Heroes Dutch Comic Con wintereditie 2023

De wintereditie van Heroes Dutch Comic Con 2023 komt eraan

Hier in huis kunnen ze niet wachten; dit weekend is de wintereditie van Heroes Dutch Comic Con in de Jaarbeurs Utrecht. Op 18 en 19 november worden maar liefst 7 hallen en een buitenterrein omgetoverd tot een waar popcultuurparadijs. Fans van Marvel, Star Wars, anime en meer kunnen hun hart ophalen, met vermaak voor iedereen, variërend van een kinderzone tot een gaminggebied. Daarbij is het mogelijk om Meet&Greets te boeken met niemand minder dan onder andere Elijah Wood en Famke Janssen. Wij zijn er klaar voor, zie we je daar?

Heroes Dutch Comic Con

De Heroes Dutch Comic Con vindt 2x per jaar plaats en staat geheel in het teken van stripboeken, films, tv-series, games, cosplay en nog veel meer. Op dit event komen fans van verschillende popcultuurgenres samen om hun passies te delen en te vieren. Het evenement biedt een breed scala aan activiteiten en attracties.

Hollywood in Nederland

Ook dit jaar kunnen de bezoekers rekenen op de aanwezigheid van bekende acteurs. Dit jaar zullen maar liefst 5 bekende acteurs en actrices naar Utrecht afreizen om kennis te maken met hun Nederlandse fans. Onder hen bevindt zich superster Elijah Wood, wereldberoemd geworden door zijn rol als Frodo in de Lord of the Rings-trilogie. Daarnaast keert de Nederlandse Famke Janssen (Locked In, nu op Netflix en natuurlijk Dutch Bond Girl) terug naar haar moederland, en ook actrices Lana Parrilla (Once Upon a Tim, Miami Medical, 24), Eliza Taylor (The 100) en Tasya Teles (The 100) voegen zich bij het gezelschap. Alle speciale gasten zijn beide dagen aanwezig voor handtekeningen, foto’s en vragen op het hoofdpodium.

Comics hemel

Een Comic Con is niet compleet zonder strips, en ook deze editie kun je ze overal vinden. ’s Werelds beste stripkunstenaars komen naar langs om stripboeken te signeren en kunstverzoeken te ontvangen. Opvallend is dat alle artiesten bijdragen aan het bevorderen van diversiteit in de industrie, van werkgelegenheid voor vrouwelijke en non-binaire tekenaars tot het illustreren van LHBTI-superhelden. Daarnaast geven de tekenaars boeiende panels in de Cozy Corner, en aspirant-stripkunstenaars kunnen hun portfolio laten beoordelen door een redacteur bij Marvel Comics.

.

Net echt!

Voor degenen die hun favoriete fictieve personage graag in levenden lijve zien, is er goed nieuws. Het Cosplay Village herbergt professionele cosplayers waar bezoekers foto’s mee kunnen maken. Ook worden er cosplay-wedstrijden georganiseerd, waar deelnemers strijden om de titel van de allerbeste cosplay van de dag. Je kunt ook een kijkje nemen bij een van de vele aanwezige fanclubs, waaronder de grootste Star Wars-fanclub van Nederland. Iedereen die naar de Comic Con komt mag zich verkleden als zijn favoriete karakter, maar als je dit niet wilt, is dat ook echt geen probleem. Iedereen is welkom!

Controllers in de aanslag

Van Space Invaders tot League of Legends en van Tetris tot Monopoly; iedereen heeft wel iets met gaming. De Gaming Hall is groter dan ooit en zit boordevol diverse activiteiten, toernooien en workshops. Voor het eerst is er een streamingstudio waar game-creators live vanaf het evenement kunnen streamen. Twitch-streamers geven ook een workshop om beginnende creators te helpen hun dromen te verwezenlijken. Daarnaast bieden partijen als Nintendo, Playstation en Erazer unieke goodies en ervaringen aan bij hun stand. Iedere gamer, of je nu beginner of gevorderde bent, jong of oud, kan zich uitleven en vermaken!

.

Spannend nieuws!

Volgend jaar viert Heroes Dutch Comic Con zijn 10-jarig jubileum. Op zondag 19 november om 16:40 uur zal de organisatie op het hoofdpodium groot nieuws bekendmaken over de eerstvolgende zomereditie, waarop de verjaardag uitgebreid gevierd gaat worden. Zorg dat je dit niet mist!

Dat is nog lang niet alles

Er is nog veel meer te zien, te doen en te beleven! Een kids area voor de jongste bezoekers, een dealerhal vol leuke kraampjes en merchandise, dansmogelijkheden in de K-pop area en leuke activiteiten bij de stands van onder andere STAR Channel, Go Tan en Intertoys.

Practische informatie Heroes Dutch Comic Con 2022?

Datum: 18 en 19 november 2023
Tijd: 10.00-18.00u
Locatie: Jaarbeurs Utrecht, Jaarbeursplein 15, 3521 AM Utrecht
Ticket; De laatste kaarten zijn hier verkrijgbaar
BereikbaarheidLees hier hoe je het beste naar de Jaarbeurs Utrecht kunt komen.
Meer informatie vind je op de website Heroes Dutch Comic Con

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.