Chocolate Nation

Weekendtip | Chocolate Nation in Antwerpen

Afgelopen zomervakantie waren we voor een paar dagen in Antwerpen. Eén van de hoogtepunten was zeker ons bezoekje aan Chocolate Nation. Een heel museum over chocolade, wie houdt daar nu niet van! Naast alles wat je moet weten over het maken van chocolade, mag je natuurlijk ook van de chocolade proeven. Deze chocolade-experience is een aanrader voor groot en klein.

Chocolate Nation Experience

Chocolate Nation, de Belgische Chocolade Experience, vind je in Antwerpen direct tegenover het Centraal Station van deze Belgische stad. Het is dus ideaal bereikbaar, ook als je met de trein vanuit Nederland wilt komen. Vanaf Utrecht Centraal ben je daar al in 1 uur en 45 min!

Bij binnenkomst krijgt iedereen een eigen audiotour mee en dat kan in verschillende talen. Wij waren er met vrienden uit Australië, dus dat werkte prima. Door je audiokastje bij het audiopunt te houden kreeg je uitleg over alles wat er te zien was. Steeds mocht je met een klein groepje de experience tour beginnen. Dit is erg fijn, want is het daardoor niet heel druk en ging je heel ontspannen door dit deel van het museum heen.

In de eerste paar zalen kregen we een uitleg over het maken van chocolade, van de cacaoplanten tot het maken van de chocolade. Dit gebeurde aan de hand van projecties, waardoor het een zeer interactieve ervaring is. Ook was er in elke kamer een chocolademannetje verstopt, die de meiden konden zoeken.

Dit deel van de tour eindigde in een klein restaurant waarbij kaboutertjes op tafel een heerlijk chocoladetoetje voor je maakte. In de zalen daarna kon je meer zelf rondlopen en alles leren over de geschiedenis van chocolade in België, bekende chocoladeproducten, leuke weetjes en quotes.

Maar iedereen keek natuurlijk uit naar het laatste deel, het proeven van de chocolade! Bij het inleveren van je audiokastje, kreeg je een lepeltje en mocht je langs verschillende chocoladetaps lopen, van gouden of roze chocolade tot hele pure. Voor iedereen zit er wel een favoriet tussen.

Onze ervaring

Een bezoekje aan Chocolate Nation is zeker eentje die op je must-do-lijstje moet staan als je Antwerpen bezoekt. De locatie is ideaal als je het wilt combineren met een dagje shoppen of een bezoekje aan Antwerpen Zoo. Het bezoek is prima in te passen want de hele experience duurt ongeveer 1 à 2 uur. Maar je kunt het uitbreiden met nog een echte chocoladeworkshop.

Het museum is opgedeeld in een begeleid gedeelte, waarin je gezamenlijk van kamer tot kamer gaat en een gedeelte waar je zelf op eigen tempo kunt rondkijken. Je persoonlijke audiokastje vertelt je precies wat je wilt weten. Dit maakt een bezoekje heel interactief en leuk voor jong en oud. De finale van het proeven is natuurlijk het hoogtepunt voor de echte chocolade liefhebbers.

Praktische informatie

Adres: Koningin Astridplein 7, 2018 Antwerpen, België
Openingstijden: elke dag van 10.15 uur tot 18.30 uur (laatste tour start om 17.00 uur)
Tickets; kun je hier bestellen
Meer informatie: chocolatenation.be

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.