schoonmaakmiddelen

Welke schoonmaakmiddelen je nodig hebt hangt vooral van de situatie af

Het assortiment aan schoonmaakmiddelen, zowel in de supermarkt al bij professionele aanbieders, lijkt wel te blijven groeien. Wordt het hierdoor steeds lastiger om een product te vinden, of maakt deze keuze het juist gemakkelijker?

Iedere klus zijn eigen product

Met het groeien van het assortiment schoonmaakmiddelen is niet alleen de keuze die je hebt sterk toegenomen. Ook kun je steeds vaker kiezen voor een product dat specifiek bedoeld is voor de klus die je te doen staat. Waar we vroeger alle vlekken met hetzelfde product te lijf gingen, het sopje voor het wassen van kleding kon ook worden gebruikt om de vloer te boenen of zelfs de vaat mee te doen, is er nu voor iedere klus een ander product te koop.

Dat maakt de aanschaf van het juiste product eigenlijk een stuk gemakkelijker. Toegegeven, het heeft ook voordelen om alles met hetzelfde ‘sopje’ te kunnen doen, je hoeft er minder voor in huis te halen en nooit na te denken over welk product je erbij moet pakken, bijvoorbeeld. Er zijn echter maar weinig schoonmaakmiddelen die in iedere klus even sterk zijn. Een product om de vaat mee te doen kun je ook wel gebruiken om de vloer mee te poetsen, maar het resultaat kan je tegenvallen. De vloer wordt misschien wel schoon, maar kan door het middel ook beschadigen; er zitten stoffen in die prima geschikt zijn om de vaat schoon mee te krijgen, maar die te agressief kunnen zijn voor een vloer.

Zo werkt het in veel gevallen. Met een ‘algemeen’ product kun je de klus meestal wel klaren, maar niet altijd met het gewenste resultaat. Daarom is het fijn dat we tegenwoordig voor vrijwel iedere schoonmaakklus een specifiek middel tot on ze beschikking kunnen hebben. Soms wordt er onderscheid gemaakt tussen verschillende soorten vuil. Vetvlekken laten zich namelijk op een heel andere manier verwijderen dan inktvlekken of modder. Een specifiek product kan helpen de klus een stuk beter en makkelijker te klaren.

Lees ook: Action Fabulosa review, de schoonmaaktrend van het moment

Maar welke schoonmaakmiddelen moet je in huis hebben?

Door de grote keuze, is het lastig om zowel voor woonhuizen als bedrijven te bepalen welke schoonmaakmiddelen altijd aanwezig zouden moeten zijn. Het is aan te raden hierbij vooral te kijken naar de inrichting.

Een sanitairreiniger, die sterk werkt tegen kalk en bacteriën, is altijd de beste keuze voor badkamers en toiletreiniger. In een keuken gebruik je het best een product dat vet als sneeuw voor de zon doet verdwijnen. Is er in de ruimte tapijt aanwezig? Dan is ook een fles tapijtreiniger in huis halen handig; zo kun je een vlek direct nadat hij ontstaat weer verwijderen. Door voor iedere ruimte het juiste product in huis te hebben, kan het dagelijkse schoonmaakwerk altijd zonder problemen plaatsvinden. Meer specialistische producten kunnen vervolgens worden aangeschaft wanneer de situatie daarom vraagt.

Lees ook: De 5 meest voorkomende zomer vlekken – zo was je ze er uit

Uitgelichte foto: Shutterstock

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.