lamp interieur

Welke soort lamp past bij mijn interieur?

Je interieur is één van de belangrijkste onderdelen van mijn woning. Veel mensen willen een warm en sfeervol interieur. Eén van de makkelijkste manieren om dat te realiseren is het gebruik maken van verlichting. Er is enorm veel aanbod in lampen en dat kan daardoor soms overweldigend zijn. Om je een handje verder te helpen staan hieronder een aantal tips voor het uitkiezen van de beste lamp voor jouw interieur. Ben je benieuwd? Lees dan verder! Hieronder leggen we het je uit.

Tips voor het uitkiezen van de beste lamp voor jouw interieur!

De juiste verlichting kan een belangrijke rol spelen bij het creëren van de gewenste sfeer. Of je nu op zoek bent naar eentje voor de woonkamer, slaapkamer of eetkamer, lampen zijn altijd handig en functioneel. Om het je wat makkelijker te maken hebben we een aantal tips onder elkaar gezet die je helpen bij het uitkiezen van de perfecte lamp voor je interieur.

Functie van jouw gewenste lamp

Ben je op zoek naar een lamp die veel sfeer geeft of juist één die de ruimte goed verlicht? Wanneer je de juiste functie weet kun je al specifieker gaan zoeken. Op deze manier is de zoektocht naar je lamp al een stuk makkelijker en kun je al veel soorten wegstrepen.

Welke stijl kies je?

Je wilt natuurlijk dat de lamp past bij jouw interieur. Kijk eerst naar jouw interieur en bepaal aan de hand hiervan de stijl van je lichtbron. Heb je een strak interieur? Dan is het waarschijnlijk het mooiste om een lamp in dezelfde stijl te kopen. Denk hierbij aan inbouwspots, led-, hanglampen en nog veel meer. Als je weet wat voor stijl jouw lamp moet hebben kun je nog gerichter gaan zoeken.

Formaat

Als je een lamp nodig hebt voor een grote ruimte is een grote lamp het mooist. Deze vult de ruimte, in tegenstelling tot een kleine variant, die juist zal verdwijnen in die grote ruimte. In een kleine ruimte is daarom een kleine mooier. Een grote lamp zou daar namelijk te veel ruimte innemen en te veel de aandacht trekken. Houd dus tijdens het uitzoeken rekening met de hoogte, breedte en lengte van de lamp.

Soort lichtbron en lichtintensiteit

Vind je het belangrijk dat jouw verlichting energiezuinig is? Dan kun je het beste kiezen voor led-, spaar- of tl-lampen. Wil je warm en gezellig licht? Kies dan voor gloeilampen. De meeste ledlampen kun je op afstand dempen. Dit is een groot voordeel, want hierdoor kun je gemakkelijk de sfeer in huis veranderen. Wil je led inbouwspots kopen? Neem dan een kijkje bij LedLoket! Ledloket heeft een ruim assortiment die je interieur kunnen veranderen en upgraden.

Functionaliteit

Als je op zoek bent naar een leeslamp, is het fijn als deze bijvoorbeeld een verstelbare arm heeft. Het is belangrijk dat je hierbij rekening houdt op welke plek de schakelaar zit. Zorg ervoor dat deze voor jou makkelijk te bereiken is.

Met bovenstaande tips kun je een stuk makkelijker de ideale lamp voor je interieur uitzoeken. Heel veel succes!

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.