Koreaanse BBQ

De laatste trends op BBQ-gebied; de Koreaanse BBQ

Zodra de eerste zonnestralen ons in het voorjaar blij maken komen ze overal weer tevoorschijn: de barbecues. We kunnen niet wachten om hem aan te steken, want iedereen die het graag doet weet dat barbecueën meer is dan alleen maar eten. Het is het vieren van de zomer, het samenzijn, de gezelligheid. En alhoewel bepaalde klassiekers natuurlijk altijd blijven bestaan, denk aan de hamburger en de worstjes, zijn er ook ieder jaar weer nieuwe trends te bespeuren op BBQ-gebied, zoals de Koreaanse BBQ. Heb jij bijvoorbeeld al eens een buikspek bbq georganiseerd?

De Koreaanse BBQ

Wie bij de BBQ meteen denkt aan Amerika en Australië, zit daarop zich niet zo heel ver naast. Hier is de BBQ volledig ingeburgerd, en wordt hij niet zelden het hele jaar rond gebruikt om vlees op te bereiden. En vlees, dat gaat er in deze landen in flinke hoeveelheden doorheen! Van een enorme steak kijkt niemand vreemd op, iets dat wij in Europa maar wat graag overnemen.

Maar ook in Azië weet men de BBQ goed te gebruiken. Er komen de laatste tijd opvallend veel trends op het gebied van vlees uit Azië onze kant op gewaaid, denk bijvoorbeeld aan Shabu Shabu. Hierbij denk je misschien direct aan sushi, maar niets is minder waar. Bij een echte Japanse Shabu Shabu gaat het om flinterdunne stukjes vlees die ieder voor zich in een pot met bouillon doopt om te garen. Een Japanse fondue dus, en hartstikke populair!

Op het gebied van de BBQ kijken we vooral naar Korea. Hier vindt de Korean BBQ zijn oorsprong, die inmiddels in heel Azië en ook steeds meer daarbuiten een begrip is.

Hoe pak je het aan?

Bij een Koreaanse BBQ bevindt de BBQ zich idealiter in het midden van een ronde tafel waar alle eters aan plaats nemen. Ieder kan vervolgens voor zichzelf op de BBQ het vlees bereiden en hierna opeten. Om die reden is het vlees voor deze soort BBQ een stuk dunner gesneden dan wij voor onze BBQ gewend zijn, dan blijft het tempo er lekker in.

Dit soort tafels met een BBQ in het midden, die zijn in Nederland behoorlijk schaars. Natuurlijk kun je er ook je eigen draai aan geven. Laat iedereen gewoon zijn eigen gerecht bereiden op de BBQ die naast de tafel staat. Of laat 1 persoon de BBQ bedienen en het vlees in batches bereiden, om het hierna samen te nuttigen. Het gaat tenslotte niet alleen om de vorm, maar zeker ook om de smaak. Zorg daarom voor de juiste kruiden, marinades en oliën die goed passen bij het vlees dat je bereidt, en er ook echt een Aziatisch tintje aan geven.


De uitgelichte afbeelding is van Shutterstock

Lees ook: Tuintrends; we gaan weer lekker naar buiten

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.