Het is altijd leuk om nieuwe kinderboeken te ontdekken. Zo kreeg ik een tijdje geleden het boek “Koos zoekt een huis”, geschreven door Liselot Jansen en Yondi Schmidt. Zij deden hun inspiratie op voor hun eerste kinderboek in Australië. Samen met de leuke illustraties van Sarina Reilingh is dit boek al zeer geliefd bij ons in huis. Op een speelse wijze en met een positief verhaal komen kinderen zo in aanraking met milieu- en natuuronderwerpen. Het boek is dan ook zeer geschikt om voor te lezen aan kinderen van 4-7 jaar. Speciaal voor de Nationale Voorleesdagen deel ik graag meer over dit boek met jullie en mag ik een exemplaar weggeven.

Winactie | Nationale Voorleesdagen - ‘Koos zoekt een huis’

Een boek met een verhaal

Eerst iets over de totstandkoming van het boek, want wauw, respect voor het doorzettingsvermogen van dit schrijversduo. Tijdens hun reis door Australië werden Liselot en Yondi geraakt door de prachtige natuur die steeds meer wordt aangetast. Koraalriffen die verdwijnen, de bosbranden – die dit jaar overigens weer heel veel natuur hebben verwoest, de ontbossing en de bedreigde diersoorten. Daar moet verandering in komen, vonden zij. De verandering begint bij jezelf en bij bewustwording. En hoe jonger je daarmee begint, des te groter de kans dat het ‘normaal’ wordt.

En zo zijn zij de afgelopen twee jaar bezig geweest met de ontwikkeling van Koos en Zoobiyoo (een start-up met een idealisme: bewustzijn creëren over onze aarde en hoe we hiermee om moeten gaan). Door middel van crowdfunding verzamelden ze genoeg geld om het boek “Koos zoekt een Huis” uit te geven. Inmiddels is niet alleen het boek een succes, maar ook heeft Koos de koala een eigen website en zelfs een superleuk YouTube-kanaal ‘Koos en Moos’, waarin Koos en zijn vriend Moos leuke en leerzame avonturen beleven! Mijn 7-jarige dochter en ik hebben samen de eerste aflevering gekeken. Zeker de moeite waard om de afleveringen te bekijken deze vakantie.

Koos zoekt een huis

Koos is gek op eten en slapen! Het liefst hangt hij de hele dag rond in zijn eucalyptusboom, knabbelt hij aan blaadjes en slaapt hij het grootste gedeelte van de dag. Hij heeft het helemaal naar zijn zin in de boom waar hij woont. Maar, op een ochtend krijgen Koos en zijn vrienden de schrik van hun leven: grote gele monsters hakken alle bomen om! Gelukkig weet Koos te ontsnappen, maar zijn geliefde huisje met al zijn spulletjes is weg. Wat nu? Koos gaat vol moed op zoek naar een nieuwe plek om te wonen. Help jij hem een nieuw huis te vinden?

Het begin van Koos

Het boek “Koos zoekt een huis” is nog maar het begin van de avonturen van Koos. Want dit boek is nog maar het eerste deel uit een reeks boeken. In ieder deel raakt een ander dier, net als Koos, zijn huis kwijt als gevolg van uiteenlopende milieuproblemen. Koos is er dan bij om hen te helpen met het vinden van een nieuw huis. Dit deel, en straks ook alle andere delen, zijn te koop via webshop van Koos, waar je ook veel leuke andere producten van Koos kunt vinden.

Koos zoekt een huis webshop

Winactie Koos zoekt een huis is gesloten

Met dank aan Team Koos mag ik het boek Koos zoekt een huis weggeven. De winnaar is

 • De winnaar zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
 • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee met een van de andere winacties op Mama’s Liefste

Spread the love

63 reacties op Nationale Voorleesdagen – ‘Koos zoekt een huis’

 1. Wat een mooi boek, zou deze graag met mijn dochter lezen…mooie manier om met de natuur bezig te zijn! Pas 5 maar al vol met vragen:-)

 2. Het boek zie er leuk uit en ik ben wel benieuwd naar de belevenissen van Koos om uit voor te lezen. Leuk ook dat er meer boeken van komen

 3. Oh, deze wil ik echt heel graag winnen! Voordat ik mijn man leerde kennen, en coen, onze zoon, ook later kwam, heb ik in Australië gewoond. Ben prentenboeken fan en heb veel Australische prentenboeken meegenomen. Maar één in het Nederlands is nu wel handig. Nooit geweten dat dat bestond!!!

 4. Boeken zijn altijd goed! <3
  Het lijkt me leuk om een boek te hebben over het milieu, die vind je nog niet zo veel. Zou tof zijn om naar aanleiding van dit boek met de kleuters in mijn klas te praten over het milieu. Zelfs al is het online nu.
  Ik maak dus graag kans!

 5. Leuk! Kan ik me kinderen tijdens voorlezen meteen wat vertellen over mijn avonturen in Australië (backpacken those were the days!)

 6. Ik doe heel graag mee met deze leuke winactie. De kaft en de titel zien er erg mooi uit, ik ben benieuwd naar de avonturen.

