Rexperience Naturalis -musea in Leiden

Zomertip | Leukste musea in Leiden

De afgelopen tijd heb ik al een aantal leuke zomertips gedeeld voor een dagje Toerist in eigen land. Natuurlijk mag in dat rijtje mijn eigen stad Leiden niet ontbreken. Leiden is natuurlijk een hele mooie stad om eens te komen bezoeken, maar wist je dat er maar liefste 13 musea zijn die je kunt bezoeken. Een aantal van deze museums hebben deze zomer ook een speciaal zomerprogramma voor kinderen. Lees maar snel verder en wie weet kom ik je binnenkort wel tegen.

Rexperience in Naturalis

Afgelopen maand opende Naturalis een geheel nieuwe topattractie; Rexperience! In deze bijzondere belevenis stappen de bezoekers in een tijdcapsule en reizen 66 miljoen jaar terug in de tijd naar de ‘dinotijd’. Zij betreden via een futuristische incheckbalie de ruimtecapsule. Na een spannende tijdreis komen ze oog in oog te staan met de immense Tyrannosaurus rex, ook wel bekend als T. rex Trix, waarna de bezoeker op tijd de weg naar het heden moet zien terug te vinden.

Naast de echte skeletten van uiteenlopende soorten dinosaurussen in zaal Dinotijd, zorgt de Rexperience ervoor dat Trix tot leven komt en dat de bezoekers haar in het wild kunnen ontmoeten! Daarnaast kun je natuurlijk ook het museum zelf bezoeken, want meer dan de moeite waard is voor jong en oud.

.

Praktische informatie

Adres; Mendelweg 2, Leiden (hier vind je ook de parkeerplaats)
Openingstijden: dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur.
Tickets: via Naturalis (LET OP de Rexperience is vanaf 8 jaar)

DierenAcademie in Museum Volkenkunde

Ondanks dat de vakantie bijna gaat beginnen, opende deze week in het Museum Volkenkunde een echte DierenAcademie. Maar liefste 12 verschillende dieren hebben hier hun eigen lokaal. Zo kan je de meester opeens een echte olifant zijn of de juf een luipaard. Zij leren je om vanuit dieren naar de wereld te kijken. Dat is hard nodig, want mensen hebben er een potje van gemaakt: ze hebben zich boven de natuur geplaatst! Dat moet anders!

De dieren kunnen natuurlijk zelf niet praten en zijn meer van het doen. Elk lokaal van de DierenAcademie is ingericht voor de interactieve les die het dier geeft. Stilzitten is er dus niet bij. Verstop je als een luipaard. Huil mee met de roedel wolven. Dans een duet samen met de kraanvogel. Sluip over het ijs als een ijsbeer. In elk lokaal zijn voorwerpen en verhalen van mensen voor wie het dier onderdeel van hun cultuur is. Van Groenland tot Australië, van Bolivia tot Nigeria. Zij laten zien hoe natuur en cultuur bij elkaar kunnen horen. Hoe mens en dier kunnen samenleven. 

.

Praktische informatie

Adres; Steenstraat 1, 2312 BS Leiden
Openingstijden: dinsdag t/m zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Tijdens de landelijke schoolvakanties van alle regio’s is het museum ook op maandag open.
Tickets: via Museum Volkenkunde

Op zoek naar Toetanchamon in Rijksmuseum van Oudheden

Ook nieuw deze zomer is de kindertentoonstelling Rijksmuseum van Oudheden is Op zoek naar Toetanchamon. Samen met Howard Carter en zijn onderzoeksteam ga je aan de slag. Er is bijvoorbeeld slim speurwerk nodig om de ingang van Toetanchamons geheime, drieduizend jaar oude graf te vinden. Met behulp van opdrachten, spelletjes, films en verhalen zoek je mee in de Egyptische Vallei der Koningen. Deze leuk interactieve tentoonstelling is er speciaal voor kinderen van 7 t/m 12 jaar

.

Andere leuke zomertips zijn

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.