KreaDoe 2019

Kreadoe: Atelier Kleurstof on tour voor Mama’s Liefste!

De Kreadoe is de plek voor wie van handwerk en DIY houdt. Vijf dagen lang vind je hier heel veel fijne shops bomvol creatief materiaal, verrassende ideeën en tientallen leuke workshops. De bijna vijftig duizend enthousiaste bezoekers komen voor de nieuwste trends op het gebied van haken, breien, paper crafts, home deco, scrapbooking, stempels, mixed media, taarten & cupcakes, fashion, tekenen en schilderen, sieraden maken en meer. Atelier Kleurstof ging voor Mama’s Liefste op pad! En lucky me – ze maakten de daarover deze gast-blog vol inspiratie voor wie van handwerk met stof en wol houdt! Lees je mee?

Op vorige week zatedag, op 2 november, gingen wij naar de Kreadoe in Utrecht. Nadat we de drukke slinger hobby-dames hadden overwonnen waren we binnen. Het whalla voor alle creativelingen; 3 hallen vol creativiteit: elk hoekje is gevuld met iets nieuws & creatiefs! Gelukkig hdden we ons goed voorbereid en moedig bekijken we de kaart met onze “hotspots”. Wij waren met name op zoek naar nieuwe manieren van creatief zijn met materialen die we in ons atelier veel gebruiken: wol en stof!

Dendennis & Mr. Knitbear met vrolijke sokken voor deze winter

Op het Inspiratieplein liepen we als eerste tegen Dendennis aan. Letterlijk een warm welkom! Samen met Mr. Knitbear stond hij daar live “vrolijke sokken” te breien. Samen hebben zij het boek Vrolijke sokken breien uitgebracht, voor iedereen die gezellig sokken wil breien deze winter: een nieuwe rage, waarmee je deze winter heel relaxte avonden op de bank kunt doorbrengen.

We werden bij Dendennis verrast door de Woodland Knoopkussen patronen. Het Smyrna haken is misschien niet heel nieuw: maar van deze vrolijke patronen kregen we er meteen heel veel zin in! Je kunt een compleet pakket kopen waarmee je snel op weg bent. De assistente van Dennis 🙂 hielp ons uitzoeken. Deze nieuwe variant van haken gaan we zeker uittesten voor onze workshops haken! Het pakket kochten we uiteindelijk bij het Wolplein: waar je de grootste wol-collectie op de Kreadoe vind. Maar wist je dat Dendennis ook zijn eigen shop heeft bij Bol.com?

Naaiworkshops in het Knipmode theater!

Het “Knipmode theater” was tijdens de Kreadoe 5 dagen lang de grootste naaiclub van de Benelux. Het blad Knipmode inspireerd ons vaak voor onze eigen naailessen. In het blad en op hun website vinden je namelijk hele goede patronen om zelf mode te maken. Hier leerde om in een uur je eigen top te maken!

Voor onze naailessen ontdekten we het Handboek voor zelfmaakmode. Hierin vind je een duidelijk uitleg van een aantal goede basistechnieken en modellen. Na het volgen onze naailessen is het met zo’n boek heerlijk om thuis verder te werken, lijkt ons!

De nieuwe lookbooks van Yarn & Colors

De mooiste stand vonden we toch wel die van Yarn and Colors! Er is in ons atelier altijd veel vraag naar deze garens, omdat werkelijk alle kleuren verkrijgbaar zijn. Op de Kreadoe zagen we dat er ook een hoop nieuwe dingen bij komen. Zo komt er een Merino variant in de collectie en de nieuwe lijn Joy werd gelanceerd: met ook daarin weer prachtige kleuren!

Ook gaat Yarn and Colors een totaal concept bieden, waarbij je werkelijk alles kunt vinden om met deze garens aan de slag te gaan. Wij vinden dat ze dat op een super frisse en hippe manier aanpakken, binnen de wereld van haken en breien. De lookbooks die Manon maakt, bieden voor de creatieveling een goed uitvoerbaar project met nieuwste garens en accessoires. In elk lookbook vinden je projecten terug met een hoge “dat wil ik nu maken” factor.

Lookbook 1 staat vol kussens die te breien en te haken zijn in de mooie nieuwe kleuren garen. Welke kleur kies jij bij jouw bank? Lookbook 2 staat in het teken van een nieuwe manier van “wall hanging”. Met mooi afgewerkte ringen en een knooptechniek kun je een toffe creatie voor in huis maken (ook geschikt voor als je bijvoorbeeld zelf wol verft!). De zithoek op de stand was ingericht met allemaal mooie hangers & kussens: dan krijg je zeker zin om te beginnen! Alle pakketten zijn te koop op de website van Yarn and Colors.

Samen met eigenaar Koen hebben we ook leuk nog even kunnen gebrainstormd over hoe we hiermee aan de slag kunnen gaan in onze workshops. Hou onze instagram in de gaten voor meer nieuws!

Print-Art-Read met nieuwe DIY kits

Een grappige ontdekking deden we bij PAR: Print-Art-Read. Deze prachtige blauwdrukken (cyanotype) worden gewoon bij ons om de hoek in Leiden gemaakt! Door het gebruik van een unieke emulsie kun je blauwdrukken maken van voorwerpen die je zelf in compositie plaatst. De blauwdruk maak je op papier of stof! Je hebt geen doka nodig, maar enkel zonnestralen en een van de DIY pakketten.

Ook organiseert PAR workshops op een aantal vrijdagen in Leiden. Wij gaan zeker bekijken of we onze workshops kunnen combineren om je eigen unieke blauwdruk-tas te maken.

Rammelaars & knuffels haken met Annemarie Arts

Op het Wolplein spraken we ook Annemarie Arts – de schrijfster van het nieuwe boek Rammelaars en knuffels. Een boek vol met vrolijke rammelaars en knuffels bij elkaar! En het leuke: de haak-projectjes zijn heel goed te maken in 2 -3 avonden. Daar houden we van: vrolijke kleuren in een overzichtelijk en behapbaar project met een mooi resultaat.

We gaan deze rammelaars zeker zelf testen en ze daarna wellicht opnemen in onze haaklessen en workshops. Op instagram van Haakidee vind je al veel inspiratie voor deze rammelaars en knuffels. Maar geniet vooral van de vrolijkheid op alle foto’s hieronder.

Atelier Kleurstof: naailes, haakles en workshops

Atelier Kleurstof is een atelier in Leiden, waar je terecht kunt voor naailes, haakles en workshops. Ze zitten in een superhippe lokatie, waar ik wel eens een dagje aanschuif: het Poortgebouw van de Meelfabriek!

Ben jij ook geinspireerd geraakt en dan wil je vanzelf aan de slag. Kom je uit Leiden en omgeving? Stuur ons dan vooral een berichtje!

Practische informatie KreaDoe 2019

Data: woensdag 30 oktober t/m zondag 3 november 2019
Locatie: Jaarbeurs in Utrecht
Openingstijden: 10.00 – 17.00 uur
Naar beurswebsite » 

Ben jij die jaar ook naar de KreaDoe geweest?

Deze blog is gekreaschreven door Atelier Kleurstof

Spread the love

9 thoughts on “Kreadoe: Atelier Kleurstof on tour voor Mama’s Liefste!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.