Oma's Woeste Waslijn

Speelgoed van het jaar | Oma’s Woeste Waslijn

Vorige week zijn de winnaars van de Verkiezing van het Speelgoed van het jaar 2021 bekendgemaakt! Een vakjury heeft in verschillende categorieën 3 winnaars gekozen. En nu is het aan ons, het publiek, om aan één van deze 3 winnaars de publieksprijs toe te kennen. Dit kan met een speciale verkiezing online waar iedereen aan mee mag doen. Eén van de winnaars in de categorie “Kinderspellen” is Oma’s Woeste Waslijn van Megablue. Wij kreeg een spel toegestuurd om het uit te proberen. Lees snel mee en bepaal of jij dit een winnaar vindt.

Oma’s Woeste Waslijn

Oma’s Woeste Waslijn is dit jaar gekozen tot één van de 3 winnaars bij de Verkiezing van het Speelgoed van het jaar in de catagorie “Kinderspellen”. Een leuk en simpel spel voor de allerkleinsten, maar ook zeker voor oudere kinderen dikke pret.

Spelregels

Oma's Woeste Waslijn

Met dit spel help je oma om haar was, nou ja haar ondergoed, aan de waslijn te hangen. Dat lijkt een klusje van niets, maar de weersvoorspellingen kunnen aardig wat roet in het eten gooien. Je gooit omdebeurt met de weersvoorspellingsdobbelsteen en bepaalt zo welk weer het wordt;

  • Als het zonnig wordt, mag je een kledingstuk ophangen
  • Wordt het bewolkt, sla dan een beurt over
  • Gooi je een regenwolk, dan moet je snel je was van de lijn halen
  • Als het gaat stormen, draait de waslijn rond in de tornado en verliest oma haar kleren!

En als de wind dan waait… dan zal oma lachend met al het wasgoed de lucht in worden geslingerd. Er is er zelfs een kans dat ze uit haar jurk waait! Lukt het jou om als eerste vier stukken wasgoed aan de lijn te hangen? Dan ben jij de winnaar van dit grappige spel!

Oma's Woeste Waslijn

In de doos

Oma’s Woeste Waslijn komt met een ronddraaiende waslijn. Let op: hier moeten eerst nog wel 3 AA-batterijen in en deze worden niet meegeleverd. Natuurlijk is daar ook oma met een jurk in 2 delen en haar bril. Verder zijn er 4 sets wasgoed, bestaande uit 2 beha’s en 2 onderbroeken. Elke set heeft zijn eigen kleur. En tot slot de weersvoorspellingsdobbelsteen en de spelregels.

Het spel Oma’s Woeste Waslijn is vanaf 4 jaar te spelen met 2-4 spelers. Elk potje duurt ongeveer 20 minuten.

Jury Rapport

Oma’s woeste waslijn is een hilarisch spel voor jonge kinderen. De spelers moeten proberen om als eerste al hun kledingsstukken aan de waslijn te hangen. Een speciale dobbelsteen laat zien wat een kind moet doen: een kledingstuk erbij hangen, een beurt overslaan of juist een kledingsstuk van de waslijn halen. Als de dobbelsteen aangeeft dat het hard waait, dan wordt een knop ingedrukt en gaat de waslijn heel hard rondjes draaien, waarbij oma – aan de waslijn hangend – meedraait. Als ze heel hard gaat kan bovendien haar jurk wegwaaien, waardoor oma in haar ondergoed aan de waslijn hangt. Dat zorgt voor veel lol bij de spelers. Het spel vraagt weinig speciale vaardigheden en is vooral spannend (wanneer gaat het hard waaien?) en grappig.

Wat vonden wij van Oma’s Woeste Waslijn

Eigenlijk zijn mijn kinderen al een stuk ouder, maar ik weet uit ervaring dat dit soort spelletjes, waarbij er iets geks en onverwachts gebeurt, altijd een succes zijn. Voordat we aan het eerste spelletje konden beginnen, moest wel eerst de waslijn in elkaar gezet worden en alle stickers op de dobbelsteen en wasgoed geplakt worden. Ook moet ik snel nog even 3 AA-batterijen ergens zien te vinden. Daarna is het spel snel geleerd en simpel om te spelen. Natuurlijk is het het leukste als de tornadozijde van de dobbelsteen valt. Dan mag er op de knop gedrukt worden en is het afwachten hoe hard de waslijn gaat draaien. Een spel dat gegarandeerd voor veel pret zorgt en dan ook veel met vriendjes en vriendinnetjes gespeeld wordt.

Alle winnaars in de catagorie “Kinderspellen”

Spread the love

One thought on “Speelgoed van het jaar | Oma’s Woeste Waslijn

  • Hihi wat ontzettend grappig, oma’s woeste waslijn!! Heb zelf ooit de onderbroek van de buurvrouw in de tuin gehad na een hevige windvlaag. Keek er toch wat vreemd van op…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.