Sap.je

Review | Groentensapbox van Sap.je

De R zit al weer een tijdje in de maand. Dat wil zeggen dat het verstandig is om extra lief te zijn voor je immuunsysteem. Zo voorkom je dat je ziek wordt in deze koude maanden. Dit kan natuurlijk met een pilletje vitamine C, maar nog beter is om het te doen met een gezonde portie groenten en fruit elke dag. Kom jij niet aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid? Dan zijn de groenten- en fruitsapjes van Sap.je misschien wel iets voor jou. Ik mocht een maand lang een Groentensapbox uitproberen en vertel je graag wat ik er van vond.

De R in de maand

Je kent de uitdrukking vast wel. In de maanden dat de R in de naam van de maand zit (september t/m april), wordt het buiten kouder, natter en guurder. Het moment dus om een koutje te vatten en ziek te worden. Maar dit zijn ook de maanden waarin er heel vroeger minder groenten en fruit beschikbaar was en dus ook een tekort aan vitamine C in de voeding. Vitamine C is een belangrijke vitamine om te voorkomen dat je ziek wordt en het is het dus aan te raden om wat extra binnen te krijgen.

Dagelijkse hoeveelheid Groenten en Fruit

Natuurlijk kun je vitamine C extra innemen door middel van een supplement. Maar nog beter is het om voldoende groenten en fruit te eten. Want daarin zit naast vitamine C ook een hele reeks andere vitamines en goede voedingsstoffen.

Het advies is om dagelijks minimaal 250 gram groente te eten, als volwassenen en 2 porties fruit (200 gram). Dit wordt vaak niet gehaald, ook niet in de maanden dat de R wel in de maand zit. Er zijn verschillende manieren om dit aan te vullen. Denk bijvoorbeeld aan het verspreiden van je groenteninname voor de dag door bijvoorbeeld tussendoor wat rauwkost te snoepen. Maar het kan ook door te kiezen voor gezonde groenten- en fruitsapjes.

Groenten- en Fruitsap

Helaas is het niet zo dat het drinken van veel vruchtensappen of smoothies aan te raden is om je tekorten aan fruitinname te compenseren. In fruit zit van nature suiker, dat maakt fruit ook zo lekker zoet. Wanneer je bijvoorbeeld een sinaasappel vers perst, heb je echter minimaal 4 sinaasappels nodig om een klein glaasje te vullen. Vaak drink je dit dan ook in een paar slokken weg. Maar als je gevraagd wordt om 4 sinaasappels te eten, dan zal je dit niet zo snel doen, omdat dat veel te veel is in één keer.

De voorkeur heeft dus om te kiezen voor een groentensap, die van nature veel minder suiker bevat, zoals bijvoorbeeld gezonde rodebieten sap. Soms wordt er nog wel een beetje fruit aan toegevoegd, voor de smaak. Maar het maken van een groentensap is vaak wat ingewikkelder en uitdagender dan het persen van een sinaasappel.

Groentensappen van Sap.je

Ik mocht daarom een tijdje terug de Groentensapbox van Sap.je proberen. Deze sapjes zijn allemaal samengesteld uit 100% biologisch, pure en seizoensgebonden groenten, fruit, kruiden en specerijen. De drankjes worden allemaal ambachtelijk geperst in een slowjuicer en bij jou thuisbezorgd. Door de drankjes te bewaren in je vriezer, kun je ze langer bewaren en steeds per paar laten ontdooien in je koelkast. Alle sappen bestaan voor 85% uit groenten en 15% fruit, kruiden en specerijen. 1 flesje sap bevat dan ook al snel 400 gram aan groenten. Er zijn geen suikers of andere toevoegingen aan toegevoegd en doordat er meer groenten dan fruit in de sapjes zit, krijg je dus ook niet al te veel fruitsuiker binnen.

Bij Sap.je kun je kiezen uit verschillende sappen, voor volwassenen, voor kinderen, voor sporters en zwangeren. Je kunt ook kiezen uit (gember)shotjes of soepen. Je kunt de sapjes eenmalig bestellen, bijvoorbeeld voor een detox kuur 3 dagen of sapkuur van een aantal dagen of als (flexibel) abonnement zodat je altijd voorzien bent.

Groentenbox

Ik koos deze keer voor de Groentenbox. Deze box bevat 24 flesjes van 240ml. In totaal is dat meer dan 10kg aan groenten. De groenten die gebruikt worden zijn allemaal seizoensgebonden, waardoor de smaken nog wel eens kunnen verschillen. Wat krijg je altijd 2x Detox, 2x Energy, 2x Recharge, 2x Fresh, 2x Seasons, 2x Sunny, 2x Recover, 2x Boost, 2x Fuel, 1x Wild, 2x Hydrate, 1x Rons, 1x Power, 1 x Supporten en1x Reboot sapje. De kleurrijke labels vertellen je precies wat er in je sapje zit. De combinaties kunnen zeer verrassend zijn.

Wat vonden wij van Sap.je?

Op de site kun je precies alles vinden over de verschillende soorten sapjes en boxen die je kunt bestellen. Ik koos voor de Groetenbox, omdat mijn vriend momenteel een dieet volgt waarbij hij veel groenten moet eten. Iets waar hij niet heel erg dol op is. Ik hoopte hem te helpen door hem deze box cadeau te doen. Maar uiteindelijk ben ik degene geweest die de sapjes heeft gedronken. De smaken konden soms best sterk zijn, waardoor ik mijn kinderen ook niet over de streep kreeg. Wellicht was de Kidsbox achteraf gezien een betere keuze geweest.

Sap.je

Maar ik houd dus wel erg van groenten en de meeste van de sapjes vond ik dan ook best erg lekker. Niet allemaal, maar 240 ml heb je in principe ook vrij snel weggedronken. Het feit dat je de sapjes in de diepvries bewaart heeft zo zijn voor- als nadelen. Bij het ontvangen van de box, moest ik toch wel even eerst wat ruimte vrijmaken in de vriezer. Maar daarna ging het eigenlijk heel goed. Om de zoveel dagen haalde ik een paar flesjes eruit en liet deze dan in de koelkast ontdooien. Zo heb je dus altijd een vers drankje boordevol met goede vitamines en mineralen.

Haal jij elke dag de aanbevolen hoeveelheden groenten en fruit?

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.