Play Doh All Mixed Up

Play-Doh onderzoekt; hoe blij word jij van de knutselcreaties van je kind?

Hoe herken je een huis vol creatieve kinderen? Overal hangen kleurrijke tekeningen aan de kastjes en muren en staan de vensterbanken vol knutselcreaties. Met tassen vol komen ze er mee van school en de opvang. En tijdens de lockdown was het één van de weinige activiteiten waarmee je de kinderen kon bezig houden. Het bekende kleimerk Play-Doh vroeg zich af hoe blij ouders nu echt worden van al die tekeningen en creaties en de uitkomst was wel verrassend. Play-Doh weet als geen ander hoe ouders en kinderen verschillend kunnen denken over hun creatieve uitspattingen. Ter ere van haar 65e jubileum dit jaar, heeft Play-Doh een enorme limited-edition pot met verschillende kleuren klei op de markt gebracht. Deze ‘all mixed up’ geeft kinderfantasie vrij spel te creëren en ouders minder stress over het mixen van de kleuren. Ik mag een zo’n pot weggeven.

Coronatijd werd knutseltijd

Meer thuiszitten tijdens de coronacrisis betekende voor kinderen ook meer knutselen! Dat blijkt uit recent onderzoek van Play-Doh, onderdeel van speelgoedfabrikant Hasbro. Het onderzoek vond plaats onder meer dan 800 Nederlandse ouders met kinderen in de leeftijdscategorie van 3 tot 7 jaar. Een derde van die ouders bevestigde dat de coronacrisis de knutselwoede bij hun kids heeft gestimuleerd: 1 op de 3 kinderen is volgens hun ouders gemiddeld zelfs meer dan een uur per dag druk met knutselen. Maar hoeveel plezier kinderen er ook aan beleven, ouders hebben soms moeite om te blijven glimlachen als ze hun kind weer bezig zien. 

1 op 4 Nederlandse ouders niet blij wanneer kind een te fantasierijke knutselcreatie maakt

Ouders in tweestrijd 

Volgens het onderzoek woeden er verschillende dilemma’s binnenin ouders als hun kinderen spelen met klei, verf en papier. Zo is maar liefst 1 uit 4 Nederlandse ouders niet zo blij wanneer hun kind wéér een creatie maakt die niet overeenkomt met de realiteit, zoals een roze banaan of groene olifant.  

Herald Hofmeijer, docent Pedagogiek aan de Hogeschool van Amsterdam, snapt dat wel: “Ouders zien graag dat kinderen creaties maken die aan bepaalde criteria voldoen. Zo testen ze wat hun kind al kan en weet. De valkuil hierbij is wel dat ouders de ontwikkeling van hun kind onbewust tegenhouden. Tijdens activiteiten waarbij de fantasie wordt geprikkeld, zoals verven, kleien en tekenen, worden veel ontwikkelingsgebieden gestimuleerd, zoals creatieve, motorische en cognitieve ontwikkeling.” 

All Mixed Up! Play-Doh

Bovendien zegt 1 op de 6 ouders graag de controle te houden over wat hun kind allemaal doet tijdens het knutselen. Zo sturen ze hun kind het liefst bij door bijvoorbeeld ongevraagd te helpen bij het leggen van een puzzel. Volgens Hofmeijer zijn ouders in dat geval iets te veel gefocust op het einddoel in plaats van het proces: “Veel ouders ervaren het sturen-volgen-dilemma. Zo zien ze bij het leggen van een puzzel snel waar de juiste stukjes horen, maar ze vergeten dat hun denkstrategie anders kan zijn dan dat van hun kind. Als je overmatig stuurt, beperk je kinderen om te groeien op autonoom niveau. Dat kan bijvoorbeeld leiden tot een lager zelfvertrouwen of een minder sterke creatieve ontwikkeling.” 

Ondanks al die knutselergenissen vindt een groot deel van de ouders de creatieve ontwikkeling van hun kind erg belangrijk. 82 procent geeft zijn kind zelfs alle ruimte om de fantasie de vrije loop te laten en 64 procent stimuleert de kids actief om met klei, papier of verf te knutselen. Bovendien proberen ouders met het oog op de creatieve ontwikkeling bewust om kinderen schermvrij speelgoed te geven. 

