esmim

eSIM, de digitale simkaart

Vaak worden mensen nerveus als zij met een verbogen paperclip hun telefoon moeten openbreken om een nieuw simkaartje te plaatsen. Voor velen een reden om toch maar niet van provider te veranderen, veel te veel gedoe! Gelukkig bestaat er sinds een paar jaar de embedded simkaart, de eSIM. Hierdoor is het wisselen van provider zo gemakkelijk geworden!

Ingebouwde simkaart

eSIM staat voor Embedded SIM. Deze digitale simkaart is al ingebouwd op je telefoon. Hier kan de informatie van de provider, die eerder op een los plastic simkaartje stond, naar toe worden gekopieerd.
Zodra dat is gebeurd, kun je meteen bellen en data gebruiken. Je hoeft niet te wachten totdat je een fysiek simkaartje via de post ontvangen hebt. Check wel even bij je (nieuwe) provider of deze het toestel ondersteunt wat jij hebt. Dat kan per provider verschillen.

Activeren van je digitale simkaart

Activeren van de embedded SIM kan op drie manieren:

  • Handmatig via de instellingen van je telefoon.
  • Scannen van een QR-code.
  • Met behulp van de app van de provider.

In de app van de provider geef je aan of je een fysieke of digitale wilt gebruiken. Zodra je kiest voor embedded SIM wordt deze meteen geactiveerd. Bij het scannen van een QR-code worden jouw abonnementsgegevens naar je digitale simkaart gekopieerd. Handmatig instellen is ook niet moeilijk. Voor veel mensen zal het in gebruik nemen van een digitale simkaart gemakkelijker zijn dat het plaatsen van een fysieke simkaart. Ideaal als je een Sim-Only abonnement wilt.

Twee telefoonnummers op één toestel

Als jij bereikbaar moet zijn op twee telefoonnummers dan zal het je zeker aanspreken dat je naast de embedded SIM, ook gebruik kunt maken van het slot voor het fysieke simkaartje met daarop een ander abonnement. Handig om zowel zakelijk als privé bereikbaar te zijn op één toestel. Bij sommige telefoons kun je twee keer een embedded SIM installeren, bijvoorbeeld bij de iPhone 13-serie. Wil je niet langer bereikbaar zijn op je eSIM-telefoonnummer, dan schakel je gemakkelijk dit nummer uit.

Eén embedded SIM op meerdere toestellen kan niet

Het is helaas nog niet mogelijk om één digitale simkaart te gebruiken op meerdere apparaten. Bij sommige providers kun je wel een extra digitale simkaart aanvragen die gebruik maakt van dezelfde bundel.

Ideaal voor buiten de Europese Unie

Je kunt al van te voren een digitale simkaart aanvragen voor als je buiten de EU reist. Zodra je daar voet op bodem zet, activeer je dit abonnement. Je bent meteen bereikbaar en kunt data gebruiken, net zoals de lokale bevolking. Je betaalt daarvoor normale tarieven en je wordt niet geconfronteerd met beperkte data en onbetrouwbare openbare wifi-netwerken.

Beter voor het milieu

Geen dure administratie en het maken van al die plastic simkaartjes. Dat scheelt enorm veel geld en het zorgt voor veel minder plastic verbruik.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Simyo

Uitgelichte foto: Shutterstock

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.