openen in de zomer van 2024.

Oostenrijk

Afgelopen juni was er een grote brand in het Oostenrijkse themadeel van Europa-Park. Daarbij raakte de Zauberwelt der Diamanten, waar de achtbaan Alpenexpress Enzian en de waterbaan Tiroler Wildwasserbahn doorheen lopen, ernstig beschadigd. De afgelopen maanden is er dus hard gewerkt om de nieuwe Magische Diamantenkloof te kunnen heropenen. Zo is de populaire familieklassieker Alpenexpress in een nieuw jasje gestoken en nodigt de Tiroler wildwaterbaan je uit voor nieuwe (natte) ritjes. Echt nieuw is de indrukwekkende rotslandschap met 10 meter hoge watervallen.

Helemaal nieuw is het Yomi Adventure Trail. Via hangbruggen, klimelementen en 2 glijbanen kun je dit hoogteparcours afleggen, over de rotsen tot wel 12 meter hoog door de Magische Diamantenkloof naar de Edelsteengrot, het thuis van de Yomi’s. Ook zal er een nieuw prentenboek met spannende avonturen van de Yomi’s verschijnen dit jaar.

Wist je dat…

  • Eurotower op reis: Voordat de 75 meter hoge Eurotower zijn plaatsje in het park kreeg, maakte deze eerst nog een rondje door Europa. Hij stond in 1980 op de tuinbouwtentoonstelling in Basel, in 1981 op die in Kassel en in 1982 op de Floriade in Amsterdam.
  • Wodan-cijfers: Wodan Timburcoaster is in 9 maanden gebouwd met 21.000 houten balken, 2 miljoen spijkers en 100.000 schroeven. Het is de eerste houten achtbaan ter wereld met drie treinen op de baan.
  • Echt Zwitsers: In het Zwitsers themagebied vind je een replica van het huis uit de film “Schellen Ursli”. Typisch voor zo’n Engadiner huis zijn de massieve muren, diepliggende ramen, ronde boogpoort en motieven die in het stucwerk gekerfd zijn.

.

Pre-Opening Sunday

Op 17 maart 2024 opent Europa-Park de poorten voor een exclusieve Pre-Opening Sunday en kun je al voor de officiële start van het seizoen op 23 maart genieten van alle attracties en fascinerende shows. Tijdens de pre-opening kun je je al verheugen op een paar van de nieuwe showhoogtepunten van 2024. Ook de horecagelegenheden zullen je verwennen met culinaire hoogstandjes en talloze verrassingen. Mis de unieke Pre-Opening Sunday daarom niet!

Reserveer nu je tickets en wees erbij op Pre-Opening Sunday!

Lees ook mijn andere blogs over Europa-Park:

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.