Inbraak voorkomen met camerabewaking

Een inbraak kan een behoorlijke impact hebben. Zo voel je je bijvoorbeeld niet meer veilig in je eigen huis. Hoewel woninginbraken regelmatig voorkomen, is er ook goed nieuws: je kunt verschillende maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat jij geen slachtoffer wordt! Eén van de meest effectieve maatregelen die je kunt treffen, is camerabewaking.

Inbraak voorkomen met camerabewaking

Beveiligingscamera’s

Veel experts zijn het er over eens dat beveiligingscamera’s zeer effectief zijn om dieven af te schrikken. Een inbreker wil namelijk niet gefilmd worden, aangezien dat de kans op arrestatie zou verhogen. Vergelijk het met een soort sociale controle: een inbreker wil ook niet gezien worden door een buurtbewoner.

IP camera’s

IP camera’s zijn een type camerabewaking die zowel toegankelijk als goedkoop is. Het grote voordeel is dat een IP camera op zichzelf kan functioneren, zonder ingewikkelde installatie. Er is geen losse videorecorder nodig om de beelden te bewaren. Veel fabrikanten bieden een abonnement om de beelden in de cloud (op het internet) op te slaan, zodat deze niet verloren kunnen gaan.

Waarop letten bij aankoop?

Wanneer je van plan bent om een IP camera te kopen, zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Er is een gigantisch aanbod. Daarom geef ik je graag enkele tips:

Intelligente software

Sommige IP camera’s beschikken over intelligente software die gezichtsherkenning ondersteunt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat je een melding krijgt op je smartphone wanneer er beweging gedetecteerd wordt, tenzij de camera jouw gezicht herkent. Dit voorkomt heel wat overbodige alarmmeldingen. Dit systeem werkt soms ook op basis van de locatie van jouw smartphone.

Binnen of buiten camerabewaking

IP camera’s zijn er zowel voor binnen als buiten. Een camera voor buiten is weerbestendig, en heeft dus geen problemen met bijvoorbeeld regen. Vergeet dit zeker niet te controleren vooraleer je over gaat tot de aankoop van een camera.

Stroomvoorziening

Er zijn camera’s op de markt die beschikken over een ingebouwde batterij. Op die manier hoef je geen stroom te voorzien op de plaats waar je de camera wilt installeren. Onthoud wel dat er een voldoende sterk wifi-signaal moet zijn zodat de camera goed kan functioneren.

Beeldkwaliteit

De beeldkwaliteit van een camera wordt uitgedrukt als VGA (640×480), HD Ready (1280×720), Full HD (1920×1080) of 4K (4096×2160). Hoe hoger de kwaliteit, hoe duidelijker een indringer in beeld zal zijn.

Mogelijkheden van een IP camera

Tenslotte beschikken de meeste IP camera’s ook over nachtzicht. Nachtzicht zorgt ervoor dat er, aan de hand van infraroodlicht, ook ’s nachts duidelijke beelden kunnen gemaakt worden.

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.