All Mixed Up! Play-Doh

Kleikleuren mengen, dat moet kunnen met All Mixed Up! Play-Doh

Als het specifiek op kleien aankomt, erkent 57 procent van de ouders dat het spelen met klei de creativiteit van kinderen ten goede komt. Toch slaakt de helft een diepe zucht als kleuren zich mengen en als ze uitgedroogde klei zien die niet meer goed kneedbaar is. Ook blijkt een op de drie ouders het niet grappig, maar juist vervelend te vinden om klei op onverwachte plekken in huis terug te vinden, zoals in het toilet, de koelkast en de kattenbak.  

Katrien van Baten Bastenburg, Head of Marketing Manager bij Hasbro Benelux, denkt dat het belang van de creatieve ontwikkeling voorop moet staan, ondanks enkele diepe zuchten: “Play-Doh staat voor creativiteit en fantasie. Elke kleurrijke creatie is een meesterwerk dat de identiteit van jouw kind uitstraalt. Die kleuren zijn dus juíst bedoeld om te mixen. Daarom vragen we ouders ter ere van ons 65-jarig bestaan om hun kinderen bewust te laten ervaren hoe het is om hun fantasie volledige vrijheid te geven. Laat de kinderen helemaal los om hun meesterwerken te maken uit een mix van verschillende kleuren.” 

Lees ook: Play-doh campagne Mix It Up! tegen stress om gemixte kleuren

Winactie All Mixed Up! Play-Doh pot

All Mixed Up! Play-Doh

Voor zijn 65e jubileum lanceert Play-Doh een limited edition transparante pot met verschillende kleuren klei in één grote pot. Deze ‘All Mixed Up’-pot is exclusief verkrijgbaar onder andere bij bol.com voor een adviesprijs van €19,99. 

Met dank aan LVTPR mag ik een All Mixed Up! Play-Doh pot verloten:

 • Laat een reactie achter onder deze blog dat je meedoet en vertel mij wat jouw (klein)kind het liefste kleit
 • Vergeet niet om een geldig e-mailadres achter te laten, zodat ik je kan mailen als jij de winnaar bent.
 • Niet verplicht, maar altijd fijn vind ik het als je ook Mama’s Liefste zou willen liken op FacebookInstagram
 • TwitterBloglovin. Indien je een foto / tag achterlaat op Facebook, dan zal ik een extra lootje in de hoge hoed doen met jouw naam.
 • De winactie loopt t/m 8 juni. De winnaar wordt in de week erna bekendgemaakt. Ik zal persoonlijk de winnaar een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
 • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee aan één van de andere Mama’s Liefste winacties

Schrik niet! Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking en bevat affiliatie linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over dit product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Mama’s Liefste. Wil je er meer over weten, kijk dan op Steun Mama’s Liefste – Affiliate.

Spread the love

64 thoughts on “Play-Doh onderzoekt; hoe blij word jij van de knutselcreaties van je kind?

 • Sinds mijn kleine nichtje bij pake (opa) op de pony mag rijden, is ze helemaal dol op deze dieren, dat vertaalt zich in boekjes over paarden en pony’s, tekeningen en ook bij het kleien probeert ze al een pony in elkaar te zetten. Nadat de pony in de oven is gebakken, wordt hij geverfd en daarna op het nachtkastje neergezet.

  • Judith Veldhuizen says:

   Wat leuk zeg! Onze Tygo is sinds kort helemaal dol op kleien. Ik kan er nog niet echt wijs van worden wat hij allemaal maakt maar hij heeft er in ieder geval wel veel plezier in!

   • Ons kleine mannetje is gek op kleien en gooit het liefst ook alle kleurem door elkaar! Hoe ideaal is het om alle kleuren al zo jn een potje te hebben. Ik geniet ervan, wat hij ook maakt, hoeveel kleuren de creatie ook heeft! Hoe gekker hoe beter :p

  • Francis Akerboom says:

   Mijn 2 dochters vinden kleien helemaal geweldig. Ze gaan dan bakker of supermarkt spelen. En maken ze taartjes, koekjes, groente, fruit. Dit zouden ze geweldig vinden om te winnen.

