Tuin trends 2023

Tuintrends voor 2023

Het duurt niet lang meer voordat we het nieuwe jaar kunnen inluiden. Wellicht heb je al een aantal goede voornemens in gedachte. Afvallen, op tijd komen bij afspraken, op tijd naar bed gaan. Maar heb je ook wat goede voornemens voor de tuin? Je hebt de tuin dit jaar aangekleed met parasols en een prachtige tuinset, maar in 2023 gaat de tuin er nóg beter uitzien! Lees in deze blog de tuintrends van 2023.

Onderhoud

Jouw tuinset is dé eyecatcher van de ruimte. Deze moet er dus te allen tijde spic en span uitziet. Dat bereik je alleen door deze goed te onderhouden. Hoe je dat moet doen, hangt af van het materiaalsoort van de tuinset. Voor een houten tuinset is het belangrijk dat deze geolied wordt. Dit beschermt het hout tegen de weersomstandigheden en daarnaast geeft het een mooie uitstraling. Het is meer dan genoeg om dit één keer per jaar te doen. Voor elk materiaal geldt dat je de meubelen het beste met de hand kunt schoonmaken. Als je dit met een hogedrukreiniger doet, kan de tuinset namelijk kapot gaan. Vermijd daarbij ook het gebruik van een ruwe doek of spons. Kies tot slot ook voor een mild schoonmaakmiddel. De warme dagen zijn natuurlijk nog best ver weg, maar als je eenmaal gebruik hebt gemaakt van de comfortabele set, is het belangrijk dat deze goed opgeborgen wordt. Het is een beetje onhandig om deze na gebruik steeds naar de schuur te verplaatsen, dus is het aanschaffen van een beschermhoes tuinset een goed idee!

Vogels

Als je een echte dierenliefhebber bent, is het leuk als je jouw tuin aantrekkelijk maakt voor de vogels. Dat kun je op verschillende manieren bereiken. Het helpt om een grasveldje aan te leggen als de tuin voornamelijk uit steen bestaat. De vogeltjes kunnen dan op zoek gaan naar insecten of wormen. Ten tweede is het fijn als er onderdak is voor de dieren. Plaats daarom een aantal bomen of struiken in de tuin met genoeg bladeren. Hierdoor creëer je een veilige omgeving voor de vogels en wederom is hier ook een hoop voedsel te vinden! De bladeren die van de bomen afvallen, hoef je niet op te ruimen. Hier zit ook een hoop voedsel tussen. Je maakt jouw tuin helemaal vogelvriendelijk als je een vijvertje aanlegt. Hier kunnen de vogels lekker drinken en zichzelf schoonmaken.

Zorg dus dat je jouw tuinset goed onderhoudt en beschermt met een beschermhoes. Nu weet je ook hoe je meer vogeltjes in de tuin krijgt. Heb je er al helemaal zin in gekregen om jouw tuin klaar te maken voor 2023? Neem dan vooral een kijkje op de website van Tuinmeubelwereld!

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.