Zonnetjesweek

Zonnetjesweek – educatie over zonbescherming

Voor het vierde jaar op rij organiseert het Huidfonds de Zonnetjesweek. Dit jaar zal de Zonnetjesweek plaatsvinden van 30 mei tot en met 3 juni. Deze week is opgericht om kinderen en ouders te leren hoe je veilig kunt genieten van de zon. Dankzij de sponsoring van NIVEA SUN, kan het Huidfonds de materialen rondom de Zonnetjesweek gratis beschikbaar stellen aan kinderopvanglocaties in Nederland.

Het belang van zonbescherming

Het is heerlijk om te genieten van de zon, maar de zon kan ook gevaarlijk zijn. Vooral voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Wat veel mensen zich namelijk niet realiseren, is dat elke keer als je verbrandt, het DNA van je huid wordt aangetast. Dit kan uiteindelijk leiden tot vroegtijdige huidveroudering en zelfs genetische mutaties die – vaak vele jaren later – potentieel huidkanker kunnen veroorzaken. Daarom is het van groot belang kinderen te beschermen tegen de zon, ook als het bewolkt is. 

De Zonnetjesweek is een door het RIVM erkende interventie en betrekt ouders en kinderen van 0 tot 4 jaar op een positieve manier bij zonbescherming. Hierbij luidt het devies: smeren, kleren, weren. Zo kun je de zon weren via schaduwplekken en het biedt kleding bescherming. Maar natuurlijk is het smeren van zonnebrandcrème ook een effectieve bescherming tegen schadelijke UV-straling. 

NIVEA SUN & het Huidfonds

De kinderhuid is dunner en gevoeliger dan die van een volwassene, extra belangrijk dus om deze goed te beschermen. Tijdens de Zonnetjesweek wordt er ingezet op het voorkomen van huidaandoeningen door de zon en educatie rondom zonbescherming. De Zonnetjesweek biedt onder andere de kinderopvang handvatten om hier aandacht aan te besteden en verpakt deze serieuze boodschap in liedjes, kleurplaten en kindvriendelijke activiteiten.

Het Huidfonds en NIVEA SUN slaan hierbij handen ineen voor educatie over zonbescherming. Kinderopvanglocaties in Nederland kunnen de digitale lesmaterialen gratis aanvragen. Onder de aanmeldingen worden ook nog eens 5 cadeaupakketten vol NIVEA SUN producten verloot t.w.v. €50. 

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.