  • Ik doe graag mee voor m’n dochter. De kleit heel graag. Geef der een roller en een mesje en ze is al blij. Maar we hebben ook van de spulletjes om poppetjes te kunnen maken. Dat vind ze ook leuk . Maar nog handiger opruimen als je niet elke kleur in een potje terug moet stoppen .

  • Vivian Bauptit says:

   Onze kinderen zijn dol op kleien! Het is nog niet zo duidelijk wat ze maken maar dat ze er gek op zijn is 1 ding dat zeker is dus zou super leuk zijn om dit voor ze te winnen. Wat zouden ze blij zijn zie hun blije gezichtjes nu al voor me!

 • Marian B says:

  Leuk! Nieuwe klei zou hier wel welkom zijn. De oude is wat uitgedroogd en inmiddels is alles bruin/groen van kleur ? Mijn dochter maakt het liefst ijsjes van klei, of allerlei lekkere koekjes en taartjes voor haar poppen.

 • Anita te Gussinklo says:

  Leuk, ik zou dolgraag eens kleien met mijn oppas meisjes.
  En denk dat de oudste dan een unicorn probeert te maken.

 • elisabeth maria martina says:

  kleinzoon quinn en kleindochter zijn de grootste playdoh fans die ik ken, vandaar dat ik ze graag met dit geweldige kado verwen, ze bouwen er samen met veel plezier en fantasie op los, huisjes en beestjes je kan het zo gek niet verzinnen

 • Nicole Wanten says:

  Mijn kleindochtertje vind dat fantastisch alleen ze heeft de pizza maker de tandarts, maar ze baalt ervan als de klei onder elkaar zit al doet ze hetzelf.

 • Tamara Jongkees says:

  Ik krijg al de kriebels bij het zien van al die kleuren klei door elkaar. Ik probeer de kleuren ook gescheiden te houden. Mijn jongens zullen dolgelukkig worden van deze klei, het zit toch al door elkaar. Mijn zoon maakt het liefst gekke poppetjes of lekker eten voor mama.

 • Super leuk klei!!!! Kids kleien graag, en mixen er lustig op los, om daarna verontwaardigd te zijn dat er geen verschillende kleuren meer zijn??…dus voor onze koekjes bakkende dochters, graag zo’n leuke mix emmer!!!!!

 • Onze meid van 4,5 mengt het liefste alle kleuren door elkaar om vervolgens mooie regenboog-unicorns te maken. De klei is hier niet aan te slepen dus nieuwe is van harte welkom!

 • 1 van de facts of life, uiteindelijk wordt klei bruin, onze meiden hebben een Play Doh ijsjes machine en die is wel veruit de favoriet. Ik eet het hele jaar door (chocolade)ijs

 • Hier worden mijn kleindochter en ik heel blij van, tot nu toe noemt ze alles wat ze kleit koetje of paardje haha, ik zie het verschil nog niet, maar veel oefenen met deze geweldige pot klei!

  • Graag zou ik kans willen maken op deze geweldige klei emmer, zodat ik samen met mijn dochter de meest kleur en fantasierijke creaties zoals haar ” lievelings taartjes” kan maken. Tot toi toi

 • Yvonne W. says:

  Met deze grote mix-pot kan ik het misschien beter accepteren dat de klei gemengd gast worden ? Hier wordt het liefst spaghetti gemaakt van klei! ?

 • Wat een heerlijke pot klei! Het is hier thuis echt wel een dingetje dat mixen haha. Mijn dochter maakt het liefste spaghetti en ijsjes van klei. Met allerlei soorten toppings, superlief elke keer! Over het mixen denk ik altijd al een vriendin van mij die vroeg: dat klei he, kan je een kindje leren niet te mixen… ik kan echt niet tegen dat gemengde haha! Geef je over was mijn advies haha!

