Een stralend gebit, hoe kan jij daarvoor zorgen?

Een stralend gebit, hoe kan jij daarvoor zorgen?

Een stralend gebit vol met witte tanden en een aangename geur in de mond, dat willen wij allemaal. Het hebben van zo’n prachtig gebit zegt vaak ook iets over het onderhoud van de persoon aan zijn gebit. Dit betekent regelmatig poetsen en 2x per jaar naar de tandarts. Maar welke maatregelen kun je nog meer nemen om je tanden te laten stralen?

Een stralend gebit, hoe kan jij daarvoor zorgen?

Waarom verkleuren tanden?

Iedereen heeft een eigen kleur van zijn tanden en bij de ene zal dit misschien van nature witter zijn, dan bij de ander. Maar er zijn ook andere oorzaken die ervoor kunnen zorgen dat je tanden verkleuren naar een iets meer crèmekleur of zelfs bruin. Vaak zijn voedingsmiddelen hiervan de oorzaak. Denk daarbij aan het veel drinken van koffie, thee en rode wijn. Maar ook roken heeft zo zijn invloed op de kleur van je gebit.

Voor alle bovenstaande producten is het dan ook aan te raden óf het gebruik te minderen óf misschien wel helemaal te stoppen. Dat laatste geldt zeker voor het roken en wijn drinken. Maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan.

Maak je gebit weer stralend wit

Naast het stoppen met producten, die zorgen voor de aanslag op je tanden, zijn er ook andere manieren om een stralend wit gebit te hebben. Zo kun je gebruik maken van speciale whitening kits voor thuis. Deze bevatten een bedje met whitening gel en een ledlichtje. Dit samen zorgt ervoor dat je tanden witter worden. Door je tanden in het bitje te zetten ben je na een tijdje voorzien van stralende witte tanden. Wel is het belangrijk dat je daarna een aantal uur niet drinkt of eet. Zo bereik je het beste resultaat. Vaak wordt ook aangeraden om de whitening gels samen met een whitening tandpasta en mondwater te gebruiken. Zo blijven je tanden ook langer mooi.

Ben jij niet tevreden met het door jou bereikte resultaat? Of twijfel je over de wijze waarop de whitening attributen moeten worden gebruikt en toegepast? Maak dan een afspraak met een tandartspraktijk of studio bij jouw in de buurt, die gespecialiseerd zijn in het bleken van je gebit. Zij kunnen je altijd verder helpen. Ook bij het kiezen van de juiste kleur, want niemand wil zo’n stralende lach, dat het anderen verblindt.

En onthoud dat een mooi stralend gebit altijd vraagt om de juiste verzorging, met of zonder whitening kit. Met als groot voordeel dat je tanden en mond gezonder zullen zijn en ook langer meegaan.


De uitgelichte afbeelding is van Shutterstock

Spread the love

One thought on “Een stralend gebit, hoe kan jij daarvoor zorgen?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.