Back to School | Tips voor het kopen van nieuwe kinderschoenen

Wist je dat kinderen in de zomer extra hard groeien? Misschien komt het door de zon, de tijd samen met het gezin of door al die extra ijsjes. Maar één ding is duidelijk, zodra de scholen weer van start gaan, zijn de meeste schoenen van voor de vakantie alweer veel te klein. Tijd dus om snel nog even op zoek te gaan voor een paar nieuwe kinderschoenen voor het nieuwe schooljaar.

Back to school

Na weken van lekker lopen op blote voeten of slippers is het tijd om de kindervoetjes weer te steken in wat steviger schoeisel. Vaak is het ook zo dat na de vakantie de voeten weer een maat gegroeid zijn. De vakantie en de zon hebben hebben daar zeker aan bijgedragen. Het is dus verstandig om de laatste week van de vakantie te gebruiken om te gaan shoppen. Met een beetje geluk vind je ook nog wel een kinderschoenen sale.

Waar moet je op letten bij het kopen van kinderschoenen?

Omdat kindervoetjes nog in de groei zijn, is het belang om te voorkomen dat dit belemmerd wordt door te kleine schoenen. Dat goede kinderschoenen duur moeten zijn is een fabel. Het belangrijkste bij het kopen van de juiste kinderschoenen is dat de zool soepel is. Dit zorgt ervoor dat de de voet zich beter kan afwikkelen, waardoor de voeten beter gebruikt worden, wat weer zorgt voor een beter looppatroon. Maar bovenal moeten de schoenen lekker zitten en niet klemmen of pijn doen. Zo kan je kindje lekker onbezorgd spelen en rennen. Neem eens een kijkje bij Shoesme. Daar hebben ze veel leuke kinderschoenen, vanaf de eerste stapjes tot maat 35.

Tips voor het passen van kinderschoenen

Voordat je nu de stad in gaat op zoek naar nieuwe kinderschoenen zijn hier nog een paar tips om op te letten bij het passen van kinderschoenen.

  • Pas geen schoenen aan het begin of einde van de dag. Tijdens de dag zwellen voeten van nature een beetje op. Dus loop pas een schoenenwinkel binnen als je kinderen al een paar uur hebben rondgelopen. Maar doe het ook zeker niet aan het einde van de dag, als de voeten mogelijk teveel zijn opgezwollen.
  • Koop geen schoenen die te groot zijn. Het is verleidelijk om schoenen “op de groei” te kopen, maar dit kan nadelige gevolgen hebben voor een ​​goede voetontwikkeling.
  • Koop ze ook niet te klein. De enige uitzondering op de regel om kinderschoenen op maat te kopen, is wanneer de voeten van het kind twee verschillende maten hebben of er tussenin zitten. Neem in beide gevallen altijd de grotere maat om te voorkomen dat ze hun voeten platdrukken!
  • Vraag je kind tijdens het passen van een schoen hoe de schoenen aan de voeten voelen en controleer elk deel van de schoen zelf om er zeker van te zijn dat ze precies goed passen. Let daarbij ook goed op de manier van bewegen en de gezichtsuitdrukking. Je kent je kind zelf het beste en weet precies wanneer iets lekker zit of helemaal niet.
  • Doe meer dan alleen maar staan ​​en lopen. De beste manier om de echte pasvorm van een schoen te meten, is door ze in actie te zien. Vraag je kind om lekker te springen, dansen en joggen met de nieuwe schoenen aan, zo kun je het beste zien hoe de schoenen zitten.
  • Twijfel je toch over de maat, vraag dan een second opinion. Medewerkers van de schoenenwinkel zijn opgeleid om de juiste pasvorm voor je kind te vinden en op de juiste plekken te controleren om te zien of de maat de juiste is.

Lees ook: Waarom groeien kinderen zo hard tijdens de vakantie?

Afbeelding van Pixabay

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.