Harry Potter fotobehang

Tienerkamer met Harry Potter thema – Fotobehang

Kleine meisjes worden groot, tijd dus voor een upgrade naar een echte tienerkamer. Deze wens had onze oudste dochter al een tijdje. Zeker nu ze veel meer tijd op haar kamer doorbrengt tijdens het thuis online onderwijs. Deze zomer had ze al een nieuw tweepersoonsbed gekregen, maar nu wilde ze graag iets doen met haar muren. We gingen voor Harry Potter-fotobehang achter haar bureau. Omdat wij eigenlijk nog niet eerder behangen hadden, was het een leuke uitdaging. Lees hier hoe het ons afging en hoe het eindresultaat werd.

Tijd voor een upgrade

Toen we dit huis kochten, waren de meeste kamers al behangen. We hadden het geluk dat de kleuren en patronen van het behang best goed paste bij onze meubels. Helemaal omdat we een kleine financiële tegenslag hadden na de koop, besloten we het voorlopig allemaal zo te laten. Nu 5 jaar later, zijn we grotendeels nog steeds tevreden, behalve op de kamer van onze oudste dochter. Daar was namelijk een deel onbehangen gebleven. Waarschijnlijk was het behang op en had er een grote kast voor gestaan. Dit hadden we zelf ook gedaan, maar met haar wensen voor een upgrade van haar kamer, kwam deze plek nu toch opeens tevoorschijn.

Harry Potter-thema

Het is zo leuk om te zien dat sommige films en series nog steeds nieuwe generaties weten te boeien. Tijdens een week quarantaine, omdat een klasgenoot besmet was geraakt met COVID, heeft onze oudste dochter alle 8 de Harry Potter-films in een soort marathon bekeken. Sinds dat moment is zij, en haar zusje ook, groot fan. Dvd’s over en over bekeken, boeken gelezen en LEGO-sets verzameld. Toen we dus haar wensen gingen bespreken voor haar kamer, kwam Harry Potter dus al snel naar boven als thema.

Fotobehang

Bij Nikkel-art vonden wij online al snel een mooi fotobehang van de stationsmuur van Platform 9¾. Door deze muur moeten Harry en zijn vrienden lopen om te komen bij het perron met de ZweinsteinExpres. Aan de zijkant zie je dan ook nog de trolley staan. De afbeelding stond precies op de goede plek om haar bureau er naast te zetten in de hoek van haar kamer. Dit zou een grappig effect geven.

Op de website konden we goed zien hoe de muur er met fotobehang uit kwam te zien, als we de juiste maten van de muur invoerde. Je kunt zelfs schuiven met de uitsnijding van de foto, zodat hij perfect past op jouw muur. Ook bestelden we meteen de lijm mee, zodat we good-to-go waren als het behang bezorgd zou worden. Drie dagen later was het al zo ver.

Voor het eerst behangen

Ondanks dat we flink ervaren klussers zijn, hadden we ons nog niet eerder gewaagd aan behangen. Om ons heel hoorden we wel dat het niet al te moeilijk was, maar we hadden er gewoon nog nooit eerder voor gekozen. En nu gingen we meteen voor fotobehang, waarbij je natuurlijk moet zorgen dat het overal goed aansluit.

Bij het bestellen konden we kiezen tussen gewoon behang en zelfklevend behang. In eerste instantie wilde we het zelfklevend behang proberen, zodat we niet met lijm in de weer hoeven. Maar na wat navraag bij Nikkel-art werd ons geadviseerd toch te kiezen voor zelf lijmen. Het grote voordeel is dat je iets meer flexibiliteit hebt om de eerste strook wat te verschuiven als je het niet meteen goed hebt gehangen. Bij zelfklevend behang heb je minder behangstroken, maar is veel minder flexibel en kun je zeker geen 3 keer overplakken.  

Aan de slag!

Als eerste verwijderden wij het oude behang. Gelukkig ging dit heel makkelijk en was de muur eronder ook helemaal gaaf. We konden dus meteen met het fotobehang aan de slag. De meegeleverde behanglijm smeerden we op de muur, waarna we het fotobehang konden opplakken. Heel handig had de lijm een lichtroze kleur, zodat je goed ziet of je wel alles hebt ingesmeerd en geen plekje vergeten bent. Als de lijm is opgedroogd, is hij gewoon doorzichtig, dus je ziet er later niets van. Het ging gelukkig allemaal vrij makkelijk en was goed te doen. Alleen in de hoek moest er een kleine aanpassing worden gedaan, maar het eindresultaat was zeer naar tevredenheid!

Lees ook: Behangen; hoe bereid ik dit goed voor

Het eindresultaat

Achteraf gezien was het een stuk makkelijker dan we hadden gedacht. Van bestellen online bij Nikkel-Art, de hulp, tot het behangen zelf. Natuurlijk zien we nog wel kleine verbeterpuntjes. Zo zit er ergens toch een kiertje tussen 2 stroken en hadden we het in de hoek iets anders moeten aanpakken. Maar het belangrijkste is dat dochterlief erg blij is met haar nieuwe Harry Potter-behang! En mocht ze over een tijdje weer iets anders willen, dan zoeken we gewoon een nieuw behangetje uit.

Win €100 shoptegoed voor Nikkel-art fotobehang is gesloten

Met dank aan Nikkel-Art mag ik €100 shoptegoed verloten. De winnaar is

  • Ik zal persoonlijk de winnaar een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee aan één van de andere Mama’s Liefste winacties

Schrik niet! Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking en bevat affiliatie linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over dit product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Mama’s Liefste. Wil je er meer over weten, kijk dan op Steun Mama’s Liefste – Affiliate.

Spread the love

37 thoughts on “Tienerkamer met Harry Potter thema – Fotobehang

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.