Missie Meesterwerk in het Rijksmuseum

Zomervakantie tip | Missie Meesterwerk in het Rijksmuseum

Zijn de diamanten op de kroon van Willem I echt of nep? Is het porseleinen beeld van een ara nog intact en hoe herken je een echte Vermeer? Kinderen kunnen deze zomer op ontdekking gaan in het Rijksmuseum in de doe-tentoonstelling Missie Meesterwerk. Samen met het hele gezin kun je echte kunstvoorwerpen onderzoeken, met de modernste technieken waarmee ook de Nachtwacht onder de loep genomen is. Voor het eerst werken NEMO en het Rijksmuseum samen voor de nieuwe familietentoonstelling Missie Meesterwerk.

Word een échte museumonderzoeker

Wist je dat er wel een miljoen objecten te vinden in de opslag van het Rijksmuseum? Wat als daar nog een meesterwerk tussen zit? Deze zomer heeft het Rijksmuseum een echt laboratorium geopend, waar je zelf op onderzoek gaat met échte museumobjecten en verschillende onderzoekstechnieken. Deze technieken worden bijvoorbeeld ook gebruikt bij de Nachtwacht en het Melkmeisje!

Maar hoe kom je erachter of een schilderij wel echt door Vermeer is gemaakt? En, is die kroon wel echt van goud? Sosha Duysker (Het Klokhuis) daagt jullie uit om op missie te gaan! Je mag zelfs bijzondere objecten, zoals de (echte!) kroon van Willem I en een ets van Rembrandt zelf onderzoeken met behulp van uv-licht, röntgenscans, jaarringenonderzoek en andere technieken.

.

Misse Meesterwerk

Missie Meesterwerk is een leuk tentoonstelling voor de hele familie, dus ook voor volwassenen. De tentoonstelling is gemaakt in samenwerking met het NEMO Science Museum en voor kinderen vanaf 8 jaar, maar een jonger broertje of zusje mee kan ook gerust meekomen. Het museum is voor iedereen t/m18 jaar gratis toegang, maar het is wel verstandig om een starttijd hier te boeken. De missie duurt ongeveer een uurtje, dus er is genoeg tijd om ook naar de Eregalerij te gaan.

Praktische informatie Missie Meesterwerk

De tentoonstelling Misse Meesterwerk is te bezoeken van 1juli tot 3 september
Adres Rijksmuseum: Museumstraat 1, 1071 XX Amsterdam
Openingstijden: 9.00-17.00u
Tickets: Volwassenen: € 22,50 / t/m 18 jaar: gratis / Vrienden: gratis
Tickets boek je hier

Voor families die baat hebben bij een prikkelarme omgeving organiseren zij 15 juli een prikkelarme familie openstelling. Tevens zal er een familierondleiding zijn voor blinde en slechtziende bezoekers.

Lees alle overige praktische informatie van het Rijksmusem hier.

Andere leuks tips deze zomer zijn:

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: