Een mini manicure dag voor jou en je kinderen

Een mini manicure dag voor jou en je kinderen

Als moeder ben je vaak druk en is het soms lastig om quality time door te brengen met je kinderen, maar ook tijd voor jezelf te nemen. Met een ontspannende mama en dochter (of zoon) manicuredag kun je beiden mooi combineren. We delen een aantal tips voor zo’n dag vol verwennerij.

Kies een goed moment

Organiseer de minimanicure op een moment dat er verder geen verplichtingen zijn. Dat betekent ook dat je bijvoorbeeld niet even tussendoor de was uit de wasmachine moet ophangen. Zorg dat je er allemaal klaar voor bent en maak het gezellig. Zet een muziekje op en steek wat kaarsjes aan. Creëer een comfortabel plekje waar jullie kunnen zitten. Dit kan aan tafel zijn, maar ook met wat kussens op de grond. Verzamel voordat je start ook alle benodigdheden die je nodig hebt om je nagels te verzorgen. Van nagellakremover, wattenschijven, nagelriemolie tot nagelvijlen. Maar zorg ook voor een hapje en een drankje zodat jullie niet tussendoor hoeven te stoppen omdat je honger krijgt.

Soorten nagels

Er zijn verschillende mogelijkheden om je manicure in te richten. Zo kun je kiezen voor gewone nagellak, gel nagels of acrylnagels. Gelnagels zien er over het algemeen natuurlijker uit dan acrylnagels. Ze zijn redelijk dun en glanzen mooi, terwijl acrylnagels wat dikker zijn, maar hierdoor wel weer sterker en duurzamer zijn. Voor beide nagels is een UV-lamp nodig om ze uit te laten harden. Zowel acryl nagels als gelnagels zijn niet zo eenvoudig te verwijderen. Houd hier rekening mee voor kleine kinderen die over het algemeen het geduld hier niet voor hebben. Daarnaast zijn kinderen minder voorzichtig waardoor het risico groter is dat de nagels snel beschadigen. Een leuk alternatief voor kleine kinderen is het gebruik van gewone nagellak en nagelstickers. Deze zijn makkelijk aan te brengen en verwijderen zonder dat het de nagels beschadigt en lang duurt. 

Bijpassende designs

Als jullie samen jullie nagels doen is het natuurlijk leuk om bijpassende designs te kiezen. Kies een manicurethema dat jullie allebei leuk vinden, bijvoorbeeld een favoriete kleur of dier. Je hoeft ook niet alles in dezelfde kleur te lakken, je kunt ook meerdere kleuren afwisselen die bij elkaar passen. Denk aan een combinatie van pasteltinten of juiste felle kleuren voor een vrolijke uitstraling. Wat ook leuk is, is de kleuren bij elkaar combineren. Heeft je dochter roze en jij rood? Lak dan ook eens een nagel in dezelfde kleur rood, maar dan met roze stippen zodat de kleuren leuk terugkomen bij elkaar. 

Geniet van elkaar

Geniet niet alleen van het versieren van jullie nagels, maar ook van het moment met elkaar. Maak leuke foto’s om deze dag vast te leggen. En heb geduld, de manicure hoeft niet allemaal perfect te zijn, het gaat erom dat jullie samen plezier hebben en tijd doorbrengen. Daarna is het tijd om jullie stralende nagels natuurlijk aan iedereen te showen en een nieuwe dag te plannen!

Image by Freepik

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.