Besparen op cosmetica? Deze tips komen van pas!

Besparen op cosmetica? Deze tips komen van pas!

De gemiddelde vrouw gebruikt dag in dag uit behoorlijk veel cosmetische producten. ’s Ochtends breng je waarschijnlijk make-up aan op jouw gezicht en ’s avonds gebruik je mogelijk een (dag/nacht)crème. Daarnaast gebruik je mogelijk nog wel andere huidverzorgingsproducten. In dat geval geef je behoorlijk wat geld uit aan cosmetica. Wil je hierop besparen? Dan ben je hier aan het juiste adres. De onderstaande tips helpen jou namelijk te besparen op cosmetica.

Gebruik geen sponsjes

Voor het aanbrengen van bijvoorbeeld foundation wordt vaak een sponsje gebruikt. Hiermee kun je de make-up mooi en goed over jouw gezicht verdelen. Nadeel van een spons is dat hij nogal wat make-up opzuigt. Sommige sponsjes zuigen zelfs een derde van de make-up op. Doordat dit in de spons blijft zitten, gaat er behoorlijk veel verloren. Wil je besparen? Breng foundation dan niet aan met een sponsje, maar met jouw handen. Er gaat in dat geval minder verloren, waardoor je niet zo snel nieuwe make-up hoeft te kopen.

Knip flessen en tubes open

Make-up, crèmes en shampoos zitten vaak in flessen en tubes. Komt er niets meer uit een fles of tube? Dan gooi je hem waarschijnlijk weg. Toch is de kans groot dat lang niet alles er al uit is. Een deel van de inhoud blijft namelijk vaak aan de binnenkant kleven. Daarom is het eigenlijk zonde om een fles of tube direct weg te gooien. Knip hem daarom open. Je kunt een fles of tube op deze manier echt volledig legen, waardoor je er langer mee doet. Dit helpt jou om te besparen op je cosmetica. Kies niet standaard voor A-merken. Als we jou vragen een aantal bekende cosmeticamerken op te noemen, is de kans groot dat je merken als Rituals, Lancôme, M-A-C, Collistar en Tom Ford noemt. Logisch, want deze merken hebben door de jaren heen een naam opgebouwd binnen deze wereld. Daarnaast hebben ze bewezen kwalitatieve producten af te leveren. Nadeel hiervan is dat de prijs vaak behoorlijk hoog ligt. Wil je besparen op cosmetica? Ga dan eens op zoek naar alternatieven voor A-merken. Op de lange termijn kan dit je namelijk flink wat geld besparen. Voor cosmetica van B- en C-merken betaal je namelijk aanzienlijk minder.

Let goed op aanbiedingen

Wie denkt dat er altijd de hoofdprijs betaald moet worden voor cosmetica, heeft het mis. Je kunt cosmetica namelijk ook in de aanbieding kopen. Zowel online als in een drogisterij kun je regelmatig met korting cosmetica kopen. Deze aanbiedingen komen vaak niet aanwaaien. Wil je profiteren van korting op cosmetica? Ga hier dan zelf naar op zoek. Blader door de reclamefolders die je in de bus krijgt en zoek op het internet naar acties een aanbiedingen. Heb je een aanbieding gevonden? Koop dan meerder cosmetica-artikelen tegelijkertijd. Hierdoor kun je de komende tijd vooruit.

Uitgelichte foto: Unsplash

Spread the love

One thought on “Besparen op cosmetica? Deze tips komen van pas!

  • Wat een goeie tips. Zal het sponsje van mijn foundation eens aan de kant leggen want gebruik er vaak teveel van. Of zo lijkt het in ieder geval als ik weer binnen no time een nieuwe moet halen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.