Never a Dull Moment week 45

Weekoverzicht | Never a dull moment week 45

Al met al een rustig weekje, waarin we vrijwilliger waren bij het Leiden Internationaal Filmfestival en aanwezig waren bij de uitreiking van het Speelgoed van het Jaar. Grote Zus mocht daar één van de Awards uitreiken. Samen met haar bardiensten en middagje met vriendinnen in de stad, was dit echt wel haar week.

Zondag 3 november

Deze week geen yogales, want we hadden ons opgegeven als vrijwilliger voor het Leiden International Film Festival. Ik ben daar al jaren vrijwilliger achter de bar in het Trianon (de mooiste bioscoop van Leiden). Vorig jaar was Grote Zus al een keertje mee geweest en mocht zij mij helpen met oa popcorn scheppen. Dit jaar was ze een volwaardige vrijwilliger en mocht ze naast popcorn scheppen (blijft wel het leukste) ook achter de bar bestellingen opnemen. En dat deed ze als een pro! Hoofdrekenen, pinnen en koffiezetten, het kostte haar geen enkele moeite. Ze vond het superleuk!

Na onze dienst gingen we nog even samen lunchen bij de HEMA en daarna lekker thuis op de bank gehangen. We hebben een nieuw spelletje op de Nintendo Switch; Luigi’s Mansion 3 . Ondanks dat het een spelletje voor één is, spelen we het toch gezellig samen. Het is net een soort Escape Room en samen vinden we de oplossing om de spoken in het oude hotel te vangen (review volgt snel).

Maandag 4 november

Vandaag nam ik een baaldag. Ik had wat meer last van mijn maandelijkse buikkrampen en besloot lekker de hele ochtend in pyjama te blijven met een dekentje op de bank. Papa’s Liefste was zo lief om de meiden naar school te brengen.

Heel fijn om af en toe even niets te doen. Pas vlak voordat ik de meiden weer ging ophalen, kleedde ik mezelf aan en sprong op de fiets. Gelukkig kon ik Kleine Zus overhalen om vandaag niet een vriendinnetje mee te nemen of ergens te gaan spelen. Terwijl ik weer op de bank kroop, speelde zij nog even lekker verder met Luigi’s Mansion 3.

Dinsdag 5 november

Vandaag gelukkig ook een rustig dagje thuis. Genoeg te doen, dus stilzitten zat er niet echt in. ’s Middags zette ik Grote Zus samen en haar vriendin mooi aan het werk. Ik had net een doos voor spelletjes en knutselpakketjes ontvangen en deze konden ze mooi uittesten. Het werd het sieradensetje van Nebulous Stars. Leuk voor de wat oudere meiden.

Woensdag 6 november

Veel scholen staakten vandaag voor een beter salaris voor de docenten. Bij ons op school was het de keuze aan de juffen en meesters zelf geweest of ze wilden gaan staken. Toevallig gingen de juffen van mijn meiden vandaag niet naar Den Haag en moesten zij dus gewoon naar school. Voor mij niet heel erg, want zo kon ik toch in alle rust de Pinterestcursus van PinExpert volgen. Deze hele week waren er interessante webinars van ProfBloggers te volgen.

Uit school namen we de meiden meteen mee naar Amsterdam. In het NEMO museum werden daar de awards uitgereikt voor het Speelgoed van het Jaar. Maar voordat we daar naar toe gingen, konden de meiden nog even lekker proefjes doen. We kwamen tegelijk binnen met Lisette van Lisette Schrijft. Omdat zij samen oa naar Europa Park zijn geweest, kennen onze kinderen elkaar en waren dan ook meteen met elkaar vertrokken, Zo konden wij lekker ergens in een hoekje koffie drinken.

Om 15.00 uur mochten we naar binnen bij het Speelgoed van het Jaar. Al het genomineerde speelgoed stond daar uitgestald voor de kinderen om lekker mee te spelen. Wij als volwassenen mochten alvast de zaal in waar we een korte lezing kregen van een ontwikkelingspsycholoog over het speelgoed van nu – Speelgoed met geluid.

Daarna was het tijd voor het officiële gedeelte en kwamen de kinderen ook de zaal weer in. Sommige van hen – waaronder Grote Zus – mochten de awards overhandigen. In de categorie van 8-9 was de winnaar LEGO Hidden Side de Spookschool

Na afloop was er nog een hapje en een drankje en de mogelijkheid om alle winnaars de feliciteren. Natuurlijk deden we dat ook bij LEGO en omdat Grote Zus de award had overhandigd, kreeg zij van de meneer van LEGO de Spookschool mee naar huis. Ze was zo blij dat ze er bijna van moest huilen en de meneer een heel dikke knuffel gaf.

Eenmaal weer thuis, haastte ik mij op de fiets de stad in. Samen met mijn collega’s hadden we afgesproken om naar de Thai te gaan. Ze waren zo lief om voor mij alvast een voorrecht te bestellen en zo kon ik meteen aanschuiven.

Donderdag 7 november

Nog voor de wekker waren de meiden al wakker. Klaar om te beginnen met bouwen. Kleine Zus was namelijk ook niet met lege handen naar huis gegaan en had de VTech Turbo Force Racers Super Racetrack Racebaan meegekregen voor een review. Het in elkaar zetten was iets te moeilijk voor haar, maar gelukkig wilde papa wel even helpen.

Nadat ik de meiden op school had afgezet, fietste ik door naar het Trianon voor nog een vrijwilligersdienst achter de bar. Gelukkig was het daar warm, droog en hadden ze veel koffie.

Voordat ik naar het schoolplein fietste, ging ik nog even langs het ziekenhuis voor een kort overleg met mijn collega. De nieuwe scholingsdag is aan het einde van de maand en we moeten nog wel het een en ander regelen. Ondertussen was het weer heel hard gaan regenen en kwamen de meiden en ik doorweekt thuis. Gelukkig wilde Papa’s Liefste de meiden voor een keer naar de dansles brengen met de auto. Ondertussen probeerde ik weer warm te worden, zonder succes.

Na het eten was het gelukkig droog, maar nog steeds wel koud fietste ik de stad in. Na een drankje met 2 vriendinnen, gingen we zelf ook naar een film van het filmfestival. Het werd Last Night met Emma Thompson. Laten we zeggen dat er gelukkig popcorn was.

Vrijdag 8 november

Geen bijzondere dag verder vandaag. Er werd gewerkt, naar school gegaan en naar de VSO en BSO. ’s Avonds was ik blij lekker warm op de bank te kunnen blijven zitten onder een dekentje, terwijl de meiden naar The Voice of Holland keken.

Zaterdag 9 november

Weekend en de dag waar Grote Zus de hele week al naar uitgekeken had. Niet alleen mocht ze samen met mij weer een bardienst draaien, maar na afloop ging ze samen met vriendinnen zelf de stad in. Daar gingen ze een freakshake halen en daarna bij de H&M kleding passen.

Omdat het ’s ochtends had geregend, waren we in de stad afgezet en moesten we met de bus terug. Voor haar dus ook de eerste keer dat ze alleen met de bus naar huis kwam. Gelukkig haalde ze hem net en was ze mooi weer op tijd thuis.

Kleine Zus had de smaak van LEGO bouwen ook weer te pakken gekregen en had de hele dag gewerkt aan haar LEGO Friends Boomhut. Nadat Grote Zus thuis was gekomen, bouwden ze gezellig samen op de grond.

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.