3x gezonde maaltijd die snel te bereiden is

3x gezonde maaltijd die snel te bereiden is

Ben jij op zoek naar een manier om snel gezond te kunnen eten, zonder dat je voor die gerechten uren in de keuken hoeft te staan? Dan ben je zeker niet de enige, want we hebben het allemaal druk tegenwoordig en dit zien we terug in onze eetwijze. We zijn ons allemaal steeds bewuster van de voordelen en mogelijkheden van gezond eten, maar toch eten we steeds vaker ongezond! Daarom vind je in dit artikel 3x een gezonde maaltijd, die snel te bereiden is!

3x gezonde maaltijd die snel te bereiden is

Pasta pesto met gegrilde kip

Vaak klinkt een gezonde maaltijd alsof dat veel werk is, zo ook dit gerecht, maar dat is zeker niet het geval. In dit gerecht zitten enkel pasta, sla, kip, pesto en wat Parmezaanse kaas. De pasta is binnen twintig minuten klaar en de salade, pesto en kaas hoef je er enkel overheen te strooien. De kip hoeft maar een minuut of vijftien gebakken te worden en kan vervolgens aan de rest worden toegevoegd. Zo zorg je voor een gezond en smakelijk gerecht dat binnen een half uurtje helemaal klaar is om opgediend te worden.

Shutterstock Door zi3000 gezonde maaltijd Pasta pesto met gegrilde kip

Wraps met kip, sla en tzatziki

In de warme maanden kan een goede combinatie van warm en koud een ideale combinatie vormen. Hierbij kun je kiezen voor een combinatie van de Hollandse sla en de Griekse invloeden als tzatziki en kip. Deze wraps zijn gemakkelijk en snel te maken en zorgen ervoor dat jij snel en eenvoudig een heerlijke en gezonde maaltijd op tafel kunt zetten die iedereen kan waarderen. De toevoeging van tzatziki is natuurlijk optioneel en ook met een andere saus naar keuze kan deze wrap een heerlijke, gezonde maaltijd zijn.

Shutterstock Door DronG gezonde maaltijd Wraps met kip, sla en tzatziki

Stoofpotje met een snelkookpan

Een gerecht dat tegenwoordig enorm populair is, is een stoofpotje dat wordt gemaakt met een snelkookpan. Hiermee kun je namelijk heel gemakkelijk een grote hoeveelheid eten maken, bijvoorbeeld voor meerdere dagen. Ook maak je daarbij gebruik van allerlei groentes voor een gezonde maaltijd. In sommige gevallen kun je er zelfs voor kiezen om het stoofpotje al aan te zetten wanneer je naar je werk gaat om ‘s avonds een kant-en-klare maaltijd aan te treffen die ook nog eens goed voor je is.

Shutterstock Door Slawomir Fajer

Lees ook: Ovenschotel Boerenkool met een geheim ingrediënt


De uitgelichte afbeelding is van Shutterstock

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: