In veel gezinnen liggen er momenteel wel plannen om één of meer kamers in huis eens flink onder handen te nemen. Zo ook hier! Tijdens de lockdown hebben we lang de tijd gehad om ons huis en de indeling ervan nog eens goed te overdenken. En hoe langer we binnen zaten, hoe groter onze plannen werden. Maar voordat we kunnen gaan verbouwen, moeten we eerst eens goed opruimen en verzinnen wat we gaan doen met onze spullen.

Wat te doen met je spullen als je wilt gaan verbouwen?
Shutterstock door gpointstudio

Verhuizen of verbouwen

Tijdens de lockdown hadden we allemaal even flink de tijd om eens goed in ons huis rond te kijken. Is dit wat we willen? Hebben we voldoende ruimte met z’n allen en voldoet de keuken nog wel aan onze wensen? Gelukkig hebben wij voldoende ruimte en wat was ik blij dat we ook in no-time een apart kamertje voor mij konden creëren. Ik had het af en toe echt nodig om even mezelf te kunnen terugtrekken. Deze kamer was in eerste instantie een opslagkamer in huis en stond dus vol met oude spullen en verhuisdozen. Deze konden wij tijdelijk ergens anders in huis kwijt, maar vrienden van ons vertelden over hun opslagruimte in Rotterdam. Een ideale oplossing.

Verbouwplannen

Omdat wij eigenlijk heerlijk wonen waar we wonen, was de beslissing ook snel gevallen dat we de komende tijd nog niet aan verhuizen zouden denken. En in plaats van binnen aan de slag te gaan, besloten we eerst ons dakterras aan te pakken. Hier lag eigenlijk alleen onze dakkoffer voor de auto en verder kwamen we er eigenlijk nooit. We hebben er kunstgras gelegd, een jacuzzi geplaatst en gezorgd voor zitplekjes, beschutting en gezellige aankleding. Dit project is goed uit de verf gekomen en heeft ons gemotiveerd om deze winter binnen aan de slag te gaan met de entresol en daarna de gehele benedenverdieping.

Inpakken voor verbouwen Shutterstock door Pixel-Shot

Opruimen

Eén van de belangrijkste voorwaarden voordat we gaan verbouwen, is dat we eerst eens goed moeten opruimen. Natuurlijk kun je niet alles weggooien, maar veel van de spullen die wij in de loop der jaren verzameld hebben en nu niet meer gebruiken, kunnen we beter wegdoen of weggeven. Voor de dozen die overblijven en de dakkoffer hebben we ondertussen een opslagbox gevonden. Nu hebben we de ruimte om de entresol te gaan omtoveren tot een spelletjes/speelgoed/game/logeerkamer. Maar voordat we hem zo gaan inrichten, willen we tijdelijk deze ruimte gaan gebruiken als woonkamer. Zo hebben we beneden alle ruimte om de vloer en keuken te vervangen. Voor de meubels die we dan tijdelijk even kwijt willen, laten we een opslagbox voor de deur zetten. Dat doen we met de super handige service van Kubox: Kubox zet een opslagbox voor onze deur neer. Wij vullen hem met de spullen die we tijdelijk kwijt willen. Kubox neemt de box mee voor opslag en zodra we klaar zijn met verbouwen wordt de box weer thuisbezorgd.

Aan de slag

Nu we weten wat we willen is het alleen nog maar zaak om aan de slag te gaan. Het scheelt dat mijn vriend behoorlijk handig is en we door het Coronavirus ook minder sociale afspraken hebben. We willen dus grotendeels de verbouwing zelf gaan doen. Op de website van de Consumentenbond las ik hoe we effectief een klusplanning kunnen maken. Dat zullen we wel nodig hebben! Maar ik kijk er naar uit om alles in werking te zetten en nog meer naar hoe het zal zijn als het af is.

Hebben jullie plannen om te gaan verhuizen of verbouwen?

Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking

Stock foto’s door Shutterstock

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.