Hoe krijg je meer zelfvertrouwen over je gebit?

Hoe krijg je meer zelfvertrouwen over je gebit?

Veel mensen zijn onzeker over hun gebit. Je vindt misschien dat je tanden niet mooi staan, of dat je tanden te geel zijn. Wat kun je nu precies doen om weer meer zelfvertrouwen te krijgen? Ontdek deze tips: zó ga je weer je mooie lach laten zien aan de buitenwereld!

Minder ruimte tussen tanden

Heb je veel ruimte tussen je tanden? Dat kan natuurlijk onwenselijk zijn. Gelukkig kun je een spleet tussen tanden aanpakken. Een spleet kan bijvoorbeeld tussen de voortanden ontstaan, aan de bovenkant of onderkant van het gebit. Het staat ook wel bekend als diasteem en kan zowel bij rechte als bij scheve tanden optreden. Op jonge leeftijd kan een spleetje tussen de tanden nog dichtgroeien. Maar als volwassene is dit niet meer het geval, omdat het gebit nauwelijks nog verandert. Met een moderne, onzichtbare beugel kun je het spleetje aanpakken. Zo’n beugel zie je nauwelijks zitten, wat natuurlijk prettig is als je de beugel draagt.

Rechtere tanden

Gaat het niet zozeer om de ruimte tussen je tanden, maar meer om de stand van je tanden? Dan heb je waarschijnlijk de wens voor tanden die rechter staan. Een onzichtbare beugel is een oplossing voor rechte tanden, die speciaal voor jouw gebit wordt gemaakt. Je zelfvertrouwen neemt aanzienlijk toe als je tanden (weer) netjes recht staan. Dat is natuurlijk het doel dat je voor ogen hebt! Een beugel draag je maar relatief kort, waarna je voor een lange periode van je mooie gebit geniet. Dit maakt het de overweging dus al gauw waard. Met een transparante beugel kies je voor een moderne oplossing, aangezien de beugel veel minder zichtbaar is dan de traditionele slotjesbeugel. Je kunt de beugel dus gewoon dragen naar je werk en andere afspraken.

Schone mond

Zorg voor een schone mond. Je wilt immers dat je fris uit je mond ruikt. Door je gebit netjes te onderhouden, kun je dit doorgaans al realiseren. Poets de tanden twee keer per dag. Poets niet alleen de tanden, maar ook de tong. En flos de tanden dagelijks, of gebruik een tandenstoker. In aanvulling op de reguliere tandverzorging kun je bijvoorbeeld mondwater gebruiken. Of neem een kauwgom of pepermuntje, voordat je een belangrijk gesprek hebt. Wat ook helpt? Drink gedurende de hele dag water, om ongewenste geurtjes minder kans te geven in de mond. Laat sterk geurend eten juist liever staan, zoals een gerecht met veel knoflook. Een schone mond kan trouwens ook een optische invulling krijgen. Vind je dat je tanden te geel zijn? Denk er dan aan om je tanden te bleken. Dit kun je zelf doen of door een professional laten doen.

Acceptatie van je gebit

Tot slot is het ook belangrijk om je gebit te accepteren. Je kunt er natuurlijk van alles aan doen, maar dit moet maar net de wens zijn en haalbaar zijn. Vaak is er ook wat tijd nodig bij de behandeling van het gebit: je hebt niet van de ene op de andere dag een droomgebit. Durf tot die tijd wel gewoon vrijuit te lachen en te praten. Je hoeft je niet te schamen of in te houden. Maar je kunt wel, langzaam maar zeker, naar een perfect gebit toewerken!

Pak je gebit aan, als je een mooier gebit voor ogen hebt. Het is immers toch het visitekaartje van je gezicht, en eigenlijk van je gehele voorkomen. Wel zo prettig dus, wat meer zelfvertrouwen krijgen over je gebit!

Image by Freepik

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.