DIY Flamingo Traktatie

DIY | Flamingo traktatie (pas op, niet gezond!)

Nog een paar uur en mijn kleine meid wordt alweer 5 jaar! De slingers hangen en de cadeautjes liggen al klaar. Maar bij een verjaardag hoort natuurlijk ook een traktatie op school. Ik ga vandaag hard aan de slag en deel graag met je waar Kleine Zus morgen de klas mee rond mag. En nee, het is geen gezonde traktatie 😉

DIY Flamingo Traktatie

Al maanden wordt er gesproken in welk thema we de komende verjaardag zullen vieren. Van konijnen, zeemeerminnen en eenhoorns, viel de keuze dit jaar op de roze flamingo’s. Na een korte speurtocht op Pinterest vond ik een mooie, maar misschien nog wel belangrijker niet te moeilijke traktatie. Helaas bleek al snel dat ik niet zo makkelijk aan mini-donuts kon komen, dus verwisselende ik die in voor mini roze koeken.

DIY Flamingo traktatie

Nu ben ik niet heel erg handig en creatief, maar deze traktatie is prima te doen. Daarom leek het mij ook leuk om deze traktatie met jullie te delen in een DIY.

Wat heb je nodig?

Spullen Waar gekocht Kosten
mini roze koeken Albert Hein €0,74 (voor 6 koeken)
– roze papier Action €2,99 (250 gekleurd papier A4)
– papieren rietjes Action €0,79 (40 rietjes)

 

DIY Flamingo traktatie benodigdheden

Overige benodigdheden

  • Schaar
  • Mes
  • Zwarte Marker
  • Sate prikker
  • oude roze  boa of veertjes

Aan de slag

Nadat ik alle inkopen had gedaan, vond ik een free printable van een flamingo. Deze sneed ik wat bij, zodat ik alleen de nek, kop en een klein stukje van het lijf over had. Deze kopieerde ik 8x op een A4 en printte deze op mooi roze papier. Mocht je de traktatie ook weilel maken, dan mag je daarvoor mijn document gebruiken en vind je in deze free printable.

Na het uitknippen van het aantal flamingo’s, kun je de snavel zwart maken met een marker en een stipje zetten voor het oog.

 

 

Met het mes kun je dan aan de zijkant van de roze koek een kleine inkeping snijden. Hierin schuif je vervolgens de kop van de flamingo.

 

 

Omdat ik de flamingo’s op een dienblad ga leggen, heb ik er voor gekozen om de pootjes wat korter te maken en daarvoor een half rietje te gebruiken. 
Het rietje vouw je dubbel, mag oneven voor een opgetrokken poot. Met het blad van het mes druk je de vouw even goed aan, zodat hij zo plat mogelijk is. Deze duw je onder in de roze koek.

Let op: Duw niet te hard en zoveel mogelijk in het midden van de rand. Zo voorkom je dat de koek aan de bovenkant of onderkant afbrokkelt. Koop daarom ook altijd een (of 2) extra pakken koek, voor het geval dat gebeurt.

Als staart heb ik gekozen voor een veertje uit een oude roze boa, die we nog hadden liggen. Heb je geen boa liggen, dan kun je ook veertjes kopen in de hobby winkels (heb er geen gevonden bij de Action) of ook een staart printen op roze papier en uitknippen.

Tatata, de DIY Flamingo Traktatie is klaar!

 

Spread the love

24 thoughts on “DIY | Flamingo traktatie (pas op, niet gezond!)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.