3 haarstylers die je nodig hebt voor je perfecte coupe

Als je haar maar goed zit, is een bekende uitspraak. Lees hier hoe je je haar het beste kunt stijlen in een handomdraai. En heb je krullen en wil je wel eens steil haar, of juist andersom? Dan kun je met deze 3 haarstylers en tips meteen aan de slag, want niemand wil met een bad-hair-day de deur uit, toch?

1. Föhn

Een goede föhn is onmisbaar om je haar goed in model te krijgen. Helaas kost het föhnen van je haar flink wat tijd en wordt er gedacht dat de hitte van de föhn slecht voor je haar is. Dat is niet helemaal waar. Je haar is na het wassen namelijk erg kwetsbaar, omdat je niet alleen het vuil, maar ook de natuurlijke beschermlaag weg wast. Daarbij gaan de haarschubben van je haar openstaan als je haar nat is. Dit kan er voor zorgen dat je haar makkelijker breekt. De warmte van de föhn, zorgt er voor dat de schubben sneller weer zullen sluiten.

Zo droog je je haar het best

Na het wassen dep je je haar droog met een handdoek (niet wrijven!) en föhn je je haar op de koudste stand. Is het meeste vocht uit je haar? Dan kun je de temperatuur wat opschroeven om het in model te brengen.

De BaByliss Hydro-Fusion

De nieuwe Hydro-Fusion föhn van Babyliss maakt je haar glanzend en pluisvrij, na het föhnen. Dit zorgt ervoor dat je haar zacht en handelbaar is. Dit komt omdat de dubbele ionentechnologie de vochtbalans van je haar op peil houdt. De smalle salon-blaasmond stroomlijnt de luchtstroom van de föhn en zorgt voor precisie en een kortere droogtijd. Met twee snelheids- en drie warmte-instellingen kan de haardroger worden aangepast op jouw haartype voor optimale resultaten. Deze föhn heeft ook een Plasma-flow diffuser voor het creëren van de mooiste krullen.

2. Stijltang

Een stijltang is ook een belangrijk apparaat voor het creëren van kapsels. Door de hitte van de tang, kun je je haar steil maken of juist krullen.

Als je je haar steil wilt maken, dan ga je met de stijltang op en neer. Voor krullend haar, maak je een draaiende beweging. Het is daarbij wel even goed kijken welke kant je op draait voor het beste resultaat.

Zo stijl je je haar het best

Belangrijk is om eerst goed je haar te drogen met de föhn en dan te borstelen, zodat er geen klitten meer in zitten. Het is ook verstandig om een product te gebruiken met een hittebeschermende werking, een heat protecting spray. Dit zorgt voor een extra beschermend laagje over je haar.

Verdeel je je haar in verschillende secties, zodat je niet al je haar in de weg zit en je overzicht houdt over welk deel je al gehad hebt en welke niet. Verdeel het eerst in twee delen, de boven- en onderkant. Dit doe je door een scheiding te maken met je vingers vanaf je slaap horizontaal naar achter. Zet je haar aan de bovenkant vast met een paar klemmen. Verdeel daarna het onderste gedeelte van je haar over je linker- en rechterschouder. Nu kun je je haar in verschillende secties stijlen. Ben je klaar met de onderkant, maak dan de bovenkant los en verdeel dit ook in links en rechts.

Belangrijk is om nooit te lang je stijltang op één plek te houden. Je haar kan dan namelijk letterlijk verbranden en afbreken. Maar ga ook niet te snel te werk, want het is minder schadelijk om één keer langzaam over een pluk haar te gaan, dan meerdere keren heel snel.

3. Krulborstel

Als je krullend haar hebt, is een krulborstel, ook wel föhnborstel genoemd, een geweldig apparaat om je haar in model te brengen. Een krulborstel is eigenlijk een föhn en borstel in één. Alleen gebruik je deze krulborstel niet zoals een föhn, om je haar droog te föhnen. Als je de krulborstel wilt gebruiken, moet je haar al handdoek droog zijn om je haar goed te kunnen stylen.

Zo gebruik je de krulborstel

Voor velen ziet de krulborstel er wat gevaarlijk uit. Maar als je hem goed gebruikt, hoef je niet bang te zijn dat je haar er in verstrikt raakt. Het is wel van belang dat je je haar eerst goed borstelt met een gewone borstel, voordat je begint. Vervolgens verdeel je je haar weer in segmenten. Zat de krulborstel aan bij de punten van je haar en wikkel je haar om de krulborstel en draai hem naar de haaraanzet toe. Vervolgens blaas je hier ongeveer 5 seconden tegenaan, en wacht dan even. Zo kan de krul afkoelen en blijft ‘ie beter in model. En dat herhaal je net zolang tot je je hele haar hebt gedaan.

BaByliss Hydro-Fusion Air Styler

De BaByliss Hydro-Fusion Föhnborstel is een roterende föhnborstel met een grote keramische borstel van 50 mm om het haar in model te brengen. De Advanced Plasma-technologie gebruikt een vocht balancerend dubbel ionisch systeem dat positieve en negatieve ionen combineert om de vochtbalans van het haar op peil te houden en pluisvorming tegen te gaan, voor een gladde blow-dry met een prachtige glans.

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.