Nieuwe planten in je tuin? Kies dan uit deze drie!

Ben jij toe aan nieuwe planten in je tuin? Dan ben je vast op zoek naar inspiratie. Deze kan je vinden in dit artikel, want wij raden jou drie planten aan waarmee je eigenlijk altijd goed zit. Deze planten zien er goed uit in jouw tuin en zijn bovendien praktisch. Benieuwd geworden? Lees dan snel dit artikel. 

De berberis

De berberis, ook wel de dwerglaurier, is een populaire struik voor tuinen en landschappen. De plant kan wel tot twee meter hoog worden. Hij heeft scherpe, stekelige bladeren en produceert oranje, rode of gele bessen in de herfst. De bessen zijn giftig voor mensen, dus pas goed op wanneer je kleine kinderen rond hebt lopen in de tuin. Wel worden de bessen gegeten door vogels en andere dieren die je tuin bezoeken. Verder is de berberis gemakkelijk te snoeien en kan het een mooie afscherming zijn. Kortom, de berberis is zowel decoratief als nuttig, perfect voor jouw tuin!

De veldesdoorn

De veldesdoorn is een prachtige plant die veel voorkomt in Nederland. De plant groeit van nature vaak langs wegen en op akkers. Ook in bossen kan je de veldesdoorn zeker vinden. De plant kan wel vier meter de hoogte in groeien en is daardoor perfect voor een Nederlandse tuin. Wil je een lage haag creëren in je tuin, ook dan is deze plant je beste vriend. Houd er wel rekening mee dat de veldesdoorn in de winter haar bladeren verliest. Je kan dan dus wel door de haag heen kijken. Wil je de haag alleen creëren zodat je in de zomer wat privacy hebt wanneer je in de tuin zit, dan vormt dit echter geen probleem. Vlak voordat de bladeren in de winter op de grond vallen, kleuren ze mooi felgeel. Dit zorgt voor een heerlijke herfstsfeer in jouw tuin, die je zeker niet wil missen!

De glansmispel

Een haag creëren kan ook prima met een glansmispel. Dit is een kleine struik of boom, afhankelijk van de soort die je kiest, die wel tot zes meter hoog kan worden. De plant heeft donkergroene bladeren die mooi glanzen en een sfeervolle impressie aan je tuin geven. In het voorjaar bloeit de plant helemaal op en produceert het kleine, witte bloemetjes. Een waar paradijs voor insecten! In de herfst worden de bessen van de plant rijp, waardoor ze eerst rood en daarna zwart worden. Vogels en andere dieren eten deze bessen op, waardoor je dus ook de natuur helpt door een glansmispel in je tuin te plaatsen. 

Afbeeldingen van Shutterstock

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.