 • Jolanda Teesink says:

  Ach wat zou dat geweldig zijn onze kleinzoon Cian is helemaal verslaafd aan klei elke dinsdag eten we pannenkoeken van klei maakt hij met opa ? en het mooiste is dat stralende gezichtje omdat het zo leuk is samen knutselen met Play-Doh ???

 • Mandy Kleijwegt says:

  Wat een super leuke actie!! Hier een klei monstertje die inderdaad alle kleuren met elkaar mengt hihi… maar daardoor wel de mooiste taartjes/cupcakes maakt die vervolgens heerlijk (nep) opgegeten worden!

 • Zo’n pot is echt iets voor mijn zoontje. Hij is dol op kleien. Zeker op regenachtige dagen als je nergens heen kunt kan hij zich er lang mee vermaken.
  Hij heeft een brandweerkazerne van Playdoh, dat vindt hij leuk. Maar all time favorite is de kleipers: lange slierten maken en die met een plastic mes in kleine stukjes snijden.
  Ik maak graag kans!

 • Sylvia van der Meulen says:

  Het allerliefste worden hier koekjes gemaakt. Die worden dan gebakken in haar speelgoed keukentje. Doe graag mee want klei hebben we hier nooit genoeg.

 • w.brugge says:

  mijn kleindochter is 1,5 jaar en kan nog niet echt dingen kleien,maar er mee spelen en dan vooral het kneden vind ze erg leuk

 • Mijn creatieve kleindochter maakt altijd hartjes van klei , want dat vindt ze het leukste om te doen.
  Ze tekent ook graag hartjes op de briefjes en tekeningen aan mij.
  Ik volg bloglovin en doe graag mee voor deze emmer vol play-Doh klei.

 • Hier wordt veel fantasie gebruikt, dieren, poppetjes, een bbq van klei maar de favourite blijft toch dieren! Hier wordt elk kind vrolijk van, ik doe mee met deze geweldige leuke winactie!

 • Marij brand says:

  Mijn zoontje maakt het liefst lange drollen…hij heeft zo’n druk apparaat waar van die vormpjes voor geschoven kunnen worden. Maar hij gebruikt altijd de ronde zodat het zoals hij het zegt, een drol wordt hahaha

  • Wat vrolijk en verrukkelijk. Nooit meer na elke kleibeurt de klei van elkaar te sorteren. Mijn kleinkinderen vinden monsters her leukste om te kleien. Dit worden nu als ik het voor hun zou winnen, vrolijke monsters.

 • Debby Koeman says:

  Dit is ideaal voor onze kleine Tess, ze gooit altijd alle kleuren klei door elkaar! Kleien blijft leuk, voor jong en oud. Mama heeft er ook nog altijd veel plezier in. Vele regenachtige middagen hebben we hier mee gevuld.

 • Oh yes, doe mijn zo’n pot! Ik ben zo’n moeder die de kleuren het liefst niet door elkaar ziet komen…Mijn dochter is gek op taartjes en cupcakes maken van klei. Dan krijg je dus een chocolade cupcake met chocolade versiering…En aardbei cupcake met aardbeien erop…

 • Lynn Mahieu says:

  Mijn kindjes maken er heel graag ijsjes van. Ze zijn dol op de zin ‘ijsjes te koop!’ en die komt dus zeer goed van pas als ze zelf hun eigen ijsjes hebben gecreëerd!

 • Heeel graag!
  Hier zou mijn dochtertje dol op zijn. Zo kan haar broertje niet meer kwaad worden omdat ze alle kleuren door elkaar mengt :p

 • Jess Kniest says:

  Wat leuk, dat onderzoek had ik ook ingevuld 🙂
  Mijn dochter is helemaal in de regenbogen, hartjes en unicorns fase dus dat probeert ze altijd te maken, met de All Mixed Up! Play-Doh nog beter gaan dus ik waag graag een kans.

 • Fantastisch idee, de kleuren gewoon al door elkaar! Mijn dochter ‘bakt’ altijd koekjes en taartjes. En dat is nog leuker als alle kleuren gewoon lekker door elkaar mogen…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.