Curly Girl Methode: Zo krijg je de mooiste krullen in je haar

Curly Girl Methode: Zo krijg je de mooiste krullen in je haar

Wie krullen heeft wil graag stijl haar en andersom. Zelf heb ik een flinke bos krullen, maar wilde altijd stijl haar omdat ik niet goed wist wat ik met mijn krullen aan moest. Tot ik van de Curly Girl Methode hoorde en ik de mooiste krullen op sociale media voorbij zag komen. Tijd dus om mij meer te verdiepen in de CG Methode. Lees je mee?

De Curly Girl Methode

De Curly Girl Methode, ook wel bekend als de CG Methode, is bekend geworden door het boek ‘Curly Girl: The Handbook’, geschreven door de Amerikaanse kapper genaamd Lorraine Massey. In dit boek staan alle ins & outs over hoe je je haar kunt verzorgen met de Curly Girl Methode. Het boek is de afgelopen jaren een bestseller geworden en wordt gezien als de bijbel voor vrouwen met krullen.

De juiste verzorging voor krullen

De Curly Girl Methode is gebaseerd op het idee dat krullend en golvend haar anders is dan stijl haar, en dat het daarom anders behandeld moet worden. De CG-methode is bedoeld om krullend en golvend haar te hydrateren, zodat het mooi, zacht en glanzend wordt. Massey’s boek geeft aan dat krullend en golvend haar namelijk drie keer zo snel beschadigd raakt als stijl haar. Door het haar minder vaak te wassen en te föhnen, kun je ervoor zorgen dat het langer gezond blijft. Ook is het belangrijk om de juiste CG-producten te gebruiken zoals bijvoorbeeld van het merk Boucleme.

Sulfaatvrij

Bij de Curly Girl Methode is het belangrijk om sulfaatvrije producten te gebruiken. Sulfaten zijn ingrediënten die je in veel shampoos, conditioners en haarstylingproducten terugvindt. Sulfaten zorgen ervoor dat je haar schoon wordt, maar kunnen je haar ook uitdrogen en er voor zorgen dat je haar broos wordt. Daarom is het dus belangrijk dat je je haar wast met een sulfaatvrije shampoo. Bij Yari haarproducten vind je de juiste shampoo, naast nog veel meer andere sulfaatvrije haarproducten.

Haar wassen

Verder is het volgens de methode ook belangrijk dat je je haar niet te vaak wast. Liever niet meer dan 1 á 2 keer per week. Na het wassen gebruik je ook een light conditioner of een leave-in conditioner en borstel je je haar alvast een keertje goed door. Het voordeel van de leave-in conditioner is dat je deze daarna niet meer hoeft uit te spoelen. Naast het wassen is het ook goed om je haar af en toe extra te verzorgen met een goed haarmasker.

Borstelen, scrunchen & föhnen

Om de juiste krullen in je haar te krijgen is het belangrijk dat je naar nog even goed nat blijft. Breng een goede kruldefindercrème of -gel aan in je haar. Verdeel je haar in verschillende secties en borstel je haar vanaf de binnenkant. Schud je haar los en scruch (knijp) dan voorzichtig de krullen in je haar. Tot slot föhn je je haar droog. Maar gebruik hierbij de laagste stand van je föhn. De hitte van de föhn kan namelijk je haar beschadigen, waardoor je haar juist weer minder goed zal gaan krullen.

Wat past bij jou?

Naast de verschillende CG-producten, die steeds meer verkrijgbaar zijn, zijn er ook verschillende interpretaties van de Curly Girl Methode. Belangrijk is dat je het even de tijd geeft. Probeer verschillende producten en routines uit en kijk wat het beste past bij jouw haar.

Uitgelichte foto: Shutterstock

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.