KidZcity

Vakantietip | Dagje spelen, klimmen en glijden in KidZcity

Vorige week zijn we gezellig een dagje naar Utrecht geweest. Terwijl de oudste dochter voor het eerst alleen mocht gaan shoppen, namen we de jongste mee naar het indoorattractiepark KidZcity. In deze oude fabriekshal vind je uren vermaak voor kinderen tot een jaar of 11. Lekker klimmen, glijden en spelen, terwijl wij moeders even gezellig konden bijkletsen. Dat het een groot succes is, blijkt wel uit het feit dat mijn dochter meteen alweer vroeg wanneer we weer gingen. Lees snel alles over KidZcity in Utrecht.

Binnenactiviteiten in de zomer

Natuurlijk hadden we allemaal gehoopt op mooi zomers weer deze vakantie, maar helaas zoeken we deze vakantie toch wat meer naar binnenactiviteiten. Niet dat het voor mijn kinderen een groot probleem is, want ook binnen zijn er genoeg leuke dingen om te doen. Zo vind je bijvoorbeeld in Utrecht het grootste indoorattractiepark van de Randstad; KidZcity. Ondanks dat het al bestaat sinds 1999, was het voor mij helemaal nieuw. Maar voor mijn kinderen niet. Bij het zien van de foto’s herkenden ze het meteen van het YouTubefilmpje van Stefan de Vries, waarin hij samen met zijn vrienden Sean, Julia en Siebe alle regels breekt in het speelparadijs. Dat wilden ze natuurlijk zelf ook wel eens gaan zien.

Indoor attractiepark KidZcity

Op slechts 10 minuten rijden van het station Utrecht Centraal, vind je in een oude fabriekshal het indoorattractiepark KidZcity. Met recht mag KidZcity zich een indoorattractiepark noemen. Binnen in deze oude fabriekshal vind je namelijk maar liefst een oppervlakte van 5.000m2 met daarin maar liefst 12 verschillende attracties en speeltoestellen. Denk daarbij aan:

  • spelen in het enorm klimkasteel met meerdere glijbanen, waarvan er eentje kaarsrecht naar beneden gaat, voor de echte durfals;
  • klauteren het grote funhouse met obstakels;
  • vliegen in de ballonnenmolen;
  • scheuren in de botsauto’s;
  • met de trein door de jungle;
  • schieten met kanonnen in de Timekeeper;
  • punten scoren in de Lasergame;
  • paardrijden in de carrousel
  • en je visje tot leven komen in ViZcity

Waar je bij sommige binnenspeeltuinen nog wel eens moet bijbetalen voor een attractie, is in KidZcity alles inbegrepen en kunnen je kinderen naar hartenlust spelen, klimmen, lasergamen, in de botsautootjes of het treintje. Ook is er gedacht aan de allerkleinsten. Voor hun is er een speciale peuterhoek voor kinderen van 0 t/m 4 jaar.

Wat vonden wij van KidZcity?

De meiden waren natuurlijk helemaal enthousiast toen ik ze de beelden van KidZcity liet zien. Zelf ben ik nooit de eerste die een indoorspeeltuin zou aanbevelen. Vaak is het er erg druk, warm en lawaaierig. Nou kan ik je meteen vertellen dat deze 3 gedachtes niet opgaan in KidZcity. Ja, gezellig druk was het wel, maar er waren genoeg tafeltjes nog leeg. Op de website had ik namelijk gelezen dat een reservering niet de garantie is dat er ook een tafeltje beschikbaar is. Maar in het 2e gedeelte, met de draaimolen, vonden we een mooi plekje, boven de botsautootjes. Zo hadden we ook meteen mooi overzicht over de kinderen. Al waren die ook snel verdwenen en kwamen ze enkel nog even langs om wat te eten en drinken. Daarnaast viel mij meteen op dat het geluid van de spelende kinderen niet de overhand heeft en ook dat de temperatuur zeer aangenaam is. Dat heb ik beide wel eens anders meegemaakt. Op de foto’s lijkt het binnen wat donker, maar ook dat viel reuze mee.

De kinderen hebben zich dan ook heel goed vermaakt de hele middag. We waren er om 11.00 uur en om 15.00 uur wilden ze eigenlijk nog niet naar huis, maar waren wel heel erg moe. Ze waren meerdere keren in de botsauto’s geweest, in de draaimolens en van de glijbanen. Het leukste vonden ze het lasergamen, maar de heel steile glijbaan van het klimkasteel wel wat eng. Eenmaal thuis hadden ze toch spijt dat ze het niet gedaan hadden, dus ze wilden heel graag snel nog een keertje terug om toch ook van die glijbaan te gaan.

Andere pluspunten

Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om wat te eten en drinken in KidZcity. Boven de botsautootjes vind je naast het groot terras boven ook het restaurant. Hier kun je terecht voor een kop koffie, slushpuppy’s, ijsjes, tosti’s en kindermenuutjes met frietjes en snackje. Heb je een gluten- of koemelkallergie, dan zijn er ook mogelijkheden. Zo worden de frietjes strikt apart gebakken van de snacks, zodat zij glutenvrij zijn. Ook de fritessaus kan gewoon genuttigd worden. En voor kinderen met een koemelkallergie zijn waterijsjes verkrijgbaar. Maar ook zijn zelf meegebrachte pakjes drinken, snoepjes of een klein broodje geen probleem in KidZcity.

Ook goed om te weten is dat er gratis Wi-Fi is in KidZcity en dat er ook tafeltjes zijn waarbij je een stopcontact hoog op de muur vindt. Moet je dus eigenlijk toch nog wat werken, dan is er ook de mogelijkheid voor.

Praktische Informatie KidZcity

Adres: Vlampijpstraat 79, 3534 AR Utrecht
Openingstijden: 6 dagen per week (niet maandag open, m.u.v. de officiële schoolvakanties van Midden- en Noord Nederland)
Kosten: 0 t/m 2 jaar gratis / > 2 jaar €13
Kaartverkoop: aan de kassa ter plaatse, maar eerst wel reserveren via de website (verplicht)
OV: zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer via Utrecht Centraal.
Parkeren; er is genoeg gratis parkeergelegenheid
Corona update: Volg de laatste ontwikkelingen op de speciale informatiepagina met een overzicht van coronamaatregelen.

Spread the love

One thought on “Vakantietip | Dagje spelen, klimmen en glijden in KidZcity

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.