Gereedschap

7x gereedschap dat iedereen in huis zou moeten hebben

Natuurlijk kun je voor elke klus in huis een monteur of installateur bellen, maar veel klusjes kun je ook best zelf aanpakken. Belangrijk bij zelf klussen is dat je dan wel de juiste materialen in huis hebt. Zorg daarbij dat je een goed gevulde gereedschapskist tot je beschikking hebt. Je doet er dan ook goed aan om een keer goed in gereedschap te investeren, zodat je er daarna jaren plezier van kunt hebben. Dit zijn de 7 niet elektrische gereedschappen die daarin niet mogen ontbreken.

1. Meetlint

Meten is weten. En dat geldt zeker als je in huis wilt gaan klussen. Je kunt dan niet zonder een goed meetlint. Kies er eentje met voldoende lengte, zodat je een hele kamer op kan meten. Het meten begint dan ook al vaak voordat je aan de klus begint. Hoe lang zijn de planken die je nodig hebt? Hoe hoog wil je die plank of schilderijtje ophangen? Je zult zien dat je geen klus kunt beginnen zonder meetlint.

2. Hamer

Als je een kind zou vragen wat je nodig hebt bij het klussen, zal waarschijnlijk het eerste antwoord zijn, een hamer. Een hamer is dan ook zeker een onmisbaar gereedschap bij het klussen als je iets in elkaar wilt zetten. Maar ook als je een plug in de muur wilt plaatsen of een spijker wilt verwijderen, komt een goede hamer van pas.

3. Schroevendraaierset

Net als een hamer, is een goede set schroevendraaiers ook onmisbaar gereedschap. Want niet alles wordt in elkaar gezet met een hamer en spijkers. Vaak is het een betere keuze om te kiezen voor schroeven. Koop een set met uiteenlopende koppen in groten en soorten. Vaak heb je ze ook nodig voor het openen van het batterijenvakje of bij het vervangen van een stekker.

4. Stanleymes

Zorg ook altijd voor een scherp stanleymes of gereedschapsmes. Dit gereedschap komt ook op vele momenten bij het klussen van pas komt. Dat begint al met het opensnijden van het verpakkingsmateriaal tot het op maat snijden van je bouw- en installatiemateriaal. Door steeds het mesje af te breken, heb je altijd een scherp mesje bij de hand.

5. Tangenset

Net als een schroevendraaiersset is het ook goed om te investeren in een tangenset. Hiermee kun je spijkers uit het hout trekken, maar ook draden strippen en doorknippen. Met een goede combinatietang kom je al een heel eind, maar ook een nijptang en waterpomptang mogen in deze set niet ontbreken.

6. Handzaag

Ook de zaag is een stuk gereedschap waar je zeker in moet investeren. De handzaag wordt meestal gebruikt voor het op maat maken van planken of latten. De regel is hierbij hoe fijner de tanden van de zaag, hoe fijner het hout kan zijn, maar hoe dikker het zaagblad daarentegen, hoe rechter de snede zal worden. Om die reden zijn er ook verschillende zagen, zoals een zaag speciaal voor piepschuim, isolatie, gipsplaten, gasbeton enzovoort.

7. Waterpas

Natuurlijk wil je bij het klussen ook dat wat je maakt recht is. Een waterpas kan daarbij uitkomst bieden. Het luchtbelletje in dit stuk gereedschap vertelt je precies of je plank en al je schilderijen en foto’s aan je fotowand wel rechthangen.

Welk stuk gereedschap mag niet ontbreken in jouw gereedschapskist?

Afbeelding van Pixabay

Spread the love

One thought on “7x gereedschap dat iedereen in huis zou moeten hebben

  • Heb veel “plezier” aan mijn uitgebreidere schroevendraaier set. Dacht eerst de ene schoevendraaier is net zo goed als de andere. Maar dat is toch niet helemaal zo gebleken. En dingen gaan met kinderen toch vaker los dan je denkt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.