Maha en de kleine kameel

Nationale Voorleesdagen | Maha en de Kameel

Het boek ‘Maha en de Kameel’ is geschreven door Samya Hafsaoui en gebaseerd op een waargebeurd verhaal van Mahadiya uit Ethiopië. Save The Children Nederland heeft het speciaal uitgegeven ter gelegenheid van de Dag van de Rechten van het Kind. Het prentenboek is gratis te downloaden en met de vrolijke tekeningen van Floor van het Nederend echt een aanrader om voor te lezen aan je kinderen.

Maha en de kleine Kameel

Save the Children bracht op 20 November, de Dag van de Rechten van het Kind, het kinderboek ‘Maha en de Kleine Kameel’ uit om aandacht te vragen voor onderwijs. Het boek is geschreven door presentatrice en journalist Samya Hafsaoui en is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van het dertienjarige Ethiopische meisje Mahadiya.

Mahadiya’s school is dicht vanwege de coronamaatregelen en online lessen zijn geen optie, want toegang tot internet is er niet. Door boeken te lenen van de kamelenbibliotheek kan het meisje tóch blijven leren.

Scholen dicht door Corona? In Ethiopië lossen ze dat op met ‘postkamelen’.

Door strenge lockdowns zijn op veel plekken in de wereld de scholen dicht. In Ethiopië hebben hierdoor miljoenen kinderen sinds maart geen toegang meer tot onderwijs. Het volgen van online lessen is op veel plekken geen optie. Gelukkig zijn er innovatieve oplossingen bedacht, zodat kinderen zich toch kunnen blijven ontwikkelen.

De kamelenbibliotheek – die dus daadwerkelijk bestaat – is een initiatief van Save the Children om ervoor te zorgen dat kinderen in Ethiopië kunnen blijven leren. Ook als ze in afgelegen en moeilijk bereikbare gebieden wonen, of zoals nu, in tijden van corona. De bibliotheek bestaat uit 21 kamelen die rondtrekken in de woestijn in het oosten van Ethiopië. De beesten dragen koffers vol boeken op hun rug, waarmee ruim 22.000 kinderen worden bereikt.

Voor de schrijfster Samya Hafsaoui was het een eer om het verhaal van Mahadiya om te toveren tot een sprookje. Maha en de Kleine Kameel: “Het is een verhaal dat zich afspeelt in een fantasiewereld vol pratende kamelen. Het laat de echte kracht van kinderen zien, als zij onbezorgd kunnen werken aan een toekomst buiten hun huidige limieten.”

Klik op het onderstaande plaatje om het boek gratis te downloaden

Lees ook; Nationale Voorleesdagen met Nijntje en Koos zoekt een huis.

Spread the love

One thought on “Nationale Voorleesdagen | Maha en de Kameel

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.