Een gezonde mama worden in Haarlem

Een gezonde mama worden in Haarlem

Als mama heb je veel taken voor de boeg, elke dag weer. Of je kinderen nu 2 jaar oud zijn of 12, dat scheelt een hoop. Toch heb je het er altijd wel druk mee. Wasjes draaien, nieuwe kleren kopen, luiers verschonen, boodschappen doen en ga zo maar door. Daarnaast nog een baan, een sociaal leven en nog wat Netflix-series proberen te kijken ook. Een grote uitdaging om er allemaal mee aan de haal te gaan, maar het is mogelijk. Je moet gewoon prioriteiten stellen en eerlijk blijven tegen jezelf. Nu gaan wij even eerlijk zijn en ga jij even andere prioriteiten stellen. Waarom? Omdat je niet meer gezond bent en gezond leeft. Het is tijd om je leven op de schop te gooien, want zonder gezondheid ben je nergens. Als je niet gezond bent, kun je ook niet de mama zijn die je kinderen verdienen. Klaar voor? Dan gaan we aan de slag. 

Sporten

Sporten brengt veel moois mee. Je ontmoet andere mama’s in een sportschool Haarlem, je bent gezond bezig en je kunt je gedachten even verzetten. Sporten is bewezen gezond voor je en dat geldt zowel voor je fysieke als mentale gezondheid. Dat is mooi, want je gezondheid is belangrijk en hopelijk is het je lief. Daarnaast is het ook nog eens het onderwerp van deze blog, dus dat komt wel goed uit. Toch hopen we dat je die Basic-Fit in Haarlem eens van binnen te zien krijgt en dat je er aan jezelf gaat werken. Je hoeft echt geen 1000 squats met 200 kilo op je nek te doen, maar je moet wel zorgen voor een gezond en vitaal lichaam en geest. Dit doe je onder andere met sporten, dus til jezelf over de drempel die je tegenhoudt en ga er eens voor. Dat verdien je. 

Veelzijdigheid

Daarnaast is het zaak om de veelzijdige kant van gezondheid in de gaten te houden. Je hebt nu sporten gehad, maar er is nog veel meer. Voldoende zonlicht op je huid krijgen, genoeg rust nemen, voldoende slapen, natuurlijk voedsel eten, de juiste hoeveelheden water krijgen, niet te zwaar en niet te licht zijn en ga zo maar door. Deze veelzijdigheid liegt er dus echt niet om; er is enorm veel waar je aan moet denken en dat uit zich dan ook op vele vlakken. Probeer al deze dingen in de gaten te houden zodat je op alle gebieden een gezonde mama kunt zijn, niet alleen een sportieve mama. 

Hulp

Dan willen we je nog vertellen dat die veelzijdigheid best wel intimiderend kan overkomen en dat we ons daar best in kunnen vinden. Derhalve is het niet erg om een beetje hulp in te schakelen. Gezonde maaltijden laten bezorgen, de boodschappen laten doen door een bedrijf, een schoonmaakster inhuren en ga zo maar door; je hebt heel veel opties die je een beetje kunnen ontzorgen. Taken uit handen laten nemen zodat jij je gezondheid op nummer één kunt zetten is belangrijk, en daarom mag je hier ook zeker voor kiezen. 

Uitgelichte foto: Shutterstock

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.