Blog | Sparen, sparen, sparen

SparenSparen van codes, coupons en zegeltjes is echt iets Nederlands. Ik denk dat iedereen wel een bakje met DE waardepunten heeft liggen of de Airmiles pas regelmatig uit zijn portemonnee haalt. Ik in ieder geval wel en spaar daarnaast voor nog veel meer andere puntensystemen. Maar waarom eigenlijk, want doe ik er ooit wel eens wat mee? Vandaag een overzichtje met alle spaarsystemen waar ik aan mee doen en of ik er mee door moet gaan of eigenlijk maar beter mee kan stoppen?

De Nutricia Extraatjes
Deze week kreeg ik een m
ailtje waarin stond dat Nutricia stopt met de Nutricia Extraatjes. Jaren week ik de etiketten van de Olvarit potjes en knipte ik de streepjescodes van de verpakkingen melkpoeder. Waarom? Bij een volle spaarkaart, kreeg je namelijk korting op leuke kinderspulletjes in de Nutricia Extraatjes shop. Heb ik ooit wat bestelt? Nee. Waarom niet? Ik heb echt wel een paar keer op het tijd gestaan, maar meestal vond in de korting niet aantrekkelijk genoeg. Helemaal als je dan ook nog de verzendkosten erbij optelde, vond ik het vaak ergens anders goedkoper. Heel jammer natuurlijk en zonde van alle moeite. Ik heb Nutricia nog wel eens een mail gestuurd met de vraag of de bijvoorbeeld tijdens de Negenmaandenbeurs niet de optie wilde geven om de producten uit de shop wilde aanbieden en dat je daar je codes kon inleveren. Dat scheelde dan tenminste nog de verzendkosten. Helaas hebben ze dat nooit gedaan.
Nu kan ik deze codes weggooien want de Nutricia Extraatjes gaat per 1 juni 2016 stoppen. Tot 1 juni kunnen volle spaarkaart nog opgestuurd worden en codes online ingevoerd worden. Opmaken van je spaarsaldo in de Nutricia Extraatjes shop kan tot uiterlijk 30 juni 2016.sparen

Andere online Spaarsystemen
Je zou denken dat ik er na de Nutricia Extraatjes wel van geleerd heb, maar nee ik spaar nog steeds ook voor andere online spaarsystemen waar downloadik vervolgens niets mee doe, omdat de kortingen eigenlijk helemaal niet zo voordelig zijn. Zo doe ik mee met het Voordeelsparen van Sanoma (640 punten) en Campina Eurosparen (saldo €95,-)

Zegels sparen
Regelmatig kun je in de winkels voor producten sparen door middel van het plakken van zegels. Sommige krijg je gratis bij het besteden van een x bedrag in die winkel en andere koop je bij, zoals de koopzegels van de AH. Die laatste koop ik zelf niet, sparen-beleggen-koopzegels-300x297maar mijn vader en oma deden dat wel en zo regelen we dat regelmatig en vol spaarboekje van ze, als extraatje. Helemaal niet verkeerd, want een vol boekje is €52,- waard.
Maar die gratis zegels sparen we ook altijd wel. Soms zijn het leuke aanbiedingen en andere keren is het alleen om de meiden het leuk vinden om ze in een boekje te plakken. De laatste zegelspaaractie van AH was in ieder geval wel een succes, want wie heeft er nu niet van die mooie messen in zijn keukenla liggen De actie was zo’n succes dat ik nog zit te wachten op de nalevering van het broodmes 😀

Douwe Egberts Waardepunten
Ik heb een heel bakje voor met de punten van de koffieverpakkingen en theedoosjes.  Na het overlijden van mijn oma, vonden we ook hele bergen in haar keukenkastjes. Erg leuk was te zien hoe de vormgeving in de loop der jaren steeds een beetje was veranderd. Toen heb ik allbonnene punten geteld en ze geordeerd per 1000 punten. De punten kon je toen opsturen naar de webshop van de DE of inleveren in een DE winkel. Dat hebben we gedaan en een leuke Dick Bruna ontbijtsetje voor Grote Zus gekocht en een mooie mok voor mij, voor op mijn werk.
Nu heb ik weer een hele stapel en zou ik ze weer eens moeten tellen. Voordeel is wel dat de punten nu ook in te leveren zijn bij in één van de 500 Blokker winkels met het D.E assortiment en hoef ik er dus niet helemaal voor naar een speciale DE Winkel.

Klantenkaarten
Mijn portemonnee zit vol met klantenkaarten met spaarsystemen. Denk daarbij aan een Kruidvatpas, een Etos Kaart, een Douglas Card, een IKEA Family card, een ICI Paris Card, een Gamma voordeelpas, een Praxis kaart, en een Friendskaart van de Esprit
De enige kaart waar ik de punten nog wel eens van inwisselen zijn die van de Air Mails Pas. Bij het kopen van producten bij de AH, Etos, Shell, Praxis en Essent spaar je voor Airmails. Deze punten kun je ook weer inwisselen voor de meest uiteenlopende producten, dagjes uit, reizen of geven aan het goede doel. Omdat we regelmatig boodschappen doen bij de AH, Etos en Praxis en tanken bij de Shell lopen deze spaarpunten snel op. In de tijd van de V&D kon je de punten daar ook inwisselen bij je aankoop. Dit deed ik dan meestal aan het einde van het jaar bij het inkopen van de december cadeau’s en benodigdheden. Die extra kortingen kwamen in die duren maand altijd goed van pas. Wat ik dit jaar met de punten ga doen, weet ik nog niet, misschien eens een leuk reisje?
En dan heb ik nog nog diverse stempelkaarten van de HEMA en Anne&Max. Voordeel van deze kaarten is dat je een gratis kop koffie krijgt, als hij vol is en dat lukt meestal wel 🙂download (1)
Omdat mijn portemonnee echt niet meer dicht kon door alle pasjes, heb ik de app Stocard geinstalleerd op mijn telefoon. In deze app kun je al je klantenkaarten invoeren. Op het scherm verschijnt dan de streepjescode van je klantenkaart en kan die gescand worden bij de kassa. Heel erg handig dus en kan ik nu al die pasjes thuis laten.
Gelukkig zijn er ook andere winkels die zelf een app hebben gemaakt waar hun klantenkaart in zit, zoals H&M club, Etos en La Place Extra’s

Aam welke spaaracties doe jij mee? Lever jij je punten daarvoor wel eens in?

Spread the love

4 thoughts on “Blog | Sparen, sparen, sparen

  • Ohja… tegenwoordig krijg je bij alles spaarkaarten en zegeltjes.
    Ik doe echt niet aan alles mee… favoriet blijft kruidvat, maar moet eerlijk bekennen dat ik de punten geregeld vergeet in te leveren bij een product.
    Och ik doe er maar gewoon aan mee en soms krijg ik dan (zoals bij Esprit) opeens een kortingscoupon gestuurd.
    Ook bij Takko krijg ik geregeld kortingkaartjes van 25% en 30% stiekem toch wel fijn.

  • Dat klinkt als een handige app! Vroeger droeg ik ook altijd portemonnee mee met stapel pasjes tegenwoordig alleen telefoon met pinpas dus loop ik veel mis. Hier ook veel verzameld maar regelmatig tegenaan gelopen dat je alsnog geld moet uitgeven. Air miles vind ik wel fijn.
    Linda onlangs geplaatst…Pinokkio; de ondeugende popMy Profile

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.