Rocco en Sjuul

Filmtip | Rocco & Sjuul, een heerlijk feelgood film over liefde in de herfst van je leven

Afgelopen vrijdag, op de Dag van de Mantelzorg, mocht ik aanwezig zijn bij de première van de nieuwe Nederlandse feelgoodfilm Rocco & Sjuul. Deze film laat zien dat liefde ook latere leeftijd kan opbloeien, met alle gevolgen van dien. Extra bijzonder is dat mijn jongste dochter en ik ook mochten figureren in deze film en in een split second te zien zijn op de achtergrond. De film is vanaf vandaag te zien in de bioscoop en ik roep iedereen op om deze prachtige film zeker te gaan zien! Ik ben dan ook bijzonder blij dat ik 2x 2 vrijkaartjes mag verloten.

Het verhaal

Voor mantelzorgster en oma Sjuul gaat het leven zijn gangetje. Ze gaat dagelijks langs bij haar zieke man in het verpleeghuis en staat altijd klaar voor haar dochters en is met liefde een oppasoma. Totdat ze onverwacht oog in oog staat met haar jeugdliefde, de avontuurlijke en flamboyante Rocco. De vonk tussen hen laait op, brengt herinneringen terug en doet de vraag rijzen of liefde op latere leeftijd ruimte kan vinden in een al geleefd bestaan.

.

De opbloeiende liefde tussen Sjuul en Rocco werpt echter schaduwen over beide families en zorgt voor onenigheid in hun vertrouwde kring. Te midden van deze emotionele strijd moeten ze de moed vinden om, ondanks de ontevredenheid van hun omgeving, voor elkaar te kiezen. Is het ooit te laat om een nieuw hoofdstuk te beginnen, zelfs wanneer het verleden al zoveel pagina’s heeft gevuld?

.

Film info

Genre: komedie, drama
Lengte: 92 min.
Kijkwijzer: 9 jaar, angst, grof taalgebruik
Gesproken taal: Nederlands

Cast: Beppie Melissen, Sabri Saad El-Hamus, Anniek Pheifer, Nazmiye Oral, Jules Croiset, Ingeborg Elzevier, Johanna Hagen
Regisseur: Anna van der Heide
Scenario: Tamara Bos & Esther Scheldwacht

.

Wat vond ik van Rocco en Sjuul

Laten we beginnen met deze fantastische Nederlandse cast. Ik ben zeker na Kapsalon Romy en natuurlijk Gooise vrouwen en Oogappels een groot fan van Beppie Melissen. Zij is oma Sjuul en speelt weer een prachtige rol, van een doodnormale vrouw, in de herfst van haar leven. Sjuul staat altijd voor iedereen klaarstaat en zichzelf daarbij wegcijfert. Dan is Rocco, gespeeld door Sabri Saad El-Hamus, ook bekend als één van de grootouders in Oogappels en van zijn recente film Cryptoboy op Netflix. Hij is een grote chameur en dat spat van het doek. Je snapt meteen waarom Sjuul hem moeilijk kan weerstaan.

En dan zijn er nog de dochters van Sjuul, Anniek Pheifer (Kantoor Klokhuis) en Johanna Hagen (Meisje van plezier) en de ex van Rocco Nazmiye Oral (Undercover S2), waar ik heel eerlijk een beetje een girlcrush op heb. En dan heb je ook nog de lieve buurvrouw Door (Ingeborg Elzevier) en Sjuul haar man (Jules Croiset, in zijn rol met de minste tekst). Zij laten ook zien hoeveel goede acteurs Nederland nog heeft op latere leeftijd.

.

En dan het verhaal van Rocco en Sjuul. Heel anders dan de meeste romcom staat hierbij de liefde tussen 2 mensen die al een leven hebben meegemaakt. En waarom ook niet, wie zegt dat de vlinders ooit verdwijnen. Wel blijkt het ook op deze leeftijd niet gemakkelijk te zijn. Zeker als iedereen in de omgeving er ook wat van vindt. Maar Rocco en Sjuul laten zien dat je ook op later leeftijd nog volop kunt genieten van het leven en de liefde. Dat geeft hoop! Romcom is misschien de verkeerde been, maar de film zit zeker vol humor en romantische momenten. Dus ga er voor zitten en geniet van dit Nederlands pareltje. Een terechte publiekswinnaar bij Film by the Sea en zeker niet de laatste prijs die ze zullen ontvangen voor deze film.

Winactie Rocco en Sjuul is gesloten

In samenwerking met Paradiso Films mag ik 2x 2 vrijkaartjes verloten voor Rocco & Sjuul:

  • De winnaars zijn bekendgemaakt en hebben persoonlijk een mailtje ontvangen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee met één van mijn andere winacties

Spread the love

22 thoughts on “Filmtip | Rocco & Sjuul, een heerlijk feelgood film over liefde in de herfst van je leven

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.