De volgende stappen in jullie relatie

Of jullie nu een paar weken samen zijn of al 18 jaar getrouwd zijn, er zijn altijd vervolgstappen te nemen in jullie relatie. Of het nu gaat om een volgende stap op het gebied van communicatie of een volgende stap onder de lakens. Hieronder staan er een paar van deze stappen voor je op een rij. Misschien zijn jullie wel klaar voor een van deze stappen of denk je graag nog eens terug aan die eerste keer dat jullie deze stappen samen namen. 

Jouw eigen plankje

Jullie zijn nog niet zo lang samen, maar hebben al wel meerdere nachten bij elkaar doorgebracht. Ook merk je ook dat jullie steeds meer tijd bij elkaar thuis doorbrengen. Je moet er ook nog niet aan denken om te gaan samenwonen. Maar elke keer met een logeertas mee, wordt ook zo wat. Steeds vaker blijft er ook iets liggen. Zoals een tandenborstel, ondergoed of die extra lader om je telefoon mee op te laden en ga zo maar door. Dan komt het moment waarop je een eerste eigen plankje of plekje in elkaars woning krijgt. Dit is een eerste stap naar een serieuzere relatie.

Samen zie je wel zitten

Er zijn bepalende momenten in een relatie, sommige onschuldig en grappig zoals de eerste onbedoelde boer of wind. Anderen een stuk romantischer en emotioneler zoals de eerste keer ‘ik hou van je’ zeggen. Echter komt er ook een moment waarop je voor het eerst naar je partner kijkt en je echt zonder enige twijfel weet: ja, met jou zie ik mezelf oud worden. Dat hoeft niet uitgesproken te worden en er is ook geen specifiek moment waarop dit gebeurt. Je kan samen de afwas aan het doen zijn, of wakker worden en je partner zien slapen, een berichtje van je partner krijgen terwijl je aan het werk bent, of je kan gewoon onderweg zijn naar huis. Maar dat moment is mentaal een grote, persoonlijke stap in jullie relatie die nog niet altijd benoemd wordt. 

Experimenteren

Vaak zijn de eerste paar keer onder de lakens vrij ‘vanille’, we houden het traditioneel. Echter voegen veel koppels op een bepaald moment extra’s toe in bed. Dit gebeurt wanneer ze comfortabel genoeg zijn om over hun seksualiteit te praten met elkaar. Wat communicatief een grote stap in de slaapkamer, maar ook de relatie, is. Dit is een stap die ook na jaren samen nog vaak genomen wordt door koppels. Het begint veelal met wat onschuldige toys zoals vibrators en masturbators waarna koppels ervoor kunnen kiezen om verder te gaan. Vervolg stappen kunnen toys zoals bondagevoorwerpen, een buttplug of een strapon zijn. Echter verschilt dit natuurlijk volledig per koppel en is het belangrijk dat jullie bij elke stap de tijd nemen om met elkaar hierover te praten. 

Waar jullie ook zijn in jullie relatie en of je deze stappen nog gaat doorlopen of juist al hebt doorlopen, aan het eind van de dag is het belangrijkste dat jullie gelukkig worden van elkaar. 

Uitgelichte foto: Shutterstock

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.