Traktatie Donutmannetjes

DIY | Donuttraktatie – een mannetje of toch Angry Birds?

We hebben een jarige in huis, dus dat betekent feest, cadeautjes en natuurlijk een traktatie voor op school. Dit jaar wilde mijn dochter graag een donuttraktatie en gingen we op Pinterest op zoek. Al snel kwamen we leuke donutmannetjes tegen. Ze zagen er leuk uit, maar bovenal ook snel te maken. Ik besloot nog een kleine toevoeging te doen en toen werden onze mannetjes opeens kippen of ook wel Angry Birds. Hierbij een snelle uitleg voor wie nog op zoek is naar een leuke traktatie.

Schooltraktaties

Ik weet dat veel scholen regels hebben rondom de traktaties. Ze zien liever gezonde traktaties in plaats van alle zoetigheid. Ik snap het wel, maar ben er zeker geen voorstander van. Zeker toen ik bij mijn eerste schooltraktatie hoorde dat de traktatie voor kinderen gezond moest zijn, maar de juffen en meesters wel een chocolaatje lusten. Dat wakkerde de rebel in mij aan en besloot een mooie Frozen-traktatie te makken voor de kinderen en een gesmolten Olaf (lees water en een wortel) aan de leerkrachten te geven. In deze blog lees je daar meer over; Ik beken… | ik doe niet aan gezonde traktaties

Sindsdien maak ik dus ook lekkere traktaties, die niet perse gezond zijn. 😉

Traktatie donutmannetjes

Wat heb je nodig?

SpullenWaar gekochtKosten
DonutsLidl€0,49 / €0,50 per stuk
Oogjes (Dr. Oetker)AH€2,69
Zure Matjes (Katja)AH€1,09
Chocolade stift (Dr. Oetker)AH€3,29
Hamburger gummieLidl€1,69 (17 stuks)
evt. PoedersuikerAH€0,79

Overige benodigdheden

  • dienblad
  • schaar

Aan de slag

Knip de zure matten doormidden en knip een mooi uiteinde aan één van de kanten. Dit is de tong. Pak 2 eetbare oogjes en plak deze, net als de tong met behulp van de wittechocoladestift op de donut. Dit blijft wel zitten, maar als je een betere hechting wilt, kun je ook van poedersuiker en water een simpele lijm maken. Doe 100gr poedersuiker met 1 el water en eventueel een beetje citroensap voor de smaak in het kommetje en maak daar met de garde een papje van. Gebruik dit als lijmmiddel voor de oogjes en tong.

Als de tong en oogjes vastzitten vul je het gat van de donut met een hamburgertje. Deze passen precies en daarmee lijkt je donutmannetje eigenlijk meer op een kip of zelfs een Angry Bird.

Tatata, de DIY Donut Traktatie is klaar!

Deze traktatie is erg simpel te maken en snel klaar. Wij hebben het samen gedaan en waren binnen een uurtje klaar. Je kunt hem ook prima een dag van te voren maken.

Traktatie Donut Angry Birds
Spread the love

One thought on “DIY | Donuttraktatie – een mannetje of toch Angry Birds?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.