Zo creëer jij de droomslaapkamer van je kindje

Zo creëer jij de droomslaapkamer van je kindje

De slaapkamer is de plek waar je kinderen slapen en met hun vriendjes en vriendinnetjes spelen. Het is kortom een belangrijke ruimte waar kinderen heerlijk met zichzelf en andere kinderen bezig kunnen zijn. Als trotse ouder wil jij natuurlijk jouw kind een droomslaapkamer geven. Wil je weten hoe? Lees dan dit artikel verder.

Kies een thema

Een droomslaapkamer gaat vaak gepaard met een thema dat natuurlijk goed bij jouw kindje past. Door het interieur van de slaapkamer om een bepaald thema te laten draaien, creëer je een samenhangende en speelse ruimte. Je weet natuurlijk waar je kindje het meest van houdt, of wat hij of zij later graag zou willen worden. Zo kun je bijvoorbeeld voor een ruimtevaartthema gaan wanneer je kindje ervan droomt om later astronaut te worden. Houdt je kind van dolfijnen of haaien? Dan kun je bijvoorbeeld voor een leuk onderwaterthema gaan. Zorg ervoor dat de meubels, wandbekleding en accessoires zoals sierkussens passen binnen het gekozen thema.

Levendige kleuren en muurschilderingen

Om een vrolijke kinderkamer te creëren, is het natuurlijk belangrijk om gebruik te maken van lekker veel levendige kleuren. Wissel de kleuren af om de kamer extra levendig te maken. Ook kun je natuurlijk gaan voor speciaal behang dat past binnen het gekozen thema. Wordt dit speciale behang op alle muren te veel? Dan kun je er ook voor kiezen om voor een aantal egaal gekleurde muren te gaan, en de aandacht te richten op een muur met een mooie muurschildering die past bij het thema.

Opbergruimte

Hoewel je kindje er vast soms een zooitje van kan maken, is een opgeruimde kamer toch soms wel erg fijn. Om al het speelgoed, kleding en andere voorwerpen goed op te kunnen bergen, is voldoende opbergruimte een must. Zorg voor kleurrijke opbergbakken, boekenplanken, speelgoedkisten en kledingkasten die leuk passen bij het thema. Dit zorgt er ook voor dat opruimen voor de kinderen een stukje leuker wordt gemaakt. Zo kun je zorgen voor een opgeruimde kamer en het opruimen bij je kinderen stimuleren.

Personaliseer de ruimte

Het thema dat jullie voor de kamer hebben gekozen, is natuurlijk al erg persoonlijk. Maar, je kunt de kamer nog meer personaliseren om de kamer nog meer als thuis te laten voelen. Hang bijvoorbeeld foto’s op van vriendjes of vriendinnetjes, of van de favoriete familieleden van je kindje. Ook is het leuk om de tekeningen en andere creatieve creaties van je kindje aan de muur op te hangen. Verder is het ophangen van een whiteboard of een krijtbord een goed idee. Hier kan je kindje zijn of haar eigen kunstwerken op tekenen. Door herkenbaarheid te creëren zal de kamer nog meer ‘eigen’ aanvoelen.

Een droomslaapkamer creëer je zo. Laat alles om een thema draaien, kies vrolijke kleuren, zorg voor voldoende leuke opbergruimte en zorg voor wat persoonlijke accentjes. 

Uitgelichte foto: Shutterstock

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.