traplift

Gelijkvloers gaan wonen? Het kan ook anders met een traplift!

Het is een wens die je veel mensen hardop hoort uitspreken, met name wanneer zij een dagje ouder worden. Gelijkvloers gaan wonen. Niet meer steeds die trap op en af hoeven. Je gemakkelijker kunnen bewegen door je woning, niet steeds die verdieping op en af hoeven. Een begrijpelijke wens, zeker omdat bewegen naarmate we ouder worden nu eenmaal doorgaans niet gemakkelijker wordt. Je vrij door je huis kunnen bewegen, zonder daarbij steeds een trap op en af te hoeven, is in dat opzicht een heel logische wens. Maar wist je dat er meer manieren zijn om dat te bereiken? Alhoewel verhuizen en gelijkvloers gaan wonen natuurlijk altijd een mogelijkheid is, is het vaak ook mogelijk om het gevoel en gemak van een gelijkvloerse woning in het bestaande huis te creëren met een traplift.

Wel trappen, niet klimmen

Vooropgesteld: wil je graag verhuizen, dan is er natuurlijk niets op tegen om dat te doen. Misschien heb je je oog wel laten vallen op een prachtig appartement in een fijne wijk, en kun je niet wachten om daar naartoe te verhuizen. Vooral doen, als dat je wens is. Je wilt tenslotte wonen op de plek waar je dat het liefst doet.

Maar wat nu als je eigenlijk helemaal niet weg wilt uit je bestaande huis en uit je geliefde buurt? Woon je in een huis met één of meerdere trappen, en zitten die je steeds meer in de weg, dan zou je op zoek moeten naar een meer toegankelijke woning, maar eigenlijk zou je het liefst blijven. Dan is een traplift kopen misschien de beste oplossing. Zo hoef je nooit meer die trap te beklimmen, en kun je toch in je eigen huis blijven wonen, zonder een enorme verbouwing.

Het gevoel van een gelijkvloerse woning

Een traplift is er echt niet alleen maar voor mensen die bijzonder slecht ter been zijn, en helemaal niet meer in staat zijn om een trap te beklimmen. Integendeel. Steeds meer mensen kiezen er juist voor om een traplift te laten plaatsen terwijl ze nog best een trap op kunnen komen. Ze zien het als alternatief voor een verhuizing naar een gelijkvloerse woning. Eentje die een stuk goedkoper en ook nog eens minder ingrijpend is.

Met een traplift heb je het gevoel van een gelijkvloerse woning, terwijl je toch in een huis met een verdieping woont. Wil je van boven naar beneden, of andersom, kost dat je niet langer moeite. Je gaat gewoon zitten en laat de traplift het werk doen. Een ideale oplossing als je niet weg wilt uit je huis. Meer informatie over trapliften is te vinden op deze website: handicare-trapliften.nl. Er is een traplift voor vrijwel iedere trap, en er is keuze uit diverse prijsklassen.

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.