 7. Tijdens de hevige branden in Australië ging het bij ons thuis niet alleen om al die huizen die verwoest werden, maar meer over de dierenwereld. Al die schattige Koala’s die hun pootjes verbrand hadden. Wij zouden graag het boek van Koos en zijn zoektocht naar een nieuw huis willen lezen.

 8. Wat een leuke actie! Doe graag mee voor mijn dochter en ook stiekem voor mezelf. Dan hebben we een weer een nieuw avontuur om voor te lezen ’s avonds!

 9. Dat is een mooi prentenboek! Als juf en moeder doe ik heel graag mee. Ik kijk er al naar uit om het voor te lezen, mijn dochtertje houdt al net zo veel van samen boekjes lezen als ik.

 10. Wat mooi, naast de prachtige illustraties ook zo’n waardevolle boodschap! Daar zou ik mijn dochtertjes enorm blij mee maken. Want ze zijn dol op dieren, en mama houdt ook van de natuur. We zijn ook niet voor niets vegetarisch… Maar goed, het zou genieten zijn voor ons drietjes, hier uit voor te kunnen lezen.

 11. Super leuk! Een voorleesboek is altijd welkom, zeker nu ik door het thuis onderwijs ont-zet-tend veel voorlees. Bovendien, bij het woord Australië krijg ik al vakantiekriebels en wat is er leuker dan dit gevoel ook over te brengen op mijn kids?

 12. Stiekem ben ik een super trots dat mijn zoon van 2,5 al zo goed praat. Ik lees hem heel graag voor en zijn woordenschat is enorm. Ik ben ervan overtuigd dat dat ook echt door het voorlezen komt.
  De reden dat ik hem graag wil winnen is omdat het mij een super leuk boek lijkt en ik onze zoon dit graag wil voorlezen. We zijn wel toe aan een nieuw boek en misschien kunnen we die leuke sokken ook wel aan dan van die koala’s haha.

 13. Onze zoontjes vinden het heerlijk als we voorlezen. Nu de lock down al een tijdje aan de gang zijn hebben we alle boeken in huis al meerdere keren gelezen. Weer een keertje een nieuw boek erbij zou wel heel erg leuk zijn.

 14. Mijn kleinkinderen zijn gek op prentenboeken en als ze bij Oma en Opa zijn gaan ze samen meteen op zoek naar een voorleesboek. Ze zijn zelf net verhuisd en dat heeft indruk op ze gemaakt dus dit zullen ze echt geweldig vinden. Ik doe graag mee

 15. oooh wat een leuk boek! Omdat ik het zelf belangrijk vind om goed voor de aarde te zorgen en dit ook te willen doorgeven aan mijn kinderen, zou dit boek perfect zijn om op een speelse wijze uit te leggen waarom het zo belangrijk is goed voor de wereld te zorgen. Heel leerzaam. Ik heb weleens gehoord dat er in dit boek hele mooie tekeningen staan. Ik ben zeer benieuwd en maak graag een kans.

 16. Samen met mijn kleinzoon dit boek (voor) lezen en tegelijkertijd zijn bewijstzijn prikkelen en vergroten over wat er om ons heen gebeurd!

 17. Super mooi. Ik doe graag mee om mijn zoontje duidelijk te maken hoe belangrijk het is dat ieder dier een eigen huisje heeft en het daarbij van belang is dat je de natuur zo moet laten zoals het is.

 18. Wat een leuk voorleesboek voor de kleuters van groep 1 waar mijn dochter nu thuisonderwijs aan geeft. Ook voor de noodopvangkindjes op school is dit een heel leuk boek!

 19. Milieu is zeer belangrijk. En op deze manier kunnen we dit toch op een leuke manier een beetje meegeven aan de kinderen. Dus ik doe zeer graag mee.

 20. Wat een schattig boekje, ik doe erg graag mee voor de kinderen 😊😊, heel erg leuk 😀 Groetjes Anneliese de Waal

 21. Ik maak graag kans. De naam Koos komt al heel lang in de familie van mijn vriend voor. Zijn vader heette zo, hij zelf heet zo, en nu is één van onze zoontjes er ook naar vernoemd.

 22. Super leuk om ons nichtje mee voor te lezen! Mijn eigen dochters kunnen al goed lezen, dus hun kleine nichtje voorlezen vinden ze super :D!

 23. Superleuk! Ik raak nu wel een beetje door onze, toch wel ruime, voorraad boeken heen, nu we zoveel thuis zijn. Ik doe dus graag mee

 24. super leuk voor mn kleintje die we in juni mogen verwachten. Kunnen we heerlijk gaan voorlezen uit een nieuw boek… de boeken van broer en zus zijn al helemaal kapot gelezen

 25. Wat een leuk boek! Onze zoon zijn lievelingsdier is een koala. Wij zijn ook al een tijdje op zoek naar een nieuw huis, dus dit boek is wel heel toepasselijk. Onze zoon is alleen niet heel fanatiek met lezen. Misschien dat dit boek hem helpt om toch meer te lezen! Ik maak dus graag kans!

 26. Mijn kindjes lezen heel graag en houden van een (nieuw) verhaal voor het slapen. Deze ziet er super schattig uit en is meer dan welkom hier! 